ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κεμζούρα: "Ήθελα κι άλλες αλλαγές παικτών, αλλά δεν γίνεται πάντα αυτό που θες"

EUROLEAGUE / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÑÅÁË ÌÁÄÑÉÔÇÓ - ÏÓÖÐ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Κεστούτις Κεμζούρα δήλωσε ότι ήθελε να κάνει αλλαγές στο ρόστερ του Ολυμπιακού, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατόν, ενώ αναφέρθηκε ακόμα στους Σπανούλη, Πρίντεζη και τόνισε ότι αποχώρησε σαν φίλος.

Ο Κεστούτις Κεμζούρα παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην ιστοσελίδα " 15min.lt" της πατρίδας του στην Λιθουανία, όπου μίλησε για τον Ολυμπιακό, τις αλλαγές στο ρόστερ που ήθελε να κάνει και δεν γινόταν να συμβούν, τους Σπανούλη-Πρίντεζη και πολλά θέματα ακόμα.

Αναλυτικά μερικές από τις σημαντικότερες ατάκες του Λιθουανού τεχνικού:

Για το αν ήθελε περισσότερες αλλαγές στο ρόστερ από την στιγμή που ανέλαβε: " Ναι το ήθελα, αλλά όλοι καταλάβαιναν ότι χρειαζόντουσαν αλλαγές. Και ο Ντέιβιντ Μπλατ είχε μιλήσει για αυτό, αλλά δεν γίνεται πάντα αυτό που θέλεις. Υπάρχουν συμβόλαια, υποχρεώσεις. Ο σύλλογος έβγαινε από ένα χρέος έχοντας πρόγραμμα και δεν θέλαμε να χρεωθεί ξανά. Ως προπονητής κάνεις το πλάνο, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο, ούτε είναι απλό να βρεις στην αγορά τον παίκτη που θέλεις μεσούσης της σεζόν".

Για το αν οι φήμες για οικονομική ασυνέπεια του Ολυμπιακού δυσκόλεψε την προσπάθεια της ομάδας να αποκτήσει παίκτες: " Για λόγους που είναι κατανοητοί, υπήρχαν πολλές φήμες σχετικά με την θέση που βρισκόταν ο σύλλογος σχετικά με καθυστέρηση μισθών, οπότε ήταν δύσκολο να βρούμε καλύτερους παίκτες. Προφανώς οι ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν ήταν μικρότερες. Ήταν δύσκολο να ανταγωνιστούμε άλλες ομάδες, πήραμε κάποια ρίσκα και δεν πήραμε αυτούς που θέλαμε".

Για τους Σπανούλη και Πρίντεζη και αν υπάρχει διάδοχη κατάσταση: " Αλλάζουν οι γενιές. Για διάφορους λόγους η στελέχωση της ομάδας αποδείχθηκε αποτυχημένη. Πρέπει να εκτιμηθεί πάντως ότι ο Ολυμπιακός είναι μία νέα ομάδα και χρειάστηκε να γίνει ανακατανομή ρόλων".

Για το ποια ήταν η σημαντικότερη νίκη που σημείωσε όσο καθόταν στον πάγκο του Ολυμπιακού: " Όλες ήταν σημαντικές και τις απόλαυσα. Η νίκη απέναντι στην Χίμκι, όπου ήμασταν πίσω στο σκορ με 9 πόντους στο τελευταίο λεπτό και νικήσαμε στην παράταση ήταν σπουδαία, αφού αυτά δεν συμβαίνουν συχνά. Η εκτός έδρας νίκη επί της ΤΣΣΚΑ ήταν σημαντική, επειδή ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στην Ρωσία ακόμα και όταν είχε καλύτερη ομάδα".

Για την αποχώρηση του Κουζμίνσκας: " Ήταν δική του επιλογή. Υπήρχαν πολλοί παίκτες στην ίδια θέση και κάποιος έπρεπε να παίζει λιγότερο. Μιλήσαμε και ήταν δική του απόφαση να πάει σε άλλο σύλλογο, όπου θα είχε περισσότερο χρόνο συμμετοχής".

Για το αν επηρέασε τον Ολυμπιακό ότι αγωνίζεται μόνο στην EuroLeague: " Έχει δύο πλευρές αυτή η απόφαση. Η μία είναι ότι έχεις περισσότερο χρόνο να προετοιμαστείς για ένα παιχνίδι. Από την άλλη είναι δύσκολο για τους παίκτες που έχουν μικρό χρόνο συμμετοχής. Δεν βρίσκουν ρυθμό και αυτό δυσκολεύει και την προπόνηση. Αν έχεις μία πιο νεανική ομάδα είναι πιο εύκολο, αλλά όταν έχεις έμπειρους παίκτες θέλουν να παίζουν".

Για το αν θα επιστρέψει ο Ολυμπιακός στο ελληνικό πρωτάθλημα: " Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο τι θα γίνει την επόμενη σεζόν".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ