ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Λοτζέσκι: "Είμαι ευγνώμων στον Μπαρτζώκα"

Λοτζέσκι: "Είμαι ευγνώμων στον Μπαρτζώκα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματ Λοτζέσκι θέλει ο Ολυμπιακός να αντιδράσει κόντρα στην Μπαρτσελόνα, τόνισε πως είναι ευγνώμων στον κόουτς Μπαρτζώκα που τον έφερε στον Ολυμπιακό και εξέφρασε την χαρά του που ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ.

"Καλησπέρα παιδιά

Αυτό είναι το νέο μου blog στο Euroleague Greeceκαι στο Sport24.gr.

Ερχόμαστε από δύο συνεχόμενες ήττες στην EuroLeague και αυτό είναι κάτι που μας έχει ενοχλήσει όλους μας. Θέλουμε και πρέπει να αντιδράσουμε ώστε να επιστρέψουμε στις νίκες. Είχαμε κενά διαστήματα κόντρα στην Γαλατάσαραϊ στην Τουρκία και για αρκετά λεπτά δεν ήμασταν αυτοί που θέλαμε, με αποτέλεσμα να χάσουμε στο τέλος. Έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας, έχουμε δει τα λάθη μας και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα μας. Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε και με την βοήθεια σας στις εξέδρες πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε.

Θα αντιμετωπίσουμε έναν σπουδαίο αντίπαλο, την Μπαρτσελόνα, η οποία είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Την γνωρίζουμε αρκετά καλά, γιατί την έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια και ξέρουμε αρκετούς παίκτες της. Έχει καλό υλικό και διαθέτει ποιότητα, παρά τις απουσίες της. Για να την νικήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε έχοντας σωστή νοοτροπία, αλλά και λειτουργώντας περισσότερο ομαδικά και λιγότερο ατομικά. Πρέπει να πασάρουμε περισσότερο.

Θέλουμε να παίξουμε σκληρή άμυνα και να είμαστε επιθετικοί πάνω στην μπάλα. Πρέπει να τους πιέσουμε, περιορίζοντας ορισμένους κομβικούς παίκτες τους, όπως είναι ο Ράις και ο Τόμιτς. Θέλουμε να τρέξουμε στο ανοιχτό γήπεδο, να έχουμε καλή κυκλοφορία της μπάλας, να βγάλουμε ελεύθερα σουτ και να τους "χτυπήσουμε" στις αδυναμίες τους στο σετ-παιχνίδι. Πολλά πράγματα στο μπάσκετ κρίνονται στις λεπτομέρειες και πρέπει στο παιχνίδι μας να πράξουμε σωστά όλες αυτές τις λεπτομέρειες που έχουμε ετοιμάσει στο πλάνο μας για το παιχνίδι, σε άμυνα και επίθεση.

Στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα θα συναντήσω και τον κόουτς Μπαρτζώκα! Είναι ο άνθρωπος που με έφερε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2013, δίνοντας μου την ευκαιρία να αγωνιστώ σε έναν τεράστιο σύλλογο, σε μία ομάδα που ήταν επί δύο συναπτά έτη πρωταθλήτρια Ευρώπης, προσφέροντας μου την ευκαιρία να παίξω μπάσκετ στο κορυφαίο επίπεδο, στην EuroLeague. Είναι ένα προπονητής που πάντα πίστευε σε μένα και στις ικανότητες μου. Του είμαι ευγνώμων και τον ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου έδωσε. Είχαμε μία εξαιρετική συνεργασία στον Ολυμπιακό, του έχω μεγάλη εκτίμηση και του εύχομαι ό,τι καλύτερο στην καριέρα του. Η ομάδα κατέκτησε μαζί του το πρωτάθλημα Ευρώπης το 2013 και το πέρασμα του ήταν αναμφισβήτητα πετυχημένο. Ξέρω πως αγαπά τον Ολυμπιακό και σίγουρα θα νιώσει πίεση που θα επιστρέψει στο ΣΕΦ ως αντίπαλος. Θα είναι δύσκολο για εκείνον, έχοντας να διαχειριστεί και όλη αυτή την πίεση.

Στην Αθήνα έχει έρθει και ο πρόεδρος της χώρας μου, στις ΗΠΑ, ο Μπαράκ Ομπάμα. Έκλεισαν σχεδόν όλοι οι δρόμοι στην πόλη και αρκετοί παίκτες "κολλήσαμε" στην κίνηση στην τελευταία προπόνηση. Φέτος ολοκληρώνεται η θητεία του και ο νέος πρόεδρος θα είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Να σας πω την αλήθεια ξαφνιάστηκα με την εκλογή του, γιατί δεν περίμενα πως θα βγει εκείνος. Οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως θα έχανε, δεν ήταν το φαβορί και αρκετοί συμπατριώτες μου έμειναν έκπληκτοι με το αποτέλεσμα.

Όμως, για να σας είμαι ειλικρινής, χάρηκα που βγήκε πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ. Και χάρηκα για την εκλογή του, γιατί θα ήθελα να δω μία αλλαγή στην χώρα μου, με έναν άνθρωπο που δεν έχει τις ίδιες τυποποιημένες σκέψεις, ιδέες και απόψεις με τους προηγούμενους προέδρους της Αμερικής. Δεν ήταν όλα ρόδινα τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μου. Υπήρχαν προβλήματα και έγιναν λάθη. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος και πιστεύω πως θα φέρει κάτι νέο, κάτι καλύτερο στην χώρα μου. Σαφώς και υπάρχει μία αβεβαιότητα, δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τις προθέσεις του, αλλά προσωπικά βλέπω με αισιοδοξία το μέλλον έχοντας εκείνον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Όσον αφορά τον ελεύθερο μου χρόνο, αυτές τις μέρες είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί έχουν έρθει στην Αθήνα οι γονείς μου, αλλά και η αδερφή μου! Μου είχαν λείψει πάρα πολύ, είχαν να τους δω από το καλοκαίρι. Θα κάτσουν μαζί μας για τις επόμενες μέρες και θα έρχονται στο γήπεδο να με δουν. Τους αρέσει η Ελλάδα, η Αθήνα, όπως και το να δίνουν το "παρών" στο ΣΕΦ στα παιχνίδια του Ολυμπιακού. Παράλληλα, οι γονείς μου θα δώσουν και μία μεγάλη βοήθεια σε μένα και την γυναίκα μου, γιατί δεν είναι εύκολο να μεγαλώνεις τρία μικρά παιδιά και τρεις γιους, οι οποίοι είναι γεμάτοι ενέργεια! Όσοι έχετε παιδιά, καταλαβαίνετε τι θέλω να πω. Η γιαγιά και ο παππούς ασχολούνται με τα εγγόνια τους και πλέον έχω και εγώ λίγο χρόνο ώστε να περάσω με την γυναίκα μου, κάνοντας μία βόλτα, πηγαίνοντας για φαγητό ή για σινεμά.

Πήγα πρόσφατα στον κινηματογράφο και είδα την ταινία "Snowden". Ένα βιογραφικό και θα έλεγα συναρπαστικό θρίλερ. Έχει να κάνει με μία αληθινή ιστορία. Ένας υπάλληλος του NSA, δημοσίευσε ορισμένα σημαντικά έγγραφα στο ίντερνετ, θέλοντας να πει την αλήθεια για τις παράνομες δραστηριότητες παρακολούθησης της NSA και η ζωή του έγινε δύσκολη, με αποτέλεσμα να γίνει καταζητούμενο πρόσωπο. Ωραία ταινία, έχει καλή πλοκή, σε κρατά σε ενδιαφέρον και σε εγρήγορση. Σας την προτείνω να την δείτε!

Αυτά παιδιά, θα τα πούμε και πάλι σύντομα, να είστε καλά, Ματ".

Λοτζέσκι: "Είμαι ευγνώμων στον Μπαρτζώκα"

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ