ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

"Μακάρι να μοιραζόταν και στα 12"

"Μακάρι να μοιραζόταν και στα 12"

"Μακάρι ο τίτλος του MVP να μοιραζόταν και στους 12" παραδέχονται οι Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου οι οποίοι αναδείχθηκαν Πολυτιμότεροι Παίκτες της 21ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ο τίτλος του MVP της 21ης αγωνιστικής δεν μοιράστηκε απλώς στα δύο, αλλά πήγε σε συμπαίκτες. Τον Γιώργο Πρίντεζη και τον Κώστα Παπανικολάου οι οποίοι αναδείχτηκαν Πολυτιμότεροι Παίκτες για την απόδοσή τους στη νίκη επί της Καβάλας .

Ο Γιώργος Πρίντεζης συγκέντρωσε 25 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking (15 πόντοι με 1/2 βολές, 7/8 δίποντα και 0/1 τρίποντο, 11 ριμπάουντ, 4 κερδισμένα φάουλ, μια ασίστ, 2 λάθη σε 20'39" συμμετοχής).

Την ίδια επίδοση πέτυχε παράλληλα ο Κώστας Παπανικολάου (18 πόντοι με 0/2 βολές, 6/8 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κερδισμένα φάουλ, ένα κλέψιμο και ένα λάθος σε 20'32" συμμετοχής).

- Δεν είναι συνηθισμένο να αναδεικνύονται δύο Πολυτιμότεροι Παίκτες από την ίδια ομάδα. Τι σημαίνει για εσάς;

Γ.Π. "Μακάρι το βραβείο να μοιραζόταν και στα τρία και στα τέσσερα και στα πέντε και στα δώδεκα. Γιατί όλοι στην ομάδα προσπαθούμε για το καλύτερο. Σημασία, και δεν είναι κλισέ αυτό που θα πω, αλλά η πραγματικότητα, έχει να κερδίζει η ομάδα. Τώρα ποιος θα βάλει τους πόντους, ποιος θα πάρει τα ριμπάουντ ή θα κάνει τις ασίστ και τα κλεψίματα, έχει μικρή σημασία. Κερδίζουμε; Αυτό μετράει".

Κ.Π. "Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο 100%. Και μην πηγαίνουμε μακριά. Δείτε το ματς με τη Μπαρτσελόνα. Χάσαμε. Άρα; Τι να το κάνω ποιος έβαλε πόντους και ποιος δεν έβαλε. Αφού χάσαμε, δεν έχει καμία σημασία τι κάναμε ατομικά ο καθένας. Χάνουμε και κερδίζουμε όλοι μαζί. Με την Καβάλα ήμουν εγώ και ο Γιώργος που είχαμε τους καλύτερους αριθμούς στατιστικά, αύριο θα είναι κάποιος άλλος και σε άλλο ματς κάποιος άλλος. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα".

- Κώστα πως εξελίσσεται η διαδικασία προσαρμογής στον Ολυμπιακό μετά την επιστροφή σου;

"Όλα κυλούν φυσιολογικά. Πλέον βρίσκομαι στην ομάδα πάνω από έναν μήνα. Όπως έχω πει ξανά, η παρουσία παιδιών όπως ο Γιώργος, ο Βασίλης και ο Βαγγέλης, με τους οποίους έχω συνυπάρξει και στο παρελθόν στον Ολυμπιακό, με έκαναν να προσαρμοστώ ακόμη πιο γρήγορα. Γνώριζα πράγματα και καταστάσεις και έτσι μου ήταν πιο εύκολο. Την προηγούμενη εβδομάδα δώσαμε τρία ματς για το ελληνικό πρωτάθλημα, πλέον μπορώ να παίζω και στην Ευρωλίγκα, οπότε όλα κυλούν φυσιολογικά".

- Η σεζόν βρίσκεται στην τελική ευθεία. Είναι ο Ολυμπιακός έτοιμος για τις προκλήσεις που τον περιμένουν;

Γ.Π. "Από την αρχή της σεζόν αυτό που θέλαμε ήταν να είμαστε έτοιμοι από τον Φλεβάρη και μετά όταν και κρίνονται τα πάντα. Πλέον έχουμε μπροστά μας έναν φοβερά κρίσιμο μήνα σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα πρέπει όλοι να δώσουμε το 100% των δυνάμεων μας για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Κ.Π. "Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Μπροστά μας από εδώ και μπρος έχουμε μόνο τελικούς μιας και η σεζόν έχει μπει στην κρισιμότερη καμπή της. Οπότε πρέπει να τα δώσουμε όλα για να προκριθούμε στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και για να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας στο ελληνικό πρωτάθλημα".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ