ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Αλλάζει γιατί βουλιάζει

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Αλλάζει γιατί βουλιάζει

Προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό αποτελεί το θέμα προπονητή και οι ανανεώσεις των συμβολαίων των Σπανούλη, Παπαπέτρου, Παπανικολάου

Αποτυχία. Αυτή η λέξη ταιριάζει στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού, που όχι μόνο δεν πήρε κανέναν από τους τρεις τίτλους που κυνήγησε, αλλά δεν μπόρεσε καν να φτάσει στο Fnal Four της EuroLeague. Κι αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι ήρθε η ώρα για μια σειρά από αλλαγές στην ομάδα, προκειμένου να μην... βουλιάξει την επόμενη σεζόν.

Είναι προφανές ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει πλεύση ο Ολυμπιακός, που από τη σεζόν 2011-12 και μετά στηρίχθηκε στον ελληνικό κορμό και έφτασε στην κατάκτηση της EuroLeague (δύο φορές) και του ελληνικού πρωταθλήματος (τρεις φορές). Εννοείται πως οι γηγενείς θα παραμείνουν ισχυρό όπλο για τους ερυθρόλευκους, δεν θα είναι όμως τα πάντα. Το βάρος θα πέσει στους ξένους παίκτες, προκειμένου ο Ολυμπιακός να γίνει πιο αθλητικός και σύγχρονος.

Ολα φυσικά θα αρχίσουν από το προπονητικό τιμ. Το συμβόλαιο του Γιάννη Σφαιρόπουλου λήγει και μοιάζει απίθανο να ανανεωθεί. Ο Ελληνας κόουτς οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση δύο συνεχόμενων πρωταθλημάτων (2015-2016), αλλά και στην παρουσία σε δύο τελικούς της EuroLeague (2015, 2017). Αν μη τι άλλο θα μείνει στην ιστορία της ομάδας με χρυσά γράμματα, όμως τα δύο τελευταία χρόνια οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πάρει τίτλο, συνεπώς όλα δείχνουν πως ήρθε ώρα για αλλαγή. Χωρίς όμως κι αυτό να είναι δεδομένο, διότι απόφαση οι Αγγελόπουλοι δεν έχουν λάβει.

Η επόμενη μέρα του Ολυμπιακού: Αλλάζει γιατί βουλιάζει

Αν τελικά δεν συνεχίσει ο Σφαιρόπουλος, ο προπονητής που θα τον διαδεχθεί θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ξένος κι αυτός θα αποφασίσει για την επόμενη μέρα της ομάδας. Θα συζητήσει με τη διοίκηση, θα κάνει τις εισηγήσεις του και θα προχωρήσει ο σχεδιασμός.

Τρία είναι τα "καυτά" ζητήματα που θα απασχολήσουν τον επόμενο προπονητή και τη διοίκηση της ΚΑΕ. Τι θα γίνει με τους Βασίλη Σπανούλη, Κώστα Παπανικολάου και Ιωάννη Παπαπέτρου, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν.

Από εκεί πέρα πολλές αλλαγές θα υπάρξουν στις θέσεις των ξένων παικτών του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" στην αρχή της σεζόν επέκτειναν την συνεργασία τους με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ, αλλά ο Σέρβος σέντερ έχει option για να αποχωρήσει για το NBA και από τις προθέσεις των Σπερς, θα επηρεαστεί κι ένα σημαντικό κομμάτι του σχεδιασμού των "ερυθρολεύκων".

Όσον αφορά στους υπόλοιπους ξένους παίκτες - πλην των Κάιλ Γουίλτζερ και Μπόμπι Μπράουν που... έπιασαν λιμάνι μεσούσης της σεζόν - ο Ολυμπιακός έχει το δικαίωμα να ανανεώσει την συνεργασία του μαζί τους. Οι πιθανότητες των Γιάνις Στρέλνιεκς και Κιμ Τιλί να παραμείνουν στον Ολυμπιακό είναι αυξημένες σε σύγκριση με εκείνες των Μπράιαν Ρόμπερτς και Τζαμέλ ΜακΛίν, αλλά η τελική απόφαση θα παρθεί από την διοίκηση και τον κόουτς, όποιος και αν είναι αυτός.

Η βασική προτεραιότητα του Ολυμπιακού την παρούσα στιγμή είναι το θέμα του προπονητή και οι ανανεώσεις των Σπανούλη, Παπανικολάου και Παπαπέτρου. Ανεξάρτητα από το θέμα προπονητή, είναι σαφές ότι οι Αγγελόπουλοι θέλουν να τους κρατήσουν όλους και όλα θα κριθούν από την πορεία των διαπραγματεύσεων. Διότι το οικονομικό θα καθορίσει τα πάντα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ