ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Μοντέλο πετυχημένο δεν αλλάζει"

Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Μοντέλο πετυχημένο δεν αλλάζει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Sport24.gr, τονίζοντας πως από τη στιγμή που αυτό το μοντέλο μπάσκετ έχει φέρει επιτυχίες, δεν πρόκειται να αλλάξει στον Ολυμπιακό και ξέρει τι πρέπει να κάνει για να βρει τον καλό εαυτό του.

Κατά την διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος βρίσκεται για πέμπτη σεζόν στο μεγάλο λιμάνι, παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr.

Μετά τους Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη , είναι ο πιο παλιός παίκτης του ρόστερ και οι τρεις τους οι μόνοι που έχουν απομείνει από την ομάδα που κατέκτησε τα δύο σερί Πρωταθλήματα Ευρώπης (2011-2012, 2012-2013) σε Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο.

Ο 25χρονος γκαρντ επεσήμανε πως το μοντέλο μπάσκετ που παίζει η ομάδα είναι πετυχημένο και δεν πρόκειται να αλλάξει. Παράλληλα, δήλωσε πως όλοι οι καινούριοι παίκτες δείχνουν την διάθεση να ενταχθούν γρήγορα μέσα στο σύνολο και επεσήμανε πως η φιλοσοφία του Ολυμπιακού ξεκινάει από την άμυνα.

Ξέρει και ο ίδιος πως δεν βρίσκεται στην επιθυμητή κατάσταση για να δείξει τις πραγματικές δυνατότητες του, ύστερα από ένα Eurobasket που είχε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, αλλά τόνισε πως γνωρίζει τι πρέπει να κάνει ώστε να βρει και πάλι τα πατήματα του στον Ολυμπιακό. " Το σημαντικό είναι να καταλάβουν όλοι τους το τι ζητάει η ομάδα από τον καθένα, και ο καθένας να προσπαθήσει να προσφέρει από τον ρόλο του", επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Μοντέλο πετυχημένο δεν αλλάζει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η συνέντευξη του Βαγγέλη Μάντζαρη στο Sport24.gr:

Δεν έκανες προετοιμασία με την ομάδα λόγω Εθνικής, αλλά από τα μέχρι τώρα φιλικά που έχετε δώσει, ποιες είναι οι πρώτες σου εικόνες και εντυπώσεις από τη νέα ομάδα του Ολυμπιακού;

"Καταρχάς θα ήθελα να πω πως όλα τα παιδιά είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες. Δείχνουν ότι θα μπουν γρήγορα στην ομάδα, αλλά και πως θα δεχτούν την φιλοσοφία της ομάδας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό, γιατί με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να "δέσουμε" γρήγορα σαν σύνολο, ώστε να είμαστε έτοιμοι όσο πιο γρήγορα γίνεται για τα σημαντικά παιχνίδια που έρχονται στην έναρξη της σεζόν.

Βρίσκομαι μικρό χρονικό διάστημα στην ομάδα, περίπου 10 μέρες. Τα έχω γνωρίσει όλα τα παιδιά, αλλά ακόμη δεν έχουμε μάθει καλά ο ένας τον άλλον μέσα στο γήπεδο και αυτό είναι το σημαντικό. Αλλά αυτό θα γίνει πράξη μέσα από τους αγώνες μας, μέσα από τα παιχνίδια που θα δώσουμε, ώστε να βρούμε χημεία, ομοιογένεια να "δέσουμε" σαν σύνολο μέσα στο γήπεδο. Αυτό που μπορώ να πω, που το βλέπω και με ευχαριστεί, είναι ότι όλα τα παιδιά έχουν την διάθεση και την θέληση να ενταχθούν μαζί μας. Και αυτό είναι επίσης σημαντικό".

Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Μοντέλο πετυχημένο δεν αλλάζει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Τι μπάσκετ θέλει να παίξει φέτος ο Ολυμπιακός; Τι ζητάει ο κόουτς; Θα έχουμε κάποιες αλλαγές σε σχέση με πέρσι;

"Όπως είπε και ο κόουτς, όταν ένα μοντέλο μπάσκετ επιτυγχάνει, δεν χρειάζεται να το αλλάξεις. Και φέτος αυτό που λέμε και είναι κανόνας μας, είναι τα πάντα ξεκινάνε από την άμυνα μας. Ό,τι και αν κάνεις, σε όποια κατάσταση και αν βρεθείς, αν είσαι συνεπής και καλός στην άμυνα, και δέχεσαι χαμηλό σκορ, έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να κερδίσεις.

Στην επίθεση, όσο καλός και αν είσαι, αν δεν είσαι καλός στην άμυνα, τότε μπορεί και να χάσεις. Για αυτόν τον λόγο εμείς έχουμε σαν φιλοσοφία μας πως τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα μας και αυτό θα είναι το κύριο όπλο μας ενόψει της νέας σεζόν".

Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Μοντέλο πετυχημένο δεν αλλάζει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

- Β αγγέλη, έγιναν αλλαγές φέτος στο ρόστερ της ομάδας, αποχώρησαν οι Σλούκας και Κατσίβελης...

"Η αλήθεια είναι πως έφυγαν, πλέον, όλοι οι συνομήλικοι μου από την ομάδα. Έφυγε ο Πανανικολάου, έφυγε ο Σλούκας, έφυγε και ο Κατσίβελης, και έχω μείνει μόνος μου... (γέλια). Αυτός είναι για εμένα ο πέμπτος μου χρόνος στην ομάδα, την υγειά μας να έχουμε και όλα θα πάνε καλά. Μεγαλώσαμε κιόλας (γέλια), πήγαμε στα 25".

Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Μοντέλο πετυχημένο δεν αλλάζει"

-Από πλευράς πως έγιναν κάποιες αλλαγές και στα γκαρντ της ομάδας, καθώς έφυγαν οι Σλούκας, Λαφαγιέτ και Κατσίβελης, πως κρίνεις την ανανεωμένη περιφερειακή σας γραμμή; Θέλετε χρόνο για να βρείτε χημεία;

"Σίγουρα θέλουμε λίγο χρόνο ώστε να βρούμε την χημεία μας γιατί έγιναν αλλαγές. Συνεχίζουμε σαν οι πιο παλιοί ο Βασίλης (Σπανούλης), ο Γιώργος (Πρίντεζης) και εγώ, που παίζουμε μπάσκετ χρόνια μαζί και γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλον, όπως ξέρουμε και τα παιδιά που συνεχίζουν από πέρσι και πρόπερσι. Ξέρουμε τι κάνει ο καθένας μέσα στο γήπεδο, τι μπορεί να κάνει και τι του αρέσει να κάνει.

Έχουν έρθει κάποιοι ξένοι παίκτες στην περιφέρεια, όπως οι Χάκετ και Στρόμπερι, έχει έρθει ο Αθηναίου, αλλά και κάποια νεαρά παιδιά όπως ο Τολιόπουλος. Ο Μουράτος θα είναι και πιο έτοιμος σε σχέση με πέρσι. Όλοι τους είναι καλοί παίκτες. Το σημαντικό είναι να καταλάβουν όλοι τους το τι ζητάει η ομάδα από τον καθένα, και ο καθένας να προσπαθήσει να προσφέρει από τον ρόλο του. Μην ξεχνάμε και τον Ιωάννη (Παπαπέτρου) , ο οποίος επέστρεψε γερός και δυνατός. Την υγειά του να έχει και θα μας βοηθήσει αρκετά".

Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Μοντέλο πετυχημένο δεν αλλάζει"

-Στην Εθνική είχες μικρό χρόνο συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός όμως είναι η ομάδα σου, έχεις ξεκάθαρο ρόλο και αρμοδιότητες. Θεωρείς πως θα σε βοηθήσει να βρεις και πάλι τα πατήματα σου, αλλά και τον ρυθμό σου;

"Σίγουρα, σίγουρα! Η ομάδα θα με βοηθήσει να βρω και πάλι τον ρυθμό μου. Περιμένω πως και πως τα παιχνίδια της ομάδας ώστε να βρω τα πατήματα μου. Το ξέρω και εγώ καλά πως αυτή την περίοδο δυστυχώς δεν είμαι αυτός που θέλω και μπορώ να είμαι. Αλλά ξέρεις, κάτι παρόμοιο συνέβη και πέρσι με την Εθνική, που δεν έπαιζα πολύ, οπότε ξέρω πως πρέπει να το αντιμετωπίσω και να το διαχειριστώ ώστε βρω και πάλι τον ρυθμό μου και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό.

Έχουμε βέβαια και τα δύο παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό, αρκετά νωρίς, και ο χρόνος λίγο μας πιέζει. Για αυτό τον λόγο δουλεύω εντατικά τις τελευταίες μέρες, τόσο με τους προπονητές μας, όσο και με τους γυμναστές μας, ώστε να παρουσιαστώ, αλλά και να παρουσιαστούμε, όσο πιο έτοιμοι γίνεται όταν θα πρέπει. Βέβαια, να είμαστε ειλικρινείς, δεν γίνεται τον Οκτώβρη να παρουσιαστούμε απόλυτα έτοιμοι, ούτε εγώ, ούτε και η ομάδα σαν σύνολο. Δεν γίνεται αυτή την περίοδο να βγάλουμε από τώρα όλα αυτά που μπορούμε να βγάλουμε και να δώσουμε.

Δεν μπορούμε να παρουσιαστούμε από τώρα όπως θέλουμε να είμαστε. Το σημαντικό είναι πως δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά και υπάρχει μεγάλη διάθεση αλλά και τεράστια δίψα απ' όλους ώστε να τα καταφέρουμε. Υπάρχει μεγάλη θέληση ώστε να γινόμαστε καλύτεροι και να βελτιωνόμαστε, κάνοντας πράξη όλα αυτά που θέλει ο κόουτς.

Μάντζαρης στο Sport24.gr: "Μοντέλο πετυχημένο δεν αλλάζει"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Με βάσει την εμπειρία σου, πως θα πρέπει να διαχειριστεί ο Ολυμπιακός την σεζόν ώστε να πετύχει τους στόχους του μέσα στη χρονιά;

"Νομίζω πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάνουμε καλά τα τελευταία χρόνια. Την φιλοσοφία πως βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να προχωρούμε βήμα-βήμα. Παιχνίδι με το παιχνίδι. Να μην κοιτάμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος. Μην αρχίζουμε από νωρίς και λέμε.... Βερολίνο, πάμε Final-Four, Πρωτάθλημα και ξαφνικά αρχίσουμε να κάνουμε τρεις σερί ήττες για παράδειγμα, ξεκινώντας άσχημα την χρονιά. Πρέπει να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά.

Τώρα, έχουμε το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι κόντρα στον Παναθηναϊκό για το Κύπελλο και θα πρέπει να κοιτάξουμε το πως θα καταφέρουμε να το κερδίσουμε. Είναι ένας ματς που το αποτέλεσμα του μπορεί και να ισοδυναμεί με έναν τίτλο, το Κύπελλο Ελλάδας. Έναν τίτλο τον οποίο τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς, δεν τον έχουμε κατακτήσει και έχουμε πει πως ο Ολυμπιακός κυνηγάει όλα τα τρόπαια. Ο Ολυμπιακός είναι ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστεί για όλους τους τίλους. Είναι όμως ακόμη αρχή. Κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδι, και ξεκινάμε την σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Βαγγέλη Μάντζαρη:

Διαβάστε τις συνεντεύξεις στον Νότη Ψιλόπουλο και στο Sport24.gr:

  1. Ιωάννης Παπαπέτρου: «Νιώθω πιο δυνατός από ποτέ»
  2. Βασίλης Σπανούλης: «Να κλείσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό»
  3. Πάτρικ Γιανγκ: «Ήρθα για νίκες, όχι για τα λεφτά»
  4. Γιώργος Πρίντεζης: «Σκληροί στην άμυνα, ταλέντο στην επίθεση»
  5. Βαγγέλης Μάντζαρης: «Μοντέλο πετυχημένο δεν αλλάζει»
TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ