ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ήγγικεν η ώρα της επιστροφής για Παπανικολάου

Ήγγικεν η ώρα της επιστροφής για Παπανικολάου
INTIME SPORTS

Ο κύβος ερρίφθη! Ο Κώστας Παπανικολάου θα ξαναφορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού μετά από δυόμιση χρόνια, αφού η Μπαρτσελόνα έκανε... πίσω στο θέμα της απόκτησής του. Ο 25χρονος φόργουορντ θα βρίσκεται στη χώρα μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η περίπτωση του δεν εξελίχθηκε σε σίριαλ, αλλά αρκούσε για να κρατήσει σε αγωνία τους φίλους του Ολυμπιακού εδώ και τρεις ημέρες. Ο Κώστας Παπανικολάου αποτέλεσε το κεντρικό πρόσωπο στο ευρωπαϊκό μπάσκετ από το βράδυ της Παρασκευής (15/1), με φόντο τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι προβλέψεις, οι εικασίες και ό,τι άλλο αφορούσε το μέλλον του όμως, δείχνουν να ανήκουν στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ρεπορτάζ της ομάδας, ο 25χρονος φόργουορντ θα ξαναφορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το καλοκαίρι του 2018!

Η πρόταση των "ερυθρολεύκων" ήταν δεδομένη και γνωστή από το Σάββατο (16/1) . Του προσέφεραν τη σιγουριά της συνεργασίας με την ομάδα για τα επόμενα δυόμιση χρόνια, με ένα ποσό κοντά στο 1.5 εκατομμύρια ευρώ. Η πλευρά του παίκτη τα βρήκε σχεδόν άμεσα με αυτή της ΚΑΕ Ολυμπιακός και, πλέον, όλοι περίμεναν τι μέλλει γενέσθαι με την Μπαρτσελόνα. Αυτή είχε άλλωστε τον τελευταίο λόγο .

Κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα

Κι αν τη Δευτέρα (18/1), οι πληροφορίες που έρχονταν από τη Βαρκελώνη δεν ήταν τόσο... ευοίωνες , εν τέλει αποδείχθηκαν ανακριβείς. Για καλό του Ολυμπιακού! Ο Κώστας Παπανικολάου επικοινώνησε τις τελευταίες ώρες εκ νέου με τη διοίκηση της Μπαρτσελόνα, ενημερώνοντας πως αυτό που θέλει είναι να επιστρέψει στον Πειραιά. Από την πλευρά τους, οι "μπλαουγκράνα" σεβάστηκαν σε απόλυτο βαθμό την επιθυμία του παίκτη, παρά το γεγονός πως ο Τσάβι Πασκουάλ θα τον ήθελε στο ρόστερ της ομάδας.

Έτσι, κι αλλιώς η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να εντάξει στο δυναμικό της έναν παίκτη από το πάνω ράφι, στο 1/3 της τιμής που τον πλήρωσε πριν μετακομίσει στο ΝΒΑ. Τίποτα από αυτά όμως, δεν υλοποιήθηκε.

Ήγγικεν η ώρα της επιστροφής για Παπανικολάου

Το πήρε πάνω του!

Ο παίκτης πίεσε, με τον τρόπο του, τη διοίκηση της ισπανικής ομάδας, η οποία δεν θέλησε να του πάει κόντρα. Έτσι, δεν "μάτσαρε" την πρόταση του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα όλα να έχουν αίσιο τέλος για τους Πειραιώτες. Η διαφορά ώρα που υπάρχει με την Αμερική, όπου διαμένει ακόμη ο 25χρονος φόργουορντ, δεν βοήθησαν στο να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις τη Δευτέρα (18/1) , κάτι που όμως έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα Τρίτης (19/1).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο "Παπ" θα βρίσκεται στη χώρα μας μέχρι το τέλος της εβδομάδας, προκειμένου σταδιακά να τεθεί στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Μοιάζει εξαιρετικά απίθανο (για να μην πούμε αδύνατο) να βρίσκεται στην αποστολή για το ντέρμπι "αιωνίων" με τον Παναθηναϊκό (25/1, 19:00). Στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει άλλωστε λόγος, ούτε να αλλάξουν οι ισορροπίες στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ τόσο γρήγορα, ούτε να πιεστεί ο παίκτης, ο οποίος έτσι κι αλλιώς δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό. Σταδιακά, λοιπόν, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα φροντίσει να τον βάλει... στο κλίμα της ομάδας, δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής στα παιχνίδια της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Ντεμπούτο κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Έτσι κι αλλιώς, το ντεμπούτο του στην Euroleague θα γίνει σε περίπου ένα μήνα. Όλως τυχαίως, με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη, αφού εκεί θα δώσει ο Ολυμπιακός τον πρώτο του αγώνα για τον β' γύρο του Top 16. Από αυτό το σημείο κι έπειτα, ο Κώστας Παπανικολάου θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση, ενισχύοντας την ομάδα του Πειραιά σε μέγιστο βαθμό, στις θέσεις "3" και "4".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ