ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μάντζαρης: "Για το 4/4 και ό,τι γίνει!"

Μάντζαρης: "Για το 4/4 και ό,τι γίνει!"

O Βαγγέλης Μάντζαρης μιλάει στο Sport24.gr για τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ, τα τρίποντα… ψυχολογίας κόντρα στην ΑΕΚ και τη συνέχεια των "ερυθρόλευκων" στο Top-16.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης δήλωσε παρών στο κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ. Για την ακρίβεια, μια καλή προσωπική άμυνα πάνω στον Τζέι Κόβαν Μπράουν και δυο "μεγάλα" τρίποντα στα πρώτα λεπτά της δεύτερης παράτασης έβαλαν τις βάσεις για το διπλό του Ολυμπιακού πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τη Ζάλγκιρις Κάουνας, στο ΣΕΦ (18/3, 21:45).

Το πρώτο σουτ πίσω από τα 6μ.75 έκανε το 87-90 και έδωσε το ψυχολογικό αβαντάζ στους Πειραιώτες κόντρα στην ΑΕΚ που νωρίτερα έχασε τεράστια ευκαιρία με τις 0/2 βολές του Παπαντωνίου. Το δεύτερο τρίποντο διαμόρφωσε το 91-94 και σφράγισε, ουσιαστικά, τη νίκη για την ομάδα του Σφαιρόπουλου που συνεχίζει να διατηρεί τον πρώτο λόγο για την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

"Το ζητούμενο ήταν να αντιδράσουμε σωστά μετά την ήττα από την Μπάμπεργκ και, κυρίως, έπειτα από τις δύσκολες στιγμές που ακολούθησαν για όλους στην ομάδα. Είμαστε απογοητευμένοι για εκείνο το αποτέλεσμα και τον τρόπο που χάσαμε το ματς στη Γερμανία. Ήταν ένα δικό μας παιχνίδι και χάθηκε όπως χάθηκε…" εξήγησε αρχικά στο Sport24.gr ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ: "Νομίζω ότι ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο. Ήμασταν μπροστά στο σκορ με 7-8 πόντους όμως κάναμε τα ίδια λάθη που κάναμε με την Μπάμπεργκ κι έτσι το παιχνίδι πήγε στην παράταση. Στο τέλος είχαμε τη ψυχολογία με το μέρος μας και πήραμε τη νίκη".

Μάντζαρης: "Για το 4/4 και ό,τι γίνει!"

Ο 26χρονος γκαρντ τελείωσε το ματς κόντρα στην ΑΕΚ με 8 πόντους και 2/6 σουτ σε 29:58 συμμετοχής. Παρεμπιπτόντως, ήταν τα δυο τρίποντα που έκριναν σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ! "Ήταν κι αυτά μέρος της ψυχολογίας. Ήταν σουτ που έπρεπε να τα βάλουμε. Υπήρχε κούραση και από τις δυο ομάδες αφού το παιχνίδι πήγε στη δεύτερη παράταση. Έτσι το θέμα ήταν ποιος θα έβαζε τα μεγάλα σουτ. Τα βάλαμε εμείς και κερδίσαμε". Τελικά, η ΑΕΚ έκανε δύσκολη τη… ζωή του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ ή οι Πειραιώτες έβαλαν ζόρια στους εαυτούς τους; "Σίγουρα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι σε κάποια σημεία του αγώνα, ειδικά στην άμυνα. Σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ διαθέτει καλή ομάδα και σπουδαίους παίκτες".

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν μπροστά τους τέσσερις "τελικούς" στη μάχη για την πρόκριση στα playoffs της Euroleague. Η Ζάλγκιρις είναι το πρώτο εμπόδιο για τους Πειραιώτες που καλούνται να ξεπεράσουν την ήττα από την Μπάμπεργκ και να παίξουν τη… ζωή τους απέναντι στους Λιθουανούς. "Υπάρχει στεναχώρια όμως δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά να τα δώσουμε όλα στα παιχνίδια που ακολουθούν! Έχουμε τέσσερα ματς και πάμε για το 4/4. Από κει και πέρα, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Το θετικό είναι ότι τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια είναι στην έδρα μας, εκεί όπου κατά γενική ομολογία παίζουμε καλύτερα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να φτάσουμε στις νίκες που θα μας κρατήσουν όρθιους".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ