ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπλατ για Τίμα: "Καλό και για τις δύο πλευρές"

Μπλατ για Τίμα: "Καλό και για τις δύο πλευρές"

Ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε με δηλώσεις του ότι η απόφαση να παραχωρηθεί δανεικός ο Γιάνις Τίμα ήταν καλή τόσο για τον Λετονο όσο και για τον Ολυμπιακό, προσθέτοντας ότι με την επιστροφή του Στρέλνιεκς ενόψει θα έμενε εκτός ροτέισον.

Ο Γιάνις Τίμα θα κλείσει την σεζόν στην Χίμκι ως δανεικός και ο Ντέιβιντ Μπλατ θεωρεί ότι η συγκεκριμένη κίνηση ήταν η καλύτερη δυνατή για όλες τις πλευρές, κάτι που φρόντισε να τονίσει και με δηλώσεις του πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού για το Μιλάνο για τον αυριανό (14/3) αγώνα με την Αρμάνι (21:45, LIVE Blog από το Sport24.gr).

Ο τεχνικός των "ερυθρολευκων" κλήθηκε να σχολιάσει την απόφαση να παραχωρηθεί ο Λετονός και ήταν ξεκάθαρος: " Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που γίνονται για το καλό και των δύο πλευρών. Είχαμε έναν καλό παίκτη που όμως δεν βρήκε ποτέ την θέση του στο ροτέισον της ομάδας και δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, σύντομα ο Γιάνις Στρέλνιεκς θα επιστρέψει σύντομα και θα επανενταχθεί στην ομάδα.

Οπότε, συγκεκριμένα στην Basket League, πιθανότατα ο Τίμα θα ήταν ο παίκτης που θα έμενε εκτός 12άδας. Αυτή η κίνηση φαίνεται καλή για όλες τις πλευρές. Καλή για τον παίκτη, καλή και για την ομάδα. Η αλήθεια είναι πως δεν είχε προκύψει κάτι μέχρι πριν λίγες μέρες. Υπήρξε αυτή η προοπτική τις τελευταίες τρεις μέρες.Οπότε δεν υπήρξε κάποια άλλη σκέψη".

Μιλώντας στην συνέχεια για τον αγώνα με την Αρμάνι, ο Ντέιβιντ Μπλατ σχολίασε: " Έχει γεμάτο ρόστερ, με επιθετική ικανότητα και έμπειρους παίκτες. Είναι μια ομάδα που ανά καιρούς έχει κάνει σπουδαίες εμφανίσεις. Εμείς θα πρέπει να πάμε εκεί και να κάνουμε πολύ καλό παιχνίδι αμυντικά. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις λεπτομέρειες και την ίδια ώρα, όπως κάναμε στον τελευταίο μας αγώνα, να μπορέσουμε μέσα από την καλή μας άμυνα να δημιουργήσουμε ευκαιρίες στην επίθεση. Θα πρέπει να ανταγωνιστούμε σε πολύ υψηλό επίπεδο για να μπορέσουμε να κερδίσουμε.

Προφανώς στα καλά μας παιχνίδια παίξαμε με υψηλό ρυθμό. Αλλά πάμε στο γήπεδό τους και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά στον ρυθμό που θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν οι ίδιοι και πως θα το φέρουμε αυτό στα μέτρα μας".

ΤΟΥΠΑΝ: "ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΜΑΝΙ"

Για τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο μίλησε και ο Αξέλ Τουπάν, ο οποίος χαρακτήρισε το ματς "τεράστιο" για τον Ολυμπιακό και στάθηκε στην ανάγκη της ομάδας του να παίξει "σταθερή άμυνα". Αναλυτικά: " Είναι μεγάλο ματς και σημαντικό για την κούρσα των playoffs. Είναι τεράστιο παιχνίδι και πρέπει να δώσουμε πραγματικά τον καλύτερό μας εαυτό για τη νίκη. Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθήσουμε τον ρυθμό της Αρμάνι. Πρέπει να παίξουμε σταθερή άμυνα. Φυσικά, θα πρέπει να σκοράρουμε κιόλας, αλλά θα πρέπει πάνω απ' όλα να παίξουμε σταθερή άμυνα ώστε να μεγιστοποιήσουμε τις πιθανότητές μας να κερδίσουμε τον αγώνα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ