ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπλατ: "Οι διαιτητές έκαναν καλή δουλειά"

Μπλατ: "Οι διαιτητές έκαναν καλή δουλειά"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για την δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού επί του Λαυρίου και μεταξύ άλλων συνεχάρη και τους διαιτητές Σώμο, Παντελίδη και Τζιοπάνο για την απόδοσή τους.

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός έχει ζητήσει την εξαίρεση των Χριστοδούλου, Μάνου και Παναγιώτου από τους αγώνες της ομάδας της κι έχει αιτηθεί την παρουσία μόνο ξένων διαιτητών στα ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Ντέιβιντ Μπλατ μετά τη δύσκολη νίκη ( 81-76) των ερυθρολεύκων επί του Λαυρίου απένειμε τα εύσημα στους Σώμο, Παντελίδη και Τζιοπάνο για τα σφυρίγματά τους θέλοντας με αυτόν τρόπο να τονίσει την καλή τους απόδοση

"Οι διαιτητές έκαναν καλή δουλειά. Πρέπει να το πούμε αυτό. Είχαν μια δίκαιη διαιτησία σε ένα δύσκολο παιχνίδι. Αυτό είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ", δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού στην κάμερα της ΕΡΤ μετά το τέλος της αναμέτρησης με το Λαύριο, κάτι που αποκτά ιδιαίτερη σημασία με δεδομένα τα συνεχή παραπονα του Ολυπιακού για τη διαιτησία στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του θα αγωνιστεί στο ματς με τον Παναθηναϊκό: "Δεν είναι δουλειά μου αυτή. Είμαι προπονητής, δεν τα ελέγχω αυτά".

Νωρίτερα ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε πει: "Προφανώς δεν παίξαμε καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Λαύριο. Δεν χρειάζεται να πούμε πως δεν ήμασταν έτοιμοι. Κάποιες φορές οι αντίπαλοι παίζουν καλύτερα. Δεν είναι δικαιολογία. Αυτή είναι η αλήθεια. Είναι σημαντικό που μιλάτε για τη δυναμική της ομάδας μου. Είχαμε ένα γεμάτο συναισθήματα παιχνίδι με την Μπουντούτσνοστ. Παίξαμε καλά σε μία έδρα που έχουν χάσει πολλές ομάδες. Είναι δύσκολη εβδομάδα. Δεν υπάρχει χρόνος για ξεκούραση. Αυτό δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το παιχνίδι με την Αρμάνι, να παρουσιαστούμε πιο σκληροί και να σουτάρουμε καλύτερα".

Ο Ντέιβιντ Μπλατ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Αλέκο Σπανουδάκη, ο οποίος την Κυριακή (10/3) άφησε την τελευταία πνοή: "Πριν μιλήσω για το παιχνίδι θέλω να αδράξω την ευκαιρία και να τιμήσω τη μνήμη του σπουδαίου και διάσημου παίκτη της ομάδας, του Αλέκου Σπανουδάκη που πέθανε χθες σε ηλικία 91 χρόνων. Υπήρξαν άνθρωποι που έβαλαν στην Ελλάδα το μπάσκετ στο μυαλό και τις καρδιές μας και εκείνος είναι μια από εκείνες τις φιγούρες".

Όσον αφορά το παιχνίδι, ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς τόνισε: "Όταν έχεις δύσκολα και με μεγάλη ένταση και στρες παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, όπως αυτό που είχαμε εμείς κόντρα στην Μπούντουτσνοστ, στο επόμενο παιχνίδι κατεβάζεις τον ρυθμό. Και αυτό έγινε σήμερα. Από την άλλη πλευρά θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την πολύ καλή δουλειά που έκανε το Λαύριο. Έπαιξε σκληρά και δυνατά και αξίζει συγχαρητήρια για αυτό. Όπως στο σχολείο, είναι καλό που είχαμε ένα τόσο δύσκολο τεστ και το περάσαμε".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ