ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ξεψαχνίζει την αγορά ο Ολυμπιακός για σέντερ

Ξεψαχνίζει την αγορά ο Ολυμπιακός για σέντερ

Η υπόθεση του Ντόρσεϊ δεν προχώρησε, η Ουσάκ δεν παραχωρεί τον Μπιρτς και στον Ολυμπιακό στρέφονται άμεσα σε άλλες λύσεις για σέντερ. Λένε "όχι" σε προτάσεις από τις ΗΠΑ και θέλουν "ψηλό" με ευρωπαϊκή εμπειρία.

Πρώτος στόχος του Ολυμπιακού ώστε να κάλυπτε την θέση του αθλητικού σέντερ στο ρόστερ (μαζί με τον Οθέλο Χάντερ, καλύπτοντας το κενό του τραυματία Πάτρικ Γιανγκ) ήταν ο Τζόι Ντόρσεϊ, αλλά τελικά η υπόθεση του δεν προχώρησε για δύο λόγους.

Καταρχάς, υπήρχε διαφορά στο οικονομικό σκέλος, με την Γαλατασαράι να ζητά περίπου 200.000 ευρώ για να τον αφήσει ελεύθερο, με τους Πειραιώτες να έχουν την πρόθεση να πληρώσουν μόνο το συμβόλαιο του παίκτη. Παρά το γεγονός αυτό, όμως, υπήρχε η δυνατότητα για διαπραγματεύσεις ώστε στο τέλος να βρισκόταν η "χρυσή" τομή, είτε με το να κάλυπτε ο ίδιος ο παίκτης μέρος της διαφοράς, είτε οι Τούρκοι να έβαζαν... νερό στο κρασί τους (έστω και την τελευταία στιγμή(, αφήνοντας τον Αμερικανό σέντερ να αποχωρήσει με ένα χαμηλότερο ποσό. Άλλωστε, ο προπονητής της Γαλατασαράι είχε έρθει σε ρήξη με τον Αμερικανό σέντερ, ενώ και ο αθλητής είχε εκφράσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από τον σύλλογο, όντας δυσαρεστημένος στην Πόλη.

Από την στιγμή που μπήκε η Μπαρτσελόνα στην διεκδίκηση του Ντόρσεϊ

Από την στιγμή, όμως, που μπήκε στο παιχνίδι διεκδίκησης του Τζόι Ντόρσεϊ η (επίσης γνώριμη για τον παίκτη) Μπαρτσελόνα, λόγω ότι έχασε με τραυματισμό τον φόργουορντ-σέντερ της, Σέιν Λαουάλ , τα πράγματα δυσκόλεψαν για τον Ολυμπιακό. Και αυτό επειδή οι Καταλανοί ήταν πρόθυμοι να ικανοποιήσουν στο απόλυτο τόσο την Γαλατασαράι, όσο και τις οικονομικές απαιτήσεις του Τζόι Ντόρσεϊ, με αποτέλεσμα, πλέον, να βρίσκονται μία... ανάσα από την ανακοίνωση της απόκτησης του.

Η Ουσάκ δεν δίνει εύκολα τον Μπιρτς

Στο ενδεχόμενο που δεν ολοκληρωνόταν η απόκτηση του Τζόι Ντόρσεϊ, οι Πειραιώτες είχαν έτοιμη την εναλλακτική λύση. Ο λόγος για τον 23χρονο (28/2/1992) Καναδό σέντερ (2.06), Κεμ Μπιρτς, ο οποίος αγωνίζεται στο τουρκικό πρωτάθλημα με την ομάδα της Ουσάκ, η οποία σύμφωνα με τους Τούρκους αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Οι "ερυθρόλευκοι" προσέγγισαν την Ουσάκ και τον Κεμ Μπιρτς, ο παίκτης θέλει να έρθει στον Ολυμπιακό και να παίξει στην Euroleague, αλλά η ομάδα του δεν τον παραχωρεί. Επίσημα, γνωστοποίησαν πως δεν είναι διατεθειμένοι να τον παραχωρήσουν για οποιαδήποτε οικονομική πρόταση , αλλά η αλήθεια είναι πως οι Τούρκοι θέλουν αρκετά χρήματα να τον αφήσουν να φύγει. Πέρα από τους Πρωταθλητές Ελλάδας, για τον αθλητή έδειξε ενδιαφέρον και η Γαλατασαράι, ώστε να αντικαταστήσει τον Τζόι Ντόρσεϊ, αλλά η Ουσάκ έχει απαντήσει αρνητικά και στις δύο ομάδες.

Θέλει σέντερ με ευρωπαϊκή εμπειρία και τα "όχι" σε παίκτες από της ΗΠΑ

Στον Ολυμπιακό, πλέον, εξετάζουν εναλλακτικές λύσεις και ξεψαχνίζουν την αγορά ώστε να κινηθούν για την καλύτερη δυνατή επιλογή ώστε να ενισχύσουν το ρόστερ τους στην θέση "5". Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θέλει "ψηλό" που να διαθέτει ευρωπαϊκή εμπειρία και όπως είπαμε έχει ανάψει "κόκκινο" για "5άρι" που δεν γνωρίζει τον ευρωπαϊκό τρόπο παιχνιδιού, καθώς οι Πειραιώτες θέλουν παίκτη που να έχει τις δυνατότητες να προσαρμοστεί όσο πιο γρήγορα γίνεται στους ρυθμούς της ομάδας. Στους "ερυθρόλευκους" προτείνονται συνεχώς παίκτες από τις ΗΠΑ (δίχως ευρωπαϊκή εμπειρία), αλλά οι απαντήσεις που δίνουν (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) είναι αρνητικές.

Σέντερ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και η 24η Φεβρουαρίου

Οι "ερυθρόλευκοι", όπως έχουμε τονίσει, αναζητούν ένα αθλητικό "5άρι" με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: γρήγορο, με έφεση στην άμυνα, με ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, που να μπορεί να κινηθεί σωστά στα χετζ-άουτ, αλλά και που θα είναι λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ. Ο χρόνος πιέζει, οι λύσεις με παίκτες με αυτά τα στοιχεία είναι περιορισμένες αυτό το διάστημα (έχει μείνει ελεύθερος ο Σέντρικ Σίμονς, αλλά δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση) και το μπάτζετ είναι συγκεκριμένο.

Όμως, υπάρχει επιθυμία από την διοίκηση ώστε να δυναμώσει το ρόστερ των Πρωταθλητών Ελλάδας με έναν αθλητικό σέντερ, ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου για το υπόλοιπο της σεζόν. Είναι ξεκάθαρο, άλλωστε, πως αγωνιστικά η ομάδα "διψάει" για ένα "5άρι" με τα προαναφερόμενα στοιχεία. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και οι Πρωταθλητές Ελλάδας έχουν δικαίωμα να δηλώσουν (στην Euroleague) όποιον παίκτη πάρουν έως και την 24η Φεβρουαρίου (ημέρα Τετάρτη), ένα 24ωρο πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου του TOP-16, ώστε να έχει δικαίωμα συμμετοχής στην διοργάνωση. Σε αντίθεση περίπτωση, ο Ολυμπιακός συνεχίζει ως έχει.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ