ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κέβιν Πάντερ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο γκαρντ του Ολυμπιακού

Κέβιν Πάντερ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο γκαρντ του Ολυμπιακού

Ο Κέβιν Πάντερ αποτελεί την πρώτη μεταγραφή του Ολυμπιακού για το φετινό καλοκαίρι και το Sport24.gr παρουσιάζει τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον νέο "ερυθρόλευκο" γκαρντ.

Την ημέρα που το ΑΣΕΑΔ απέρριψε τις εφέσεις του Ολυμπιακού, η ΚΑΕ ανακοίνωσε την πρώτη της μεταγραφή για φέτος. Ο Κέβιν Πάντερ συμφώνησε με τους Πειραιώτες για τα επόμενα δύο χρόνια, με τους "ερυθρόλευκους" να προχωρούν κανονικά τον σχεδιασμό τους με φόντο τη EuroLeague.

Το Sport24.gr γράφει για τον Αμερικανό γκαρντ (26 ετών, 1.90 μέτρα), ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στο Λαύριο, εξελίχθηκε σε Mr. Champions League και πλέον είναι έτοιμος να δείξει το ταλέντο του και στο υψηλότερο επίπεδο.

1. ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Ο Κέβιν Πάντερ γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης την 25η μέρα του Ιουνίου το 1993. Η κολεγιακή του καριέρα χωρίζεται σε δύο μέρη, αφού αρχικά έπαιξε στο Στέιτ Φέαρ από το 2012 έως το 2014 κι έπειτα πήγε στο Τένεσι για να φορέσει τη φανέλα των Τένεσι Βολουντίρς. Την τελευταία του χρονιά στο κολέγιο είχε 22.1 πόντους ανά παιχνίδι ενώ το καλοκαίρι του 2015 έγραψε και μία εντυπωσιακή επίδοση 76 πόντων σε ένα ματς!

Το καλοκαίρι του 2016 δήλωσε συμμετοχή στο NBA draft, αλλά οι ομάδες του ΝΒΑ τον προσπέρασαν. Οι επιλογές του ήταν δύο. Είτε να μείνει στην πατρίδα του και να παλέψει για μία θέση στο ρόστερ κάποιας ομάδας, είτε να έρθει στην Ευρώπη, όπως κάνουν πολλοί Αμερικανοί. Δοκίμασε και τα δύο, αφού έπαιξε στο Σάμερ Λιγκ με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς κι έπειτα ήρθε σε συμφωνία με το Λαύριο, που ήταν και ο πρώτος επαγγελματικός σταθμός της καριέρας του.

Κέβιν Πάντερ: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον νέο γκαρντ του Ολυμπιακού
EUROKINISSI

Η πορεία του με την ομάδα του Λαυρίου ήταν αρκετά θετική, αλλά τη χρονιά την ολοκλήρωσε στο Βέλγιο, καθώς τους τελευταίους μήνες της σεζόν 2016-17 αγωνίστηκε για λογαριασμό της Άντβερπ. Κατόπιν μετακόμισε στην Πολωνία. Συγκεκριμένα, συμφώνησε με τη Ρόζα Ράντομ. Οι εμφανίσεις του Πάντερ με την πολωνική ομάδα ήταν εντυπωσιακές κι έπεισαν την ΑΕΚ να τον αποκτήσει. Τον Φεβρουάριο του 2018 η Ένωση ολοκλήρωσε κι επίσημα το deal με τον Αμερικανό γκαρντ, ο οποίος τη βοήθησε σε μεγάλο βαθμό να φτάσει στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και του Basketball Champions League.

Το περασμένο καλοκαίρι αποχώρησε εκ νέου από τη χώρα μας. Συμφώνησε με την Βίρτους Μπολόνια κι υπό τις οδηγίες του Σάσα Τζόρτζεβιτς έφτασε ξανά στην κορυφή του Basketball Champions League, όταν μάλιστα εκ των κορυφαίων παικτών της ιταλικής ομάδας. Πλέον, ο Πάντερ ετοιμάζεται για τη δεύτερη επιστροφή του στην Ελλάδα, καθώς ο Ντέιβιντ Μπλατ τον εμπιστεύτηκε για τον νέο Ολυμπιακό.

2. ΠΑΝΤΑ ΔΙΨΗΦΙΟΣ

Ο Κέβιν Πάντερ είναι παίκτης που μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους. Έχει βρεθεί σε ομάδες που ήταν ο πρωταγωνιστής, έχει βρεθεί και σε ρόστερ όπου υπήρχαν κι άλλοι ταλαντούχοι παίκτες στο πλευρό. Πάντα κατάφερε να έχει τον ρόλο του και κατάφερε να δώσει τις απαραίτητες λύσεις.

Πιο συγκεκριμένα, όταν φόρεσε τη φανέλα του Λαυρίου μέτρησε 12.5 πόντους με 43.2% στα τρίποντα. Έδειξε το ταλέντο και στην Άντβερπ έδωσε πολύτιμες λύσεις στα 16 ματς που έπαιξε στο Βέλγιο, καθώς σημείωνε 11.5 πόντους ανά ματς, με χαμηλότερα, όμως, ποσοστά στα τρίποντα. Στη Ρόζα Ράντομ ανέβασε κατακόρυφα τους αριθμούς του. Βρήκε ρόλο πρωταγωνιστή και στο Basketball Champions League είχε 21.1 πόντους κατά μέσο όρο με 35.7% στα τρίποντα και στο πρωτάθλημα Πολωνίας 19.3 πόντους ανά ματς.

Οι συγκεκριμένες εμφανίσεις τον έφεραν στην ΑΕΚ. Ο ρόλος του ήταν διαφορετικός από εκείνον που είχε στη Ρόζα Ράντομ, αλλά κατάφερε να κρατήσει τους αριθμούς του σε υψηλά επίπεδα, ενώ έβαλε και μεγάλα σουτ που σφράγισαν την εξαιρετική πορεία της Ένωσης. Ο Πάντερ είχε εκείνο το διάστημα 11.4 πόντους με 40.5% στα τρίποντα στη Basket League και 15.3 πόντους με 41.9% στα τρίποντα στο BCL.

Και σε εκείνο το σημείο ο Βαγγέλης Ιωάννου είπε το " Πάντερ, πάντα από παντού", που πλέον συνοδεύει τον παίκτη!

Την χρονιά που μόλις τελείωσε, βρέθηκε σε ένα ρόστερ αρκετά ταλαντούχο, με πολλούς ποιοτικούς παίκτες. Βλέπετε, η Βίρτους Μπολόνια ανέβασε το μπάτζετ της και πέρα από τον Πάντερ, πρόσθεσε στην ομάδα κι άλλους παίκτες ικανούς να κάνουν τη διαφορά. Ο νέος γκαρντ του Ολυμπιακού, όμως, ήταν εκείνος που κατάφερε να ξεχωρίσει. Με 16 πόντους ανά παιχνίδι και πάνω από 41% στα τρίποντα κατάφερε να οδηγήσει την ιταλική ομάδα στην κορυφή του Basketball Champions League, ενώ παρά την αποτυχία στη Lega Basket (σ.σ. η Βίρτους έμεινε εκτός playoffs), σε ατομικό επίπεδο ο Αμερικανός τα πήγε αρκετά καλά, με 14.2 πόντους ανά παιχνίδι.

3. MR. CHAMPIONS LEAGUE

Μετά την δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του Basketball Champions League, η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης ανέβασε κείμενο για τον Κέβιν Πάντερ. Το... αφεντικό της διοργάνωσης, σε ελεύθερη μετάφραση. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε πάρει το βραβείο του MVP, αλλά την ίδια ώρα κατάφερε να πετύχει ιστορικές επιδόσεις.

Στα 3 χρόνια ζωής του Basketball Champions League, ο Πάντερ έχει καταφέρει να είναι ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με συνολικά 706 πόντους, να είναι ο πρώτος σκόρερ στα playoffs με 181 πόντους, ο πρώτος σκόρερ στα Final 4 με 79 πόντους και ο κορυφαίος σκόρερ των τελικών με 42 πόντους συνολικά.

Στον φετινό τελικό απέναντι στην Τενερίφη, οδήγησε τη Βίρτους Μπολόνια στο 73-61 με 26 πόντους και 7 ριμπάουντ. Ήταν ξανά εξαιρετικός κι έδειξε πως είναι ο Mr. BCL!

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο, πάντως, κλείνει για την ώρα, καθώς από τη νέα σεζόν θα έχει την ευκαιρία να δείξει το ταλέντο του στη EuroLeague.

4. ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ

Ο Ντέιβιντ Μπλατ γνωρίζει πολύ καλά τι μπορεί να περιμένει από τον Κέβιν Πάντερ. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι ικανός να κάνει τη διαφορά όταν βρει τον απαιτούμενο χώρο, αλλά έχει δείξει πως μπορεί να δώσει πολλές λύσεις ακόμα κι όταν δεν είναι το πρώτο βιολί. Το καλό του σουτ είναι δεδομένα αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Ο Πάντερ θα παίζει πάντα με έναν δημιουργό στο πλευρό του κι έχει την ικανότητα να βγει από τα σκριν και να σουτάρει με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας.

Εκτός από το σουτ σε κίνηση μετά από το σκριν μπορεί να σουτάρει και στατικά, όταν κάποιος συμπαίκτης του τον εντοπίσει στην αδύνατη πλευρά, ενώ δημιουργεί και για τον εαυτό του, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Γενικότερα, έχει αρκετούς τρόπους να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι. Το βασικότερο όλων είναι πως πρόκειται για παίκτη που κατανοεί το παιχνίδι, έχει δείξει ότι μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα και μπορεί να βρει τον ρόλο του, προκειμένου να βοηθήσει με τον τρόπο που θα του ζητηθεί από το προπονητικό team.

5. ΤΟ TRASH TALKING ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΖΕΙ

Ο Κέβιν Πάντερ είναι ένας παίκτης που αγωνίζεται με πάθος. Το είδαμε στη χώρα μας, αλλά το είδαμε και σε μεγάλο βαθμό την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, όταν ο Αμερικανός γκαρντ είχε χτίσει μία ιδιαίτερη σχέση με τους φιλάθλους της Βίρτους Μπολόνια, οι οποίοι συχνά γέμιζαν το γήπεδο κι έδιναν μία έξτρα ώθηση στους παίκτες της ομάδας του. Πέραν τούτου, όμως, ο Κέβιν Πάντερ ανεβαίνει όταν υπάρχει trash talking κι ένταση. Του αρέσει να παίζει με θόρυβο και το περιστατικό με τον -πρώην συμπαίκτη του στην ΑΕΚ- Μάικ Γκριν, αποτελεί την μεγαλύτερη απόδειξη.

Στο πλαίσιο του BCL, η Βίρτους Μπολόνια υποδέχθηκε τη Στρασμπούρ. Με το σκορ στο 49-51, ο Πάντερ άνοιξε έναν έντονο διάλογο με τον Γκριν, ο οποίος ήταν έξτρα κίνητρο για τον ίδιο, όπως παραδέχθηκε στη συνέχεια. "Αυτή η διαμάχη με τον παλιό μου συμπαίκτη Μάικ Γκριν ήταν αυτό που χρειαζόμουν για να πάρω ώθηση και στο τέλος να πάρουμε τη νίκη", είχε πει ο Γκριν, ο οποίος μετά το συγκεκριμένο περιστατικό είχε 5/5 σουτ, όπως μπορείτε να δείτε στο video που ακολουθεί.

Για την ιστορία, η Βίρτους Μπολόνια πήρε τη νίκη με 87-81, με τον νέο γκαρντ του Ολυμπιακού να έχει συνολικά 26 πόντους με 6/12 τρίποντα και να βάζει μεγάλα και δύσκολα σουτ στα τελευταία λεπτά. Παρόμοια σουτ με αυτά που είχε βάλει ως παίκτης της ΑΕΚ, όταν η Ένωση κατάφερε να φτάσει μέχρι την κορυφή του BCL. Όπως αυτό απέναντι στη Νίμπουρκ, το οποίο έχει σημαδέψει την καριέρα του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ