ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ματ Λοτζέσκι: Μπροστά στο δίλημμα της ζωής του

Ματ Λοτζέσκι: Μπροστά στο δίλημμα της ζωής του

Ο Ματ Λοτζέσκι δεν έχει υπογράψει ακόμη στη Μπαρτσελόνα ή σε άλλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ο λόγος; Το πλήρως εγγυημένο συμβόλαιο που του έχει προσφέρει ομάδα του ΝΒΑ! Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Μετά από τέσσερα χρόνια στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό, ο Ματ Λοτζέσκι αποχαιρέτησε τα μέρη μας για να βρει την επόμενη πρόκληση της καριέρας του. Στα 32 του πλέον, ο Αμερικανός βρέθηκε μια ανάσα από τη Μπαρτσελόνα, πέρασε από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις στην Ισπανία, έχει συμφωνήσει προφορικά με την ομάδα, αλλά... Αλλά αυτή τη στιγμή, απόγευμα 25ης Ιουλίου, ο "Λότζο" βρίσκεται μπροστά στο μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sport24.gr ο πρώην πλέον περιφερειακός του Ολυμπιακού έχει δεχθεί επίσημη πρόταση από ομάδα του ΝΒΑ που όμως δεν τον έχει συναρπάσει. Ή τουλάχιστον δεν είναι τόσο καλή για να τον πείσει να υπογράψει άμεσα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα την απορρίψει κιόλας. Από τη μία έχει την ευκαιρία να γίνει μέλος της κορυφαίας μπασκετικής λίγκας στον πλανήτη και να ζήσει όσα αυτή προσφέρει σε κάθε αθλητή της, από την άλλη όμως τα χρήματα είναι οι minimum αποδοχές (815.615 δολάρια για ένα έτος). Το θετικό είναι πως η προσφορά που του έχει γίνει αφορά πλήρως εγγυημένο συμβόλαιο για την περίοδο 2017-18.

Ο Λοτζέσκι γνωρίζει ότι στα 32 του δεν θα έχει (πιθανότατα) άλλη ευκαιρία να παίξει στο ΝΒΑ, θέλει να δοκιμαστεί απέναντι στους κορυφαίους μπασκετμπολίστες του πλανήτη, ξέρει όμως ότι στην Ευρώπη μπορεί να βρει έναν πολύ καλύτερο μισθό και στην τσέπη του να μπει ένα ποσό που θα είναι ακόμη και διπλάσιο από αυτό που μπορεί να κερδίσει στις ΗΠΑ. Το σίγουρο είναι ότι έχει επιλογές και όποια κι αν είναι η απόφασή του, θα τον δούμε στο υψηλότερο επίπεδο. Είτε της EuroLeague, είτε του ΝΒΑ που έχει ανοίξει τις πόρτες του για να τον υποδεχθεί.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ