ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού στο Game 2

BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports)
BASKET LEAGUE / ÐÁÏ - ÏÓÖÐ (ÊÙÓÔÁÓ ÌÁÊÑÕÄÇÌÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Αν και δεν είχε τον Σπανούλη, ο Ολυμπιακός πάλεψε στο ΟΑΚΑ με κορυφαίους τους Γκριν - Παπανικολάου και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες (84-80) από τον Παναθηναϊκό στο Game 2 των Τελικών της Stoiximan.gr Basket League.

O Βασίλης Σπανούλης ήταν μεν στην δωδεκάδα, δεν βρισκόταν όμως στο ΟΑΚΑ καθώς ο υψηλός πυρετός και η αμυγδαλίτιδα δεν του επέτρεψαν να βρεθεί στο πλευρό των συμπαικτών του. Εκείνοι πάντως πάλεψαν απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Game 2 των Τελικών της Stoiximan.gr Basket League και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες (84-80) για να έρθει η σειρά στο 1-1 και να έχει τουλάχιστον ακόμη δυο μονομαχίες, μία στο Φάληρο και άλλη μία στην Καλογρέζα. Ο Έρικ Γκριν ήταν σε τρομερή κατάσταση, ο Κώστας Παπανικολάου πάλεψε σαν θηρίο, όμως η αστοχία του κατά τα άλλα τρομερά πεισμωμένου και συγκεντρωμένου Γιώργου Πρίντεζη πείσμωσε τους Πειραιώτες που έχασαν την ευκαιρία να μετατρέψουν το Game 3 της Κυριακής (21:00) σε Φιέστα για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας. Το Sport24.gr αναλύει την εμφάνιση των δέκα που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

1. ΕΡΙΚ ΓΚΡΙΝ (21 πόντοι, 5/6 τρίποντα σε 27 λεπτά)

Πενταδάτος, αλλά και αρκετά "μαγκωμένος" στο ξεκίνημα του αγώνα, δεν ήταν απειλητικός στα πρώτα λεπτά, αλλά έβαλε το πρώτο του σουτ (δύσκολο, από τα έξι μέτρα και αρκετά πλάγια) στο έκτο λεπτό για το 11-9. Λίγο αργότερα έβαλε και ελεύθερο τρίποντο για το προσπέρασμα της ομάδας του (15-16) αλλά έπαιξε ελάχιστα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Μπήκε στο τρίτο με τρίποντο για το 43-42, έβαλε κι άλλο για το 46-48 και ήταν μαζί με τον Πρίντεζη οι σημαντικότεροι κίνδυνοι για την άμυνα του Παναθηναϊκού. Πέτυχε και νέο τρίποντο υπό πίεση για το 64-63 στο 33', έβαλε και πέμπτο για το 71-69 στο 36' (5/5 είχε μέχρι εκείνο το σημείο!!!) και στο τέλος της βραδιάς ήταν ο κορυφαίος παίκτης της ομάδας του, στην καλύτερη εμφάνισή του σε αγώνα τέτοιας σημασίας.

6. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ (3 πόντοι, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 λάθη σε 25 λεπτά)

Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν το πάθος και την ενέργειά του στο ξεκίνημα, όμως ο Ιωάννης δεν ήταν αποφασιστικός. Έβαλε το πρώτο του σουτ (τρίποντο από την κορυφή) για το 35-33 στο 17' και δεν πήρε άλλη προσπάθεια στα 15 λεπτά που έπαιξε στο πρώτο μέρος. Ήταν πολύ καλός στο μαρκάρισμα του Ρίβερς, ήταν όμως και πολύ διστακτικός στο εμπρός μέρος του γηπέδου με αποτέλεσμα να κάνει μερικά πραγματικά"φθηνά" λάθη που πόνεσαν τους Πειραιώτες.

11. ΝΙΚΟΛΑ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΦ (4 πόντοι, 3 ριμπάουντ σε 17 λεπτά)

Ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, με καλή άμυνα στον Μπουρούση και απίθανη φάση για το 8-7, συνέχισε να παίρνει πολλές μπάλες και σκόραρε ξανά για το 15-18 με τον Σφαιρόπουλο να τον αφήνει στο παρκέ σχεδόν μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου. Δεν τον είδαμε στιγμή στο δεύτερο δεκάλεπτο, έφτασε γρήγορα τα τρία φάουλ (στο 23'), έμεινε στο παρκέ και τελικά αποβλήθηκε σχεδόν τέσσερα λεπτά πριν το φινάλε. Έδειξε ότι θα είναι καταλυτικός στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, όμως "πληγώθηκε" από τα φάουλ και τον ενθουσιασμό του σε μερικές άμυνες.

17. ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΝΤΖΑΡΗΣ (9 πόντοι, 3/7 σουτ, 6 ασίστ σε 31 λεπτά)

Απάντησε με τρίποντο στο τρίποντο του Φελντέιν στο ξεκίνημα του Τελικού (3-3), έπαιξε όλο το πρώτο δεκάλεπτο, είχε "καθαρό" μυαλό και άλλαζε το τέμπο με μαεστρία, η απουσία του ήταν τεράστια όταν πήγε στον πάγκο για ανάσες, ενώ στο τρίτο δεκάλεπτο έδειξε την έφεσή του στη δημιουργία καθώς έδωσε τρεις ασίστ. Έβαλε 2/2 βολές για το 75-71 που κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο και ζωντανό στη διεκδίκηση της νίκης, έβαλε και λέι-απ για το 78-73, αλλά κάπου εκεί έμεινε από... σφαίρες. Ήταν ένα δύσκολο βράδυ για τον Έλληνα γκαρντ που έχει μάθει να είναι το στήριγμα του Σπανούλη και αυτή τη φορά έπρεπε να γίνει πρωταγωνιστής.

15. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ (15 πόντοι, 5/17 σουτ, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ σε 30 λεπτά)

Μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, γνώριζε ότι από αυτόν θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό η εξέλιξη της αναμέτρησης και πέτυχε γρήγορα το πρώτο του καλάθι έστω και με διπλή προσπάθεια. Έβαλε και δεύτερο καλάθι στο έβδομο λεπτό, έπαιξε όλο το δεκάλεπτο, είχε 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ και ήταν με απλά λόγια εξαιρετικός. Γύρισε στα τέλη της δεύτερης περιόδου για να δώσει ασίστ σε τρίποντο του Παπαπέτρου, έδωσε και πέμπτη για ωραίο τελείωμα του Γιανγκ (το ρεκόρ καριέρας του σε 226 αγώνες στη EuroLeague είναι 4 ασίστ) και έδειξε έτοιμος να κυνηγήσει ακόμη και το triple-double. Ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με βολές για το 43-44, ήταν όμως άστοχος μέχρι να βάλει ένα πάρα πολύ δύσκολο τρίποντο για το 62-60 στο 32' και πετύχει και νέο για το 78-76! Με το παιχνίδι στο 80-76 αστόχησε σε μια θεωρητικά εύκολη γι' αυτόν προσπάθεια, που έμελλε να καταδικάσει τον Ολυμπιακό. Οι κινήσεις του ήταν καλές, τα 3/12 δίποντα που έγραψε όμως πόνεσαν τον Ολυμπιακό.

2. ΚΕΜ ΜΠΙΡΤΣ (1 πόντος, 7 ριμπάουντ σε 15 λεπτά)

Πάτησε παρκέ λίγο πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, δεν είχε ιδιαίτερη συμμετοχή στο παιχνίδι της ομάδας του και μετά από έξι λεπτά αντικαταστάθηκε από τον Γιανγκ. Επέστρεψε στο ματς στο τέταρτο δεκάλεπτο, αφού προηγουμένως ο Γιανγκ είχε χρησιμοποιηθεί στον δικό του ρόλο, πήρε ένα κρίσιμο ριμπάουντ που οδήγησε σε τρίποντο του Πρίντεζη για το 62-60, έβαλε μία βολή για το 68-64 μετά από νέο επιθετικό ριμπάουντ και έδωσε τη θέση του στον Μιλουτίνοφ, πριν γυρίσει άμεσα μετά το πέμπτο φάουλ του Σέρβου σέντερ. Έναν πόντο σκόραρε όλο κι όλο, σε μια αρκετά μέτρια για τα δικά του στάνταρ βραδιά.

4. ΠΑΤΡΙΚ ΓΙΑΝΓΚ (4 πόντοι σε 7 λεπτά)

Χρησιμοποιήθηκε ως τρίτη επιλογή στο rotation των σέντερ για να "βγάλει" το τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου μέρους και ήταν εξαιρετικός, καθώς τελείωσε ιδανικά δυο φάσεις κοντά στο καλάθι. Ο Σφαιρόπουλος εκτίμησε τη συγκέντρωσή του και τον έβαλε στο δεύτερο μέρος πριν τον Μπιρτς, αλλά τον άφησε στο παρκέ για μόλις τρία λεπτά και στη συνέχεια στον "πάρκαρε" στην άκρη του πάγκου.

5. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν χρησιμοποιήθηκε δευτερόλεπτο από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

9. ΝΤΟΜΙΝΙΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ (2 πόντοι, 1/3 δίποντα, 1 ασίστ, 2 φάουλ σε 13 λεπτά)

Έπαιξε κάτι περισσότερο από επτά λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, δεν ήταν όμως έτοιμος για ένα τέτοιο ματς και έκανε δυο λάθη. Γύρισε στα τέλη της τρίτης περιόδου και έκανε φάουλ σε τρίποντο του Τζέιμς που έκανε με 3/3 το 59-53, έβαλε όμως το πρώτο του καλάθι στο 31' για το 59-55 πηγαίνοντας μέχρι την καρδιά της ρακέτας του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός χρειαζόταν κάτι περισσότερο από τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ, που δεν ήταν κακός, αλλά δεν έδωσε και κάτι πραγματικά σημαντικό στην ομάδα του.

10. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ (9 πόντοι σε 10 λεπτά)

Άλλαξε τον Πρίντεζη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου και έβαλε γρήγορα γκολ-φάουλ για το 21-25, έμεινε για μερικά λεπτά σε συμπληρωματικό ρόλο και στη συνέχεια πέτυχε "τρελό" τρίποντο" για το 28-30! Στο πεντάλεπτο που ξεκούρασε τον Πρίντεζη, ήταν εξαιρετικός. Έπαιξε λίγο στο δεύτερο μέρος, ίσως μπορούσε να πάρει λίγα λεπτά περισσότερα αντί του Παπαπέτρου που ήταν κακός επιθετικά, αλλά έκανε καλή δουλειά στο μαρκάρισμα του Ρίβερς.

16. ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ (12 πόντοι, 5/5 δίποντα, 0/5 τρίποντα σε 24 λεπτά)

Μπήκε στο ματς στο έκτο λεπτό, άνοιξε λογαριασμό με ένα ζευγάρι βολές για το 13-13 και έβαλε και καλάθι για το 17-20. Είχε τρομερή ενέργεια, "χτύπησε" τον Ρίβερς για το 19-22 και το 23-27, έκανε τη διαφορά και έγινε το δεύτερο σημείο αναφοράς στην επίθεση του Ολυμπιακού που έψαχνε τρόπους για να καλύψει τον Σπανούλη. Συνέχισε να ζητά τη μπάλα βάζοντας πλάτη τον Ρίβερς, έφτασε τους 10 πόντους όταν σκόραρε για το 62-57 και πέτυχε και νέο εντυπωσιακό καλάθι για το 68-66 στο 35'. Είχε 5/5 δίποντα και "έκρυψε" έτσι την αστοχία του από την περιφέρεια, έδωσε σπουδαία ασίστ στον Πρίντεζη που έκανε το 78-76 με τρίποντο από την κορυφή και στο τέλος της βραδιάς ήταν μαζί με τον Γκριν οι διακριθέντες της ομάδας του Πειραιά.

Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του Game 2 των Τελικών της Stoiximan.gr Basket League

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ