ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η Λετονία επιβεβαίωσε την απουσία του Στρέλνιεκς

Η Λετονία επιβεβαίωσε την απουσία του Στρέλνιεκς

Η λετονική ομοσπονδία ανακοίνωσε τους παίκτες που θα αγωνιστούν στα "παράθυρα", με τον Γιάνις Στρέλνιεκς να μην είναι μεταξύ αυτών. Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα άφησε έναν παίκτη της να δώσει το "παρών" στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Τη Δευτέρα (13/11) οι διεθνείς παίκτες του Ολυμπιακού ανακοίνωσαν πως δεν πρόκειται να δώσουν το "παρών" στους προκριματικούς αγώνες του Νοεμβρίου. Μία γραπτή δήλωση που δεν υπογραφόταν μόνο από τους γηγενείς παίκτες της ομάδας, αλλά επίσης από τους Γιάνις Στρέλνιεκς και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Κάπως έτσι, οι δύο ξένοι των "ερυθρολεύκων" κατέστησαν σαφές πως θα παραμείνουν στην Αθήνα, για να διατηρηθούν στην καθημερινότητα του Ολυμπιακού.

Τρεις μέρες μετά, ήρθε η ανακοίνωση της Λετονίας, η οποία επιβεβαιώνει την απουσία του Γιάνις Στρέλνιεκς. Η εγχώρια ομοσπονδία ενημέρωσε για τους παίκτες που θα βρίσκονται στη διάθεση του Άρνις Βετσβάγκαρς στους προσεχείς αγώνες με Τουρκία (24/11) και Σουηδία (26/11), με το όνομα του γκαρντ της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου να μην είναι βρίσκεται στη λίστα. Όπως επίσης εκείνα τον Νταϊρίς Μπερτάνς και Γιάνις Τίμα, οι οποίοι επίσης θα ακολουθήσουν το παράδειγμα όλων των παικτών της EuroLeague.

Αντίθετα, η Μπαρτσελόνα άφησε ελεύθερο για τα "παράθυρα" τον Ρόντιονς Κούρουκς! Ο 19χρονος φόργουορντ ανήκει στο δυναμικό του ισπανικού συλλόγου, αλλά δεν υπολογίζεται -προς το παρόν- από τον Σίτο Αλόνσο για την πρώτη ομάδα, με αποτέλεσμα να αγωνίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην Μπαρτσελόνα Β'.

Συγκεκριμένα, στην επίσημη ενημέρωση της Λετονίας επισημαίνεται πως εκτός από τους αγώνες του Νοεμβρίου θα βρίσκονται οι: Γιάνις Στρέλνιεκς (Ολυμπιακός), Νταϊρίς Μπερτάνς (Αρμάνι Μιλάνο), Γιάνις Τίμα (Μπασκόνια), Μάρτις Μέιερς (Ούνικς Καζάν) και Νταβίς Λεσμέιερς (Κρόσνο).

Έτσι, η προεπιλογή της λετονικής ομοσπονδίας περιλαμβάνει τους: Άιγκαρς Σκέλε (Βέντσπιλς), Ίνγκους Γιάκοβιτς (Βέντσπιλς), Γιάνις Μπλουμς (Σαραγόσα), Άρτουρ Χοκς (Μιλκ Σταρς), Ρίχαρντς Λόμαζ (Βέντσπιλς), Μάρτινς Λάκσας (Ομπραντόιρο), Χάραλντς Καρλις (Τζουρμάλα), Ζάνις Πέινερς (Λιετκαμπέλις), Ρόντιονς Κούρουκς (Μπαρτσελόνα), Αρτούρς Στράουτινς (Ορλαντίνα), Όγιαρς Σίλινς (Τρέντο), Ρόλαντ Σμιτς (Φουενλαμπράδα), Μάρεκς Μεγέρις (Ρίγα), Ρόλαντς Φρεϊμάνις (Γκαζιαντέπ), Αντρέις Γκρατζούλις (Πάρμα), Ίλια Γκρομόβς (Ρίγα), Ανζέις Πασένικς (Γκραν Κανάρια), Ρόναλτς Ζάκις) και Κλαβς Τσάβαρς (Ρίγα).

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ