ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κουζμίνσκας για Ολυμπιακό: "Δεν ήμουν χαρούμενος με το να παίζω μόνο 10-12 λεπτά"

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΣΦΠ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας δήλωσε ότι ο λόγος που αποχώρησε από τον Ολυμπιακό είναι ότι ήθελε να παίζει περισσότερο, τονίζοντας πάντως ότι πέρασε όμορφα στην Ελλάδα.

Το πέρασμα του Μιντάουγκας Κουζμίνσκας από τον Ολυμπιακό αποδείχθηκε βραχύβιο, με τον Λιθουανό να αποχωρεί έπειτα από μόλις έξι αγώνες για χάρη της Λοκομοτίβ Κουμπάν. Ο Λιθουανός ήταν ξεκάθαρο πως δεν αισθανόταν άνετα με τον ρόλο του για αυτό και αποχώρησε, κάτι που επιβεβαίωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο λιθουανικό σάιτ 15min.lt, το ίδιο σάιτ στο οποίο είχε παραχωρήσει συνέντευξη πριν μία ημέρα ο Κεστούτις Κεμζούρα.

Ο Κουζμίνσκας δήλωσε συγκεκριμένα στους λόγους της αποχώρησής του: " Μιλήσαμε με τον κόουτς Κεμζούρα αρκετές φορές και ήταν ανοιχτός σχετικά με τον ρόλο μου, οπότε αποφάσισα ότι να πάω σε μία άλλη ομάδα για να παίζω περισσότερο, κάτι που θα ήταν καλύτερο για εμένα".

Ακολούθως ο διεθνής φόργουορντ έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος: " Το να παίζεις ένα παιχνίδι την εβδομάδα είναι καλό γιατί ετοιμάζεσαι αρκετές ημέρες, γλιτώνεις τραυματισμούς και προσαρμόζεις τις προπονήσεις. Όταν όμως δεν έπαιζα πολύ, δεν ήμουν χαρούμενος με το να έχω έναν ρόλο που έπαιζα 10-12 λεπτά. Θεώρησα ότι η καλύτερη απόφαση για εμένα ήταν να κάνω ένα βήμα πίσω και να φύγω από μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός και η πόλη της Αθήνας, ώστε να κάνω δύο βήματα μπροστά στο μέλλον".

Σχετικά με την εμπειρία του στον Ολυμπιακό τόνισε: " Στην Ελλάδα βρήκα αρκετά θετικά και αρνητικά. Έκανα λάθος σχετικά με το ένα παιχνίδι την εβδομάδα. Οι παίκτες χρειάζονται λιγότερη ξεκούραση κατά την διάρκεια του αγώνα, αφού έχουν περισσότερες μέρες ξεκούρασης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βασικοί να παίζουν περισσότερο από ότι θα έπαιζαν αν είχαν δύο ή τρία παιχνίδια την εβδομάδα.

Όταν πας ας μία ομάδα, κοιτάς τον χρόνο συμμετοχής των άλλων παικτών και το ροτέισον. Ήμουν όμως αναπάντεχα χαρούμενος όταν έφυγα. Η ατμόσφαιρα στην ομάδα ήταν σπουδαία, πέρασα πολύ όμορφα με τους συμπαίκτες μου. Η ζωή έξω από το μπάσκετ ήταν απίστευτη. Έπρεπε όμως να πάρω μία δύσκολη απόφαση για το μέλλον μου και την καριέρα μου. Το πιο σημαντικό πράγμα για εμένα είναι ο χρόνος συμμετοχής και η θέση που θα παίζω".

Τέλος, ο Κουζμίνσκας αναφέρθηκε στο θέμα της θέσης του και ότι προτιμάει να αγωνίζεται ως σμολ φόργουορντ και όχι ως πάουερ φόργουορντ: " Στις καλύτερες σεζόν μου, στην Ζάλγκιρις, στη Μάλαγα, στο ΝΒΑ και την εθνική Ρωσίας, αγωνίστηκα στην θέση του σμολ φόργουορντ. Δεν ξέρω γιατί, αλλά κάποια στιγμή ένας προπονητής με έβαλε σε θέση πάουερ φόργουορντ και όλοι θεώρησαν ότι ήμουν περισσότερο πάουερ φόργουορντ. Δεν έχω πρόβλημα να παίξω και στις δύο θέσεις, αλλά νομίζω ότι επηρεάζω καλύτερα το παιχνίδι ως σμολ φόργουορντ".

Δεν έμεινε μάλιστα εκεί, παρά εξήγησε γιατί θεωρεί ότι του ταιριάζει περισσότερο η θέση του σμολ φόργουορντ: " Θεωρώ ότι έχω ταχύτητα και αθλητικότητα για να αγωνιστώ σε αυτή τη θέση. Ίσως στην άμυνα καμία φορά τα πράγματα να είναι πιο δύσκολο, αλλά έχω πλεονέκτημα στην επίθεση, αφού μπορώ να πάω στα επιθετικά ριμπάουντ και να ποστάρω. Στην άμυνα μπορώ να αλλάξω στις θέσεις 3-5. Μπορώ να είμαι χρήσιμος σε αυτή την θέση".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ