ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μετράει αντίστροφα ο Σπανούλης

Μετράει αντίστροφα ο Σπανούλης
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Σπανούλης δεν ακολούθησε το ρεπό που είχε δώσει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στους παίκτες του, αφού βρέθηκε στο ΣΕΦ για να συνεχίσει το ατομικό πρόγραμμα προπόνησης. Πιθανότητες να είναι έτοιμος για το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές (18/12, 21:45).

Η διακοπή στην κανονική ροή του ελληνικού πρωταθλήματος (ελέω της διεξαγωγής της εξ αναβολής αναμέτρησης ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ) επέτρεψε στον Γιάννη Σφαιρόπουλο να δώσει έξτρα ημέρα ξεκούρασης στους παίκτες του, εν όψει της δύσκολης συνέχειας εντός κι εκτός συνόρων.

Οι "ερυθρόλευκοι" πανηγύρισαν την έβδομη σερί νίκη τους στην Euroleague απέναντι στη Λιμόζ, για να εξασφαλίσουν την πρωτιά στον β' όμιλο. Όπερ και σημαίνει πως το παιχνίδι που ακολουθεί απέναντι στην Αναντολού Εφές (18/12, 21:45) δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως οι Πειραιώτες δεν θέλουν να πετύχουν μία ακόμη νίκη και να ολοκληρώσουν με ιδανικό τρόπο την παρουσία τους στην α' φάση της διοργάνωσης.

Αν υπάρχει πάντως κάποιος που βλέπει με... ιδιαίτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι με την ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς, είναι ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που τραυματίστηκε στον αστράγαλο στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Λαμποράλ Κούτσα, συνεχίζει το πρόγραμμα αποθεραπείας που ακολουθεί επισταμένως τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχοντας βάλει στο... μάτι το παιχνίδι της προσεχούς Παρασκευής. Γι αυτό άλλωστε δεν... υπάκουσε στη σχετική εντολή του Γιάννη Σφαιρόπουλου για το σημερινό (12/12) ρεπό, αφού βρέθηκε στο ΣΕΦ θέλοντας να επισπεύσει την επιστροφή του σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Βιασύνη πάντως δεν υπάρχει, κι ούτε πρόκειται να ρισκάρει κάποιος εκ των δύο (παίκτης ή προπονητής) την επάνοδό του στις επίσημες υποχρεώσεις της ομάδας, αφού τα παιχνίδια που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη είναι πιο σημαντικά -για διαφορετικούς λόγους.

Ο χρόνος κυλά υπέρ του Τζέιμς

Από εκεί και πέρα, τη δυνατότητα να κερδίσει ώρες προπόνησης και να μάθει καλύτερα τη νέα του ομάδα έχει αυτές τις ημέρες ο Σον Τζέιμς. Ο Αμερικανός σέντερ έκανε ντεμπούτο απέναντι στη Λιμόζ, σε μία κίνηση που κυρίως είχε ως στόχο να τον βοηθήσει να εγκλιματιστεί μια ώρα αρχύτερα. Ο πρώην παίκτης της Μπιλμπάο βρίσκεται σε φάση... μάθησης των συστημάτων και του τρόπου παιχνιδιού του Ολυμπιακού, με το επόμενο διάστημα να περιλαμβάνει ουκ ολίγα εντατικά μαθήματα από τους προπονητές του.

Επί του παρκέ βέβαια θα μπορέσει να καταλάβει καλύτερα το παιχνίδι των νέων του συμπαικτών, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τον χρησιμοποιεί σταδιακά όλο και περισσότερο με σκοπό να τον εντάξει στο πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα των "ερυθρολεύκων". Η περίοδος χάριτος ολοκληρώνεται άλλωστε την ημέρα που θα ξεκινήσει το Top 16 της Euroleague (29 ή 30 Δεκεμβρίου).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ