ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Με παίκτη-αποκάλυψη τον Κλιντ Τσάπμαν, ο Ολυμπιακός 94-77 τη Μάλαγα

ΤΟΥΡΝΟΥΑ / ΚΟΣΤΑ ΝΤΕΛ ΣΟΛ / ΜΑΛΑΓΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΤΟΥΡΝΟΥΑ / ΚΟΣΤΑ ΝΤΕΛ ΣΟΛ / ΜΑΛΑΓΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Θετικό το δείγμα του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς του τουρνουά "Costa del Sol". Με σύνθεση ανάγκης η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, επικράτησε (94-77) της Μάλαγα. Εξαιρετικός ο Κλιντ Τσάπμαν, πολύ καλοί οι Τουπάν και Χάρις.

Δεν ήταν το πιο δυνατό φιλικό της preseason, δεν ήταν το ματς που περίμεναν ότι θα δώσουν, όμως Ουνικάχα Μάλαγα και Ολυμπιακός (77-94) χάρισαν στο κοινό που τους παρακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με όμορφο, ελεύθερο μπάσκετ, χωρίς σκοπιμότητες, χωρίς σκληράδα και εντάσεις, χωρίς γκρίνιες και προβληματισμούς. Οι Ανδαλουσιάνοι ήθελαν να παλέψουν απέναντι στην παρέα του Βασίλη Σπανούλη, είχαν όμως και εκείνοι πολλές απουσίες και παρά την εντυπωσιακή εμφάνιση του πρώην "ερυθρόλευκου" Μπράιαν Ρόμπερτς, δεν κατάφεραν να κερδίσουν.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ δεν είχε στη διάθεσή του τους επτά διεθνείς (Μάντζαρη, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Μιλουτίνοβ, Βεζένκοφ, Στρέλνιεκς, Τίμα), ουσιαστικά στα χέρια του υπήρχαν πέντε δωδεκαδάτοι (Τολιόπουλος, Σπανούλης, Τουπάν, ΛεΝτέι και Μπόγρης), οι βοηθητικοί (Στεφανίδης, Στυλιανού, Μιλόσεβιτς, Χάρις, Τσάπμαν, Λαμπρόπουλος) κι ο νεαρός Ποκουσέφσκι. Και όμως, η εικόνα των Πειραιωτών ήταν στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης εξαιρετική, με τον 29χρονο Κλιντ Τσάπμαν που δεν έχει παίξει ποτέ σε καλό επίπεδο στην καριέρα του, να κερδίζει τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα. Πολύ καλός και ο Μάνι Χάρις, πολυεργαλείο ο Αξέλ Τουπάν που έβαλε τα τρίποντα, "φρέσκος" ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο MVP

Ο Κλιντ Τσάπμαν είναι 29 ετών, ουδείς τον γνώριζε όταν ο Ντέιβιντ Μπλατ τον κάλεσε στην προετοιμασία για να πάρει έναν βοηθητικό ρόλο, όμως ο ύψους 2μ.08 Αμερικανός ψηλός κέρδισε τις εντυπώσεις με τη μαχητικότητά του. Σκόραρε κοντά στο καλάθι, έδωσε πολλές μάχες στο κομμάτι των ριμπάουντ, έκανε καλά μπλοκ-άουτ, έδειξε ότι έχει καλά χέρια, πέτυχε 17 πόντους με 6/6 δίποντα και παρά το γεγονός ότι δεν έχει παίξει ποτέ σε καλό επίπεδο (έχει φτιάξει το όνομά του στην Ιαπωνία και εκεί βγάζει το ψωμί του), μάλλον θα πάρει λίγο πριν τα 30 μια ευκαιρία να βρεθεί στην Ευρώπη, ίσως και στην Ελλάδα. Πάρα πολύ καλή ήταν, πάντως, η εμφάνιση και του Αξέλ Τουπάν που έδειξε έτοιμος να εξελιχθεί σε πολύ σημαντική μονάδα για τον φετινό Ολυμπιακό. Ο Γάλλος πέτυχε 17 πόντους, όμως τα 4/6 τρίποντά του ήταν ο αριθμός που μένει στο φινάλε.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Οι 9 ασίστ του Βασίλη Σπανούλη που σκόραρε και 18 πόντους, έδειξε "φρέσκος" και λειτούργησε ως point guard με πολύ γρήγορες αποφάσεις σε δημιουργία και εκτέλεση, αλλά και τα 4/6 τρίποντα του Αξέλ Τουπάν που έβαλε ακόμη και τα σουτ μετά από ντρίμπλα. Τρομερός αριθμός και τα 2/12 τρίποντα του Κάιλ Γουίλτζερ που ήταν, πάντως, πολύ καλύτερος απ' όσο δείχνει η στατιστική της αναμέτρησης. Πρώτος σκόρερ του αγώνα με 24 πόντους από 12 σουτ ο φανταστικός Μπράιαν Ρόμπερτς.

Με παίκτη-αποκάλυψη τον Κλιντ Τσάπμαν, ο Ολυμπιακός 94-77 τη Μάλαγα

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Σπανούλη, Χάρις, Τουπάν, ΛεΝτέι, Μπόγρη στο αρχικό του σχήμα, ο Ολυμπιακός είχε μια καλή πεντάδα που όμως δεν μπήκε καλά στο παιχνίδι. Η Μάλαγα βρέθηκε μπροστά με 9-4 στο δεύτερο λεπτό για να πάρει ο Μπλατ το πρώτο του timeout, όμως οι Ανδαλουσιάνοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο παρά τις εντυπωσιακές προσπάθειες του Μάνι Χάρις. Αυτός μαζί με τον Τουπάν κράτησαν όρθιους τους Πειραιώτες, πριν ο πολύ θετικός ρολίστας Τσάπμαν δώσει λύσεις και βρεθούν οι ερυθρόλευκοι στο 20-25 στο όγδοο λεπτό. Η πρώτη περίοδος έκλεισε στο 29-31, οι δύο ομάδες έδωσαν έμφαση στην επίθεση και άφησαν την άμυνα (μαζί με οποιοδήποτε ρίσκο τραυματισμού) σε δεύτερη φάση, ο Ολυμπιακός πήγε ακόμη και στο +11 (31-42) με Χάρις και Μπόγρη και έκλεισε το ημίχρονο μπροστά με επτά πόντους (40-47) χάρη σε τρίποντο του Τουπάν από τη δεξιά γωνία, από ωραία σκέψη και απόφαση του Σπανούλη που του έδωσε την ασίστ.

Με τον Γουίλτζερ να μπαίνει φουριόζος στο τρίτο δεκάλεπτο, η Μάλαγα γύρισε το ματς και πέρασε μπροστά (50-49 στο 22'), πριν ο Ρόμπερτς πάρει τη σκυτάλη και με διαδοχικά καλάθια φτάσει στους 20 πόντους για το 62-59 του 26'. Ο Κλιντ Τσάπμαν συνέχισε να είναι θετικός και να δίνει πολύ σημαντικές λύσεις στον Ολυμπιακό, Σπανούλης και Τουπάν συνεργάστηκαν για να κλείσει ο Γάλλος με τρίποντο από τη δεξιά γωνία την περίοδο (67-72) και ο Μπλατ δοκίμαστε ακόμη περισσότερα πράγματα στα τελευταία λεπτά. Στο 34' έριξε στο ματς τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι που πήρε τα πρώτα του λεπτά σε αυτό το επίπεδο, τον είδε να βάζει το πρώτο του καλάθι για το 71-83 στο 36' και τον χειροκρότησε για την κίνησή του. Ήταν μια όμορφη βραδιά για τους Πειραιώτες, που στο αυριανό (14/9, 21:00) ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα έχουν σαφώς πιο δύσκολο έργο.

Με παίκτη-αποκάλυψη τον Κλιντ Τσάπμαν, ο Ολυμπιακός 94-77 τη Μάλαγα

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιερεθουέλο, Γκαρσία-Ορτίθ, Σάντσεθ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 29-31, 40-47, 67-72, 77-94

ΜΑΛΑΓΑ (Κασιμίρο): Μουνιόθ, Όκουο 6, Ροντρίγκεθ 3 (1), Σκαριόλο 8 (2), Στίλμα 7 (1), Ντίεθ 6 (9 ριμπάουντ), Ταμπά, Μασιέλ, Ρόμπερτς 24 (5/7 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Γκοντσπάουερ, Γουίλτζερ 16 (2/12 τρίποντα, 6 ριμπάουντ), Σουάρεθ 7 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Τολιόπουλος 2 (4 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τουπάν 19 (4/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Σπανούλης 18 (2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 9 ασίστ), Χάρις 12 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Τσάπμαν 17 (6/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ σε 20 λεπτά), Στυλιανού, Μιλόσεβιτς, Ποκουσέφσκι 2, Μπόγρης 8, ΛεΝτέι 16 (1)

Τα ομαδικά στατιστικά της Μάλαγα: 19/40 δίποντα, 11/33 τρίποντα, 6/10 βολές, 36 ριμπάουντ (23 αμυντικά - 13 επιθετικά), 12 ασίστ

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 25/37 δίποντα, 9/20 τρίποντα, 17/26 βολές, 33 ριμπάουντ (30 αμυντικά - 3 επιθετικά), 20 ασίστ

Με παίκτη-αποκάλυψη τον Κλιντ Τσάπμαν, ο Ολυμπιακός 94-77 τη Μάλαγα
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ