ΜΠΑΣΚΕΤ

Σφαιρόπουλος για Στρέλνιεκς: "Αγαπώ όλους τους παίκτες μου"

BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΟΣΦΠ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάνις Στρέλνιεκς υποστήριξε πως "ο Ολυμπιακός του Σφαιρόπουλου έπαιζε παλιομοδίτικο μπάσκετ" και ο Ελληνας τεχνικός απάντησε με τον πιο αξιοπρεπή τρόπο.

Πριν από μερικές μέρες, ο Γιάνις Στρέλνιεκς υποστήριξε πως ο περσινός Ολυμπιακός έπαιζε παλιομοδίτικο μπάσκετ . Ο Λετονός γκαρντ είχε μιλήσει σε δημοσιογράφους της χώρας του, τόνισε πως με τον Ντέιβιντ Μπλατ θα αλλάξουν πολλά στο Λιμάνι και η αλήθεια είναι πως ενόχλησε πολλούς με την στάση του, με τον τρόπο που μίλησε για τον άνθρωπο που επένδυσε στο ταλέντο του και τον επέλεξε για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα.

Σήμερα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρέθηκε στο ΔΑΚ Καλαμαριάς, τιμήθηκε από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ομάδα από την οποία ξεκίνησε, άκουσε πολύ όμορφα λόγια, ένιωσε ακόμη πιο όμορφα συναισθήματα και έδωσε την δική του απάντηση σε όσα είπε ο Στρέλνιεκς, δείχνοντας επίπεδο και αξιοπρέπεια. "Τους παίκτες μου τους αγαπώ, ό,τι κι αν πουν για εμένα" είπε και δεν έδωσε συνέχεια στην unfair κίνηση του πρώην αθλητή του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος:

" Δεν μου λείπει ακόμη η καθημερινότητα. Είναι καλό αυτό το κενό, κάθε προπονητής σε αυτό το επίπεδο όταν έχει την ευκαιρία, κάνει την αυτοκριτική του. Κάνει ανασύνταξη σκέψεων, ψάχνει νέα πράγματα, καθορίζει πως θα πορευθεί. Είναι σημαντική για εμένα αυτή η αποχή. Σε κάθε ομάδα ζεις μεγάλες στιγμές και στον Ολυμπιακό έζησα τέτοιες. Το πρωτάθλημα είναι μεγάλη εμπειρία, όπως και όλες οι μεγάλες νίκες, οι νίκες που δεν είχε κάνει η ομάδα όπως αυτή στη Βαρκελώνη. Κερδίσαμε τη Ρεάλ Μαδρίτης μετά από 13 χρόνια, παίξαμε σε δύο τελικούς EuroLeague και τερματίσαμε δύο χρονιές στην πρώτη τετράδα που μας έδωσε το πλεονέκτημα έδρας. Δεν είναι εύκολα αυτά. Κρατώ τις καλές στιγμές, αλλά και τις κακές γιατί μέσα από αυτές γινόμαστε καλύτεροι. Βρίσκομαι σε μια περίοδο ανασύνταξης, θέλω όμως να συνεχίσω να εργάζομαι στο υψηλότερο επίπεδο. Έχω πολλά να δώσω και ανυπομονώ να γυρίσω στους πάγκους.

Τους παίκτες μου τους αγαπώ όλους, ό,τι κι αν πουν. Δυστυχώς στους δύο τελικούς που παίξαμε, ήμασταν στις έδρες των αντιπάλων. Στη Μαδρίτη το 2015 αντιμετωπίσαμε μια ομάδα που είχε να πάρει 20 χρόνια τον τίτλο, ενώ στην Κωνσταντινούπολη το 2017 βρήκαμε μια ομάδα με τεράστιο μπάτζετ που πάλευε χρόνια γι' αυτή τη στιγμή. Έπρεπε να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι για να υπερκεράσουμε τις συγκυρίες. Δεν θέλω να μιλώ για τον εαυτό μου, ας πει ο κόσμος για εμένα. Θεωρώ πως έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου για τον Ολυμπιακό, όμως αν ήταν αρκετό, θα το κρίνουν άλλοι, όχι εγώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ