ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπλατ: "Δεν φτιάξαμε την ομάδα για να ανέβουμε, αλλά για να μείνουμε"

Μπλατ: "Δεν φτιάξαμε την ομάδα για να ανέβουμε, αλλά για να μείνουμε"
Eurokinissi EUROKINISSI

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM του Ισραήλ για τον Ολυμπιακό, την Α2 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Μετά την δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που συγκλόνισε τον χώρο του μπάσκετ και όχι μόνο, ο Ντέιβιντ Μπλατ επικεντρώνεται πλέον στη νέα σεζόν και στον Ολυμπιακό . Το μπάσκετ ήταν λοιπόν το μόνο για το οποίο μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Ισραήλ 103 FM. Το μπάσκετ, ο Ολυμπιακός, η Α2 και το Παγκόσμιο Κύπελλο .

" Δουλεύουμε καλά, αλλά το γεγονός ότι μας λείπουν έξι παίκτες λόγω Παγκοσμίου Κυπέλλου και μικροτραυματισμών, καθιστά δύσκολο να έχουμε καθαρή εικόνα για την ομάδα. Αλλά, έτσι συμβαίνει κάποιες φορές και πλέον περιμένουμε να επιστρέψουν οι παίκτες. Θα τους δώσω πέντε ημέρες ρεπό και ανυπομονώ να γυρίσουν", είπε αρχικά ο Μπλατ, που αναφέρθηκε εν συνεχεία στις αλλαγές που έχει προκαλέσει στην καθημερινότητα η πάθησή του.

" Προσπαθώ να κάνω προσαρμογές στη συμπεριφορά μου, δουλεύω πάνω σε αυτό και εύχομαι να πάει καλά. Με βοηθάει σε κάποια πράγματα, αλλά έχω μία διαδικασία μπροστά μου. Δεν μπορώ να πω ότι ήμουν έτοιμος για αυτό, μπορώ όμως να γίνω πιο σοφός από όλο αυτό", τόνισε ο Αμερικανοϊσραηλινός.

Εάν αλλάξει η συμπεριφορά της Ομοσπονδίας, τότε θα θελήσουμε να επιστρέψουμε στο μέλλον

Εν συνεχεία ο Μπλατ αναφέρθηκε στον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2, λέγοντας: " Δεν έχει να κάνει με εμένα η ομάδα που θα παίζει στη δεύτερη κατηγορία. Έχω έναν νεαρό Σέρβο 18 ετών (σ.σ. Ποκουσέβσκι), ο οποίος θα είναι στην δεύτερη ομάδα, επειδή εκεί μπορούμε να έχουμε μόνο έναν ξένο. Θα προπονείται πάντως μαζί μας. Εάν αλλάξει η συμπεριφορά της Ομοσπονδίας, τότε θα θελήσουμε να επιστρέψουμε στο μέλλον. Προς το παρόν, δεν φτιάξαμε την ομάδα για να ανέβουμε, αλλά για να μείνουμε".

Ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε επίσης και την αποτυχία των ΗΠΑ στο Παγκόσμιο Κύπελλο . " Δεν μου προκάλεσε έκπληξη. Μιλάμε για μία ομάδα που δεν ήταν έτοιμη για αυτή τη διοργάνωση. Έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι το μπάσκετ της Ευρώπης είναι πολύ διαφορετικό από αυτό του ΝΒΑ και ίσως τώρα οι Αμερικανοί το καταλάβουν. Οι 15 καλύτεροι παίκτες του κόσμου θα έκαναν όλη την διαφορά. Δεν πήγαν όμως, οπότε το αποτέλεσμα δεν αποτελεί καμία έκπληξη.

Ο Πόποβιτς είναι ένας σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος. Νομίζω ότι δεν φαντάστηκε ότι οι καλύτεροι 15 παίκτες δεν θα πήγαιναν. Θα πάνε όμως σίγουρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ