ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σφαιρόπουλος μαινόμενος στη Βιτόρια

Σφαιρόπουλος μαινόμενος στη Βιτόρια
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ήταν εξοργισμένος στον πάγκο του Ολυμπιακού στη Βιτόρια με την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του σε άμυνα και επίθεση. Οι έντονες παρατηρήσεις, οι φωνές και τα... γαλλικά.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος φημίζεται για την πειθαρχία του, αλλά και για την αυστηρότητα του σαν κόουτς, πέρα από το δεδομένο ταλέντο του στην προπονητική. Συνήθως βέβαια παρουσιάζεται ήρεμος και ψύχραιμος στις αντιδράσεις του.

Στην Βιτόρια όμως είδαμε έναν μαινόμενο Γιάννη Σφαιρόπουλο. Ο προπονητής των Πρωταθλητών Ελλάδας, κατά την διάρκεια των τάιμ-άόυτ, έκανε έντονες παρατηρήσεις στους παίκτες του, βάζοντας τους τις φωνές, καθώς δεν ήταν ικανοποιημένος από την αγωνιστική εικόνας της ομάδας σε άμυνα και επίθεση.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ζητούσε να γίνονται σωστά χετζ-άουτ, οι παίκτες του να γίνουν πιο μαχητικοί στην διεκδίκηση των ριμπάουντ, αλλά και να κάνουν σωστά σκριν ώστε να δράσει η ομάδα όπως πρέπει στην επίθεση. Κάποια στιγμή, βέβαια, δεν έλειψαν και τα... γαλλικά από τον προπονητή των ερυθρολεύκων όπως θα ακούσετε και από το παρακάτω βίντεο.

"Παίξτε επιτέλους άμυνα, πιέστε πάνω στην μπάλα για να μην πασάρουν. Πασάρουν, σουτάρουν και εσείς τους κοιτάτε" φώναζε εκνευρισμένος ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, με τον Ολυμπιακό να δέχεται 48 (!) πόντους στο ημίχρονο από την Λαμποράλ Κούτσα.

"Αυτό που συμβαίνει είναι απίστευτο, παίζουμε το παιχνίδι τους. Κάνουν ντράιβ, πασάρουν και σουτάρουν και μετά πάλι το ίδιο. Drive, pass, shoot. Σματατήστε τους επιτέλους", και συνέχισε λέγοντας "δεν γίνεται συνεχώς να σουτάρουμε ύστερα από την πρώτη πάσα", δίνοντας βαρύτητα στο να επιτίθεται η ομάδα κάνοντας μπακ-σκριν, με τον Βασίλη Σπανούλη να έχει την μπάλα στα χέρια του, αλλά και στο πως να βγουν ελεύθερα σουτ για τον Λοτζέσκι.

Συγκεκριμένα είπε τα εξής στους παίκτες του ο Γιάννη Σφαιρόπουλος:

1) "Δεν θέλουμε να διεισδύουν και να πασάρουν (άμυνα).Κάντε hedge-out (άμυνα). Σπρώξτε στο σκριν (ο ψηλός) και σταματήστε τη μπάλα (ο ψηλός). Δύο τρεις φορές πήραν ριμπάουντ και σκόραραν (ριμπάουντ).
Πασάρουν τη μπάλα στους ψηλούς και τους κοιτάτε. Πηγαίνατε πιο επιθετικά (άμυνα)".

2) " Κάντε ένα γ@μ$μ@νο σκριν. Γ@$ώ το μπελά μου. Δεν μπορούμε να πασάρουμε τη μπάλα. Παίξτε γ@μ$μέν$ άμυνα. Διεισδύουν πολύ εύκολα. Όταν παίζουμε under να σταματάτε τη μπάλα. Κάνουν συνέχεια διείσδυση πάσα σουτ ή διείσδυση πάσα έξτρα πάσα σουτ".

3) " Παίζουμε όλα τα σκριν Hedge-out" (αλλάζει τακτική) , ενώ ακολούθως λέει λεπτομέρειες για την αδύνατη πλευρά, όπως το "ο ψηλός να σταματήσει τη μπάλα και ο κοντός να πιέσει τη μπάλα". Και συνέχισε λέγοντας: "Παίζουμε το παιχνίδι τους. Δεν κρατάμε τη μπάλα. Σουτάρουμε μετά από μια πάσα. Πατ στη θέση του Οθέλο. Hedge παίζουμε (άμυνα) Επόμενη επίθεση παίζουμε 2-side".

4) "4 δευτερόλεπτα. παίζουμε L-SIDE με back screen"

5) "Αν δώσουν τη μπάλα στον ψηλό παίζουμε παγίδα. Βασίλη εσύ στην παγίδα. Οι άλλοι προστατεύουμε το καλάθι"

6) Δείχνει ένα special play

7) "Κάνουμε φάουλ στον Χάνγκα όταν πιάσει τη μπάλα. Πρώτα προσπαθούμε να κλέψουμε τη μπάλα. Να είστε επιθετικοί".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ