ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μικρή η διαφορά με Καντού για το "deal" με τον Ουότερς

Μικρή η διαφορά με Καντού για το "deal" με τον Ουότερς
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μικρή η διαφορά που χωρίζει Ολυμπιακό και Καντού για το "deal" για την απόκτηση του Ντομινίκ Ουότερς. Ο πρώην γκαρντ του Άρη είναι ο "εκλεκτός" για την θέση του αντι-Χάκετ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με την Καντού για την απόκτηση του Ντομινίκ Ουότερς, καθώς ο Αμερικανός πλέι-μέικερ, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, είναι ο "εκλεκτός" των "ερυθρολεύκων" για να αντικαταστήσει τον τραυματία Ντάνιελ Χάκετ στο ερυθρόλευκο ρόστερ, ο οποίος λόγω τραυματισμού θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.

Ο Ντομινίκ Ουότερς δεν έχει buy-out στο συμβόλαιο του, αλλά η Καντού ήταν θετική στο να παραχωρήσει τον παίκτη της, αρκεί να καλυφθεί οικονομικά. Οι Ιταλοί δεν έχουν παράλογες απαιτήσεις, οι Πειραιώτες έχουν καταθέσει την προσφορά τους για την απόκτηση του Αμερικανού πλέι-μέικερ και οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, καθώς η διαφορά που τους χωρίζει είναι μικρή και αναμένεται να καλυφθεί. Μάλιστα, είναι αρκετά πιθανό το "deal" να ολοκληρωθεί την Τρίτη (27/12).

Τα υπέρ της περίπτωσης του Ουότερς

Ο 30χρονος (28/9/1986) Αμερικανός γκαρντ, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας και γνωρίζει το μέγεθος του Ολυμπιακού, καθώς έχει αγωνιστεί δύο σερί χρονιές στην Ελλάδα, φορώντας αρχικά την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου (2014-2015) και ακολούθως του Άρη (2015-2016). Με τους "κιτρινόμαυρους" πέρσι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα (12.3 πόντους (54.1% δίποντα, 40% τρίποντα, 86.8% βολές, 4 ασίστ, 1.5 ριμπάουντ ανά αγώνα), όσο και στο EuroCup (10.9 πόντους (44.1% δίποντα, 48.8% τρίποντα, 83.3% βολές, 4.5 ασίστ, 1.6 ριμπάουντ ανά αγώνα).

Μπορεί ο Ντομινίκ Ουότερς να υστερεί σε ύψος (1.85 ύψος) σε σχέση με τον δίμετρο Ντάνιελ Χάκετ, αλλά είναι ένας πλέι-μέικερ που έχει έφεση στην δημιουργία, ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου και να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του. Διαθέτει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ (και μετά από ντρίμπλα) και αποτελεί έναν γκαρντ που πιέζει και βγάζει ενέργεια στην άμυνα.

Παράλληλα, είναι και ένας παίκτης που διαθέτει καλό χαρακτήρα και ο Ματ Λοτζέσκι έχει πει τα καλύτερα λόγια για τον Αμερικανό γκαρντ, τόσο για την αγωνιστική ποιότητα του, όσο και για τον χαρακτήρα του. Οι δύο τους, άλλωστε, γνωρίζονται εδώ και χρόνια αρκετά καλά, καθώς υπήρξαν συμπαίκτες και φίλοι στο Κολέγιο τους στην Χαβάη (2005-2007), αλλά και αντίπαλοι στο βελγικό και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Ντομινίκ Ουότερς, αφού άφησε την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε σε συμφωνία με την Καντού, με την οποία έχει υψηλή απόδοση, μετρώντας 14,6 πόντους και 7,5 ασίστ ανά παιχνίδι σε 33,6 λεπτά συμμετοχής.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ