ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η μεταγραφή και οι ανανεώσεις του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό

Η μεταγραφή και οι ανανεώσεις του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό

Το Sport24.gr θυμάται τα καλοκαίρια του 2010, του 2013, αλλά και το φετινό, με τα ραντεβού του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό. Η ιστορική μεταγραφή από τους Αγγελόπουλους και οι ανανεώσεις του με τους Πειραιώτες.

Το Sport24.gr θυμάται τα τρία ιστορικά καλοκαίρια του Βασίλη Σπανούλη με τον Ολυμπιακό . Όταν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος τον έφεραν στο μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2010, η γεμάτη αγωνία ανανέωση της συνεργασίας τους το 2013 και το φετινό "deal", με τον αρχηγό των Πειραιωτών, ουσιαστικά, να μένει για πάντα στο μεγάλο λιμάνι.

11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010: ΟΤΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΗΡΘΕ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Η μεταγραφή και οι ανανεώσεις του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται "ζεστά" για την απόκτηση του, με την διοίκηση να έχει σε μεγάλη εκτίμηση το ταλέντο, την ποιότητα, αλλά και τον χαρακτήρα του αθλητή. Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλους θεωρούν πως είναι ο παίκτης που μπορεί να αλλάξει το ρου της ιστορίας τόσο στην ομάδα του Πειραιά, όσο και στο ελληνικό μπάσκετ και το ένστικτο τους δικαιώθηκε μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης ήταν ο ηγέτης σε όλες τις μεγάλες επιτυχίες των "ερυθρολεύκων που ακολούθησαν, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, φέρνοντας στο μεγάλο λιμάνι πρωταθλήματα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος πλησίασαν τον Βασίλη Σπανούλη, του εξήγησαν το πλάνο τους, του εξέφρασαν τον σεβασμό τους για εκείνον και παράλληλα... τίναξαν την μπάνκα, προσφέροντας τριετές συμβόλαιο στον Λαρισαίο γκαρντ, με ετήσιες απολαβές που έφταναν τα 2.400.000 ευρώ ετησίως (με την εφορία 4.200.00 ευρώ). Προσέφεραν ένα από τα υψηλότερα συμβόλαια που έχουν δοθεί ποτέ στην Ελλάδα σε αθλητή και παράλληλα πραγματοποίησαν μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Σπανούλης: "Η μεταγραφή μου να είναι η αρχή για τίτλους για τον Ολυμπιακό"

Η μεταγραφή και οι ανανεώσεις του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό

Την 11η Ιουλίου του 2010 (ημέρα Κυριακή), στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ ανάμεσα στην Ισπανία και την Ολλανδία, η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε επίσημα την ιστορική έναρξη της συνεργασίας της με τον Βασίλη Σπανούλη, με τον Λαρισαίο γκαρντ να λέει τα εξής: "Ήθελα μια αλλαγή στη ζωή μου και ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη επιλογή. Όταν μου έδειξε ο Ολυμπιακός πόσο πολύ με θέλει μου μπήκε στο μυαλό, αλλά σίγουρα δεν ήταν καθόλου εύκολη αυτή η απόφαση και σίγουρα θα υπάρχουν δυσκολίες, αλλά δεν φοβάμαι. Ο Ολυμπιακός με προσέγγισε με τον πιο σωστό τρόπο και για αυτό είμαι παίκτης του. Γυρίζω σελίδα στην καριέρα μου και στη ζωή μου κι εύχομαι η μετεγγραφή μου να είναι η αρχή για τίτλους της ομάδας μου. Δεν χρειάζεται να πούμε τώρα περισσότερα. Μετά από χρόνια θα μιλήσω και θα μάθουν όλοι τι ακριβώς έγινε".

5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013: ΟΤΑΝ Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΕ

Η μεταγραφή και οι ανανεώσεις του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό

Το καλοκαίρι του 2013 ολοκληρωνόταν το συμβόλαιο του Βασίλη Σπανούλη με τον Ολυμπιακό και εκείνη την περίοδο αποτέλεσε μακράν το πιο "καυτό" όνομα στην Ευρώπη στο μεταγραφικό παζάρι. Η σεζόν 2012-2013 ήταν μαγευτική για τον ίδιο σε αγωνιστικό επίπεδο, τραβώντας πάνω του τα βλέμματα ολόκληρης της μπασκετικής Ευρώπης. Αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης με τους Πειραιώτες για δεύτερη σερί χρονιά (κάνοντας το ιστορικό back-to-back), πήρε το βραβείο του κορυφαίου της σεζόν στην Euroleague, ενώ αναδείχθηκε και MVP του Final Four στο Λονδίνο, "σκοτώνοντας" την Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό με τα μεγάλα του σουτ.

Ο Ολυμπιακός θέλει να τον "δέσει" στο μεγάλο λιμάνι, αλλά παράλληλα υπάρχουν πρωτοκλασάτες ευρωπαϊκές ομάδες που προσφέρουν γη και ύδωρ για να τον αποκτήσουν, όπως η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τόσο οι Καταλανοί, όσο και οι Ρώσοι, δείχνοντας αποφασισμένοι να αποσπάσουν την υπογραφή του κορυφαίου παίκτη της Ευρώπης εκείνη την περίοδο και του καταθέτουν υψηλές προσφορές. Ο ανταγωνισμός είναι υψηλός και η αγωνία για το μέλλον του Βασίλη Σπανούλη βρίσκεται στο κατακόρυφο, με τους φιλάθλους των "ερυθρολεύκων" να εκφράζουν συνεχώς την αγάπη τους, αλλά και τον θαυμασμό τους για τον αρχηγό της ομάδας τους, ζητώντας την παραμονή του.

Τελικά, την 5η Ιουλίου του 2013, ο Λαρισαίος γκαρντ παίρνει πάνω του την υπόθεση, συναντιέται μόνος του και δίχως τον ατζέντη του (Μίσκο Ραζνάτοβιτς) στο ραντεβού με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο και οι δύο πλευρές έρχονται σε συμφωνία. Η διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός του προσφέρει νέο τριετές συμβόλαιο, με αύξηση αποδοχών (2.600.000 ευρώ ετησίως) και ο Βασίλης Σπανούλης βάζει την υπογραφή του στο νέο του συμβόλαιο με τους "ερυθρόλευκους". Το περίφημο ραντεβού είχε διάρκεια περίπου πέντε ώρες και o Λαρισαίος γκαρντ σχολίασε (μεταξύ άλλων) τα εξής: "Ένιωσα μία απίστευτη αγάπη από τον κόσμο, σε επίπεδα που ποτέ στην ζωή μου δεν πίστευα πως θα φτάσουν. Είμαι ευτυχισμένος που μένω στην οικογένεια του Ολυμπιακού". Στις 8 Ιουλίου ακολούθησε και επίσημα η ανακοίνωση της ανανέωσης της συνεργασίας τους.

Σε βίντεο οι δηλώσεις του όταν ανανέωσε το συμβόλαιο του το 2013:

12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016: Ο ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Η μεταγραφή και οι ανανεώσεις του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει πραγματοποιήσει καταπληκτικούς τελικούς και κάνει με τον Ολυμπιακό το back-to-back στα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, δίνοντας τον εγχώριο τίτλο για δεύτερη σερί σεζόν στην ομάδα του, σημειώνοντας μεγάλα νικητήρια σουτ μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την κλάση του.

Το ραντεβού για την δεύτερη ανανέωση της συνεργασίας του πραγματοποιήθηκε... κρυφά, την Κυριακή 12 Ιουνίου, στο γνώριμο μέρος, στα γραφεία των Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, στην Arcadia. Το ραντεβού έχει διάρκεια κάτι παραπάνω από 5 ώρες και ο Βασίλης Σπανούλης αποχωρεί μετά τα μεσάνυχτα. Στις δηλώσεις του γνωστοποίησε πως θα παραμείνει στον Ολυμπιακό για τα επόμενα δύο χρόνια , ένα "deal" που ουσιαστικά σημαίνει πως θα κλείσει την καριέρα του στο μεγάλο λιμάνι: " Είμαι ευχαριστημένος, ήταν πολύ εύκολη διαδικασία να τα βρω πάλι με τους προέδρους. Τους ευχαριστώ πολύ που με κράτησαν στον Ολυμπιακό. Εύχομαι νέες επιτυχίες και ονειρικές στιγμές για τα επόμενα δύο χρόνια με τον Ολυμπιακό".

Σε βίντεο η δήλωση του Βασίλη Σπανούλη:

Βασίλης Σπανούλης: ο θρύλος του Θρύλου!

Η μεταγραφή και οι ανανεώσεις του Σπανούλη με τον Ολυμπιακό

KILL BILL: ΕΝΑ ΥΠΕΡΟΧΟ ΜΠΛΟΥΖΑΚΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΝΙΚΗΤΗ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ