ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μενσά-Μπονσού: Ο "Big Daddy" στον Ολυμπιακό

Μενσά-Μπονσού: Ο "Big Daddy" στον Ολυμπιακό

Ο Γκανέζος στην καταγωγή, Μενσά-Μπονσού αποτελεί παίκτη του Ολυμπιακού. Το όνομα του απαρτίζουν... επτά λέξεις. Τι σημαίνουν; Σε πόσους συλλόγους έχει αγωνιστεί;

Ο Ολυμπιακός έκανε χθες (22/6) την αρχή με την ανακοίνωση του Όλιβερ Λαφαγιέτ και συνέχισε σήμερα (23/6) με την απόκτηση του Ποπς Μενσά-Μπονσού , ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "ερυθρόλευκους".

Ο Βρετανός διεθνής σέντερ διαθέτει τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ψάχνουν στον Ολυμπιακό, όντας γρήγορος, αλτικός και δυνατός κοντά στο καλάθι. Ικανός και "σκληρός" αμυντικός, εξαιρετικός ριμπάουντερ και με έφεση στο μπλοκ. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει την ιστορία του...

Γκανέζος στην καταγωγή, ο Nana Papa Yaw Dwene Pops Mensah-Bonsu όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1983 στο Λονδίνο. Αγωνίστηκε στο St. Thomas More Roman Catholic School, άρχισε να παίζει στην λίγκα της χώρας σε νεαρή ηλικία, όμως μετακόμισε στις ΗΠΑ και κάπως έτσι κατάλαβε ότι το μπάσκετ θα γίνει κάποια μέρα το επάγγελμά του.

Ο Μπονσού αγωνίστηκε σε δύο γυμνάσια στις ΗΠΑ, ενώ το 2002 βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο George Washington, όπου και κάθισε για τέσσερα χρόνια. Το 2006 αποφοίτησε με πτυχίο στην ψυχολογία, αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο ήταν αρκετός, ώστε να αποθαρρύνει συλλόγους από το ΝΒΑ να προχωρήσουν στην απόκτηση του. Παρόλα αυτά, οι Μάβερικς του έδωσαν μία θέση, την οποία πάντως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει.

Μετά το πέρασμα του από πέντε συλλόγους στο ΝΒΑ (Μάβερικς, Σπερς, Ρόκετς, Ράπτορς και Χόρντες), αλλά και τη D-League ήρθε στην Ευρώπη. Η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκε ήταν η Μπένετον Τρεβίζο και στη συνέχεια πήγε σε Γρανάδα, Μπανταλόνα, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Βιλερμπάν, Μπεσίκτας, Σεβίλλη, Αρμάνι και πέρυσι στη Γαλατάσαραϊ.

Το πρόβλημα υγείας του Νέιθαν Τζαγουάι , όπως και οι τραυματισμοί των Αλντεμίρ - Ντάντλεϊ ανάγκασαν τους ανθρώπους της Γαλατασαράι να βγουν στην αγορά για να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση, ώστε να τον αντικαταστήσουν. Ο Μένσα-Μπόνσου ήταν μία ακριβή επιλογή, όμως είχε το πλεονέκτημα πώς αγωνίστηκε στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μπεσίκτας, κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2012. Με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ, μάλιστα... έμπλεξε σε καυγά με τον Μίρζα Μπέγκιτς σε αναμέτρηση των Τούρκων με τους Πειραιώτες. Τα στατιστικά του με τη φανέλα της Γαλατάσαραϊ:

2013-2014 τα στατιστικά του στο τουρκικό πρωτάθλημα με τη Γαλατάσαραϊ

Αγ. Π. XΡ. 2π. 3π. Βολ. Επ.Ρ. Αμ.Ρ. Ρ. Ασ. Κλ. Τ.

37 8.8 19:32 124/198 1/2 78/128 77 152 229 18 17 14

2013-2014 Τα στατιστικά του στην Ευρωλίγκα με τη Γαλατάσαραϊ

Αγ. Π. XΡ. 2π. 3π. Βολ. Επ.Ρ. Αμ.Ρ. Ρ. Ασ. Κλ. Τ.

18 8.4 21:22 60/103 0/2 31/53 44 73 117 9 8 7

Μενσά-Μπονσού: Ο "Big Daddy" στον Ολυμπιακό

Τέλος, για την ιστορία, το όνομά του αναλύεται ως εξής: Βασιλιάς (Nana), Πατέρας (Papa), Γεννημένος την Πέμπτη (Yaw), Τρίτος γιός (Mensah), Φάλαινα (Bonsu). Το παρατσούκλι του είναι "Big Daddy", ενώ ένα από τα όνειρά του, να επισκεφθεί το άγαλμα του Χριστού του Λυτρωτή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εκπληρώθηκε τον Οκτώβριο, όταν επισκέφθηκε την Βραζιλία ως μέλος των Washington Wizards, για ένα φιλικό απέναντι στους Chicago Bulls.

" Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω τόσο δρόμο και να μην επισκεφθώ αυτό το μέρος! Ακόμη κι αν δεν το είχαμε στο πρόγραμμα, θα ξυπνούσα στις 5 το πρωί και θα πήγαινα να το δω από κοντά. Είμαι ενθουσιασμένος! Αυτή είναι μια ευκαιρία που έχεις μόνο μια φορά στην ζωή σου.

Εντάξει, είναι σημαντικό να αγωνίζεσαι στο ΝΒΑ, δεν λέω, αλλά το να βρίσκομαι σε μια χώρα που πάντα ονειρευόμουν να δω, είναι κάτι ακόμη μεγαλύτερο", είχε δηλώσει στην Washington Post το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού.

Δείτε VIDEOS:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ