ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Να είναι ο Ντούντα μαζί μας στο Βελιγράδι"

"Να είναι ο Ντούντα μαζί μας στο Βελιγράδι"

Οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησαν για την ιστορική βραδιά στην οποία τιμήθηκε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς και παράλληλα ευχήθηκαν να είναι μαζί με τον Ντούντα στο Final 4 του Βελιγραδίου σε μερικούς μήνες.

Η χθεσινή (20/09) ήταν μία βραδιά που θα μείνει για πάντα στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ . Οι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησαν για τα όσα έχουν ζήσει με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς, αναφέρθηκαν στον Ολυμπιακό της νέας σεζόν και παράλληλα ευχήθηκαν να είναι μαζί με τον "Σοφό" στο Final 4 του Βελιγραδίου.

Η συνέντευξη των προέδρων του Ολυμπιακού στην Cosmote TV:

Τι ήταν για τον Ολυμπιακό ο Ντούσαν Ιβκοβιτς;

Γιώργος Αγγελόπουλος: " Δεν είναι μόνο επί της δικής μας προεδρίας. Εμείς ξεκινήσαμε ως φίλαθλοι. Τον ζήσαμε στο ευρωπαϊκό της Ρώμης το 1997. Εκεί ήμασταν τρελαμένοι και τρελαθήκαμε ακόμα πιο πολύ. Το 2012 στην Κωνσταντινούπολη ζήσαμε, ίσως, τις καλύτερες στιγμές της μπασκετικής ζωής μας της πρόσφατης ιστορίας. Όταν μπήκαμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ως πρωταθλητές Ευρώπης, μετά από όλα όσα είχαν γίνει στην Ελλάδα και δεν υπήρχαν τίτλοι και υπήρχε αμφισβήτηση και αδικίες κτλ, υπήρξε και δικαίωση και καταξίωση με τον Ντούσαν Ιβκοβιτς μαζί. Οπότε νομίζω πως είναι μαγικές στιγμές".

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: " Η σημερινή βραδιά είναι πραγματικά μοναδική. Ο Ολυμπιακός έδειξε πως ξέρει να τιμά την ιστορία του και οι αντίπαλοί του ξέρουν και εκείνοι να τιμούν τον Ολυμπιακό και την ιστορία του. Γιατί όταν έρχονται όλοι εδώ από όλες τις ομάδες της Ευρώπης παίκτες θρύλοι του μπάσκετ που πλέον δεν αγωνίζονται και αντίπαλοι είτε παίκτες είτε προπονητές, ουσιαστικά τιμούν την ιστορία του Ολυμπιακού. Γιατί ο Ιβκοβιτς είναι μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Αυτό πιστεύω πως είναι το σημαντικότερο μήνυμα της αποψινής βραδιάς. Συν το ότι είναι ο τρόπος που έγινε... Προπονητές εν ενεργεία σίγουρα θα ονειρεύονται να κλείσουν κάπως αντίστοιχα την καριέρα τους. Είναι κάτι που δεν πιστεύω πως έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη. Εσείς είστε πιο παλιοί από εμένα άρα θα ξέρετε... Είναι κάτι μοναδικό η σημερινή βραδιά, το ευχαριστηθήκαμε όλοι και ο κόουτς πιστεύω πως συγκινήθηκε".

Το τάιμ άουτ που ζήτησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και στη συνέχεια κάλεσε τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού:

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: " Ήταν ωραία έκπληξη αυτή. Δεν την ξέραμε. Ήταν πολύ ωραίο αυτό. Ήταν ωραία στιγμή".

Για το τί τους έμεινε από αυτές τις μέρες από όσες συζητήσεις έχουν κάνει με τον Ντούντα

Γιώργος Αγγελόπουλος: " Μας αγαπάει και τον αγαπάμε. Υπάρχει ειλικρίνεια, σεβασμός και θαυμασμός. Αυτά είναι. Αυτά που βλέπετε δηλαδή, δεν υπάρχει κάτι άλλο".

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: " Ο κόουτς πάντα θα πονάει για τον Ολυμπιακό, αυτό που είπε και χτες. Ελπίζω φέτος που είναι στην πατρίδα του το φάιναλ φορ να βρεθούμε εκεί και να είναι στην κερκίδα μαζί μας".

Τη φετινή ομάδα

Γιώργος Αγγελόπουλος: " Σήμερα το σημαντικό στοιχείο ήταν το φιλανθρωπικό και να τιμήσουμε τον Ιβκοβιτς. Αγωνιστικά συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν, είναι πολύ νωρίς. Η ομάδα όμως είναι καλή, είμαστε αισιόδοξοι, φαίνεται να είναι καλύτερη από πέρυσι, αλλά όλα θα φανούν στο γήπεδο. Είναι νωρίς ακόμα".

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: " Είναι η ομάδα πιο γεμάτη, σε μια χρονιά πιο γεμάτη. Οι εβδομάδες αν δεν κάνω λάθος με δύο ματς Ευρωλίγκας αντί τέσσερις είναι πέντε. Αυτό είναι έξτρα βαθμός δυσκολίας. Παράλληλα είναι δεύτερη χρονιά που γίνεται με αυτό το σύστημα, άρα και οι προπονητές και οι παίκτες ξέρουν καλύτερα να το διαχειριστούν. Ελπίζουμε να πετύχουμε σιγά σιγά τους στόχους μας".

Τις κούπες που ήταν στο παρκέ αν είναι καλοί οιωνοί

Παναγιώτης Αγγελόπουλος: " Αυτά τα λέτε εσείς. Καλός οιωνός σας είπα τι είναι... Τιμήσαμε τον Ιβκοβιτς και το φάιναλ φορ είναι στο Βελιγράδι. Αυτό διατύπωσα εγώ".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ