ΜΠΑΣΚΕΤ

Η εξομολόγηση του Μπλατ - "Ολυμπιακός, η μόνη ομάδα που με ενδιέφερε"

ΦΙΛΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε στο 3ο διαδικτυακό περιοδικό της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την ζωή και την καριέρα του, το πόσο εύκολο του ήταν να πει το "ναι" στον Ολυμπιακό και τον ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έχει πάντα τον τρόπο να μαγνητίζει τον κόσμο με τα λεγόμενά του. Αυτό έκανε και στην συνέντευξη που παραχώρησε στο 3ο διαδικτυακό περιοδικό της ΚΑΕ Ολυμπιακός "We Are Olympiacos", σε μία μεγάλη συνέντευξη, κατά την διάρκεια της οποίας μίλησε για την ζωή του, την καριέρα του, τον Ολυμπιακό, τον ΛεΜπρόν Τζέιμς και την φιλοσοφία του.

Ορίστε μερικά από τα σημαντικότερα σημεία:

Για τους λόγους που είπε "ναι" στον Ολυμπιακό και γιατί δε μίλησε με άλλη ευρωπαϊκή ομάδα: " Ο Νο1 λόγος είναι ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ. Σέβομαι και πάντα σεβόμουν το πρόγραμμα του Ολυμπιακού. Νο2 είναι οι άνθρωποι. Πρώτα από όλα οι πρόεδροι, οι κύριοι Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο κ. Σκινδήλιας, ο κ. Σταυρόπουλος, ο κ. Μπαφές… Οι άνθρωποι της ομάδας με κέρδισαν από την αρχή!

Φυσικά σημαντικότατος λόγος ήταν τα κομμάτια που ήδη υπήρχαν στην ομάδα, όπως είναι οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης… Ήξερα πως υπάρχει μια πολύ καλή βάση. Και τέλος ακόμη ένας λόγος είναι η Ελλάδα! Λατρεύω τον χρόνο που περνάω εδώ. Λατρεύω την Ελλάδα!

Πέρασα από συνέντευξη σε τέσσερις διαφορετικές ομάδες στο ΝΒΑ και όταν δεν πήρα την δουλειά, παρότι σε κάποιες περιπτώσεις έφτασα πάρα πολύ κοντά, υπήρχαν κάποιες ομάδες στην Ευρώπη. Όμως, μόνο με τον Ολυμπιακό μίλησα απευθείας και ήταν η μόνη ομάδα που με ενδιέφερε. Δεν θα ήθελα να πω ποιες ήταν οι άλλες ομάδες, όμως, ειλικρινά δεν μπήκα καν στην διαδικασία να μιλήσω μαζί τους. Από την στιγμή που ξεκίνησα να έχω απευθείας επαφή με τον Ολυμπιακό, δεν με ενδιέφερε οτιδήποτε άλλο. Για εμένα ήταν η πιο εύκολη και η καλύτερη απόφαση που θα μπορούσα να πάρω. Το ίδιο εύκολη ήταν και η διαπραγμάτευση".

Για το πέρασμά του από τον πάγκο των Καβαλίερς: " Είναι μία απόφαση που μέχρι σήμερα δεν ξέρω αν ήταν σωστή ή λάθος. Από τη μία λειτούργησε εξαιρετικά για εμένα. Έγινα πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ, έγινα κόουτς του καλύτερου παίκτη στον κόσμο, η ομάδα μου στον πρώτο μου χρόνο πήγε στους τελικούς, είχα μια απίστευτη διδακτική εμπειρία την οποία χρειαζόμουν… Ωστόσο, στα μέσα της δεύτερης χρονιάς, αποφάσισαν να με αλλάξουν, κάτι που ακόμη και σήμερα δεν είμαι σίγουρος πως ξέρω το γιατί. Αλλά εντάξει ό,τι έγινε, έγινε. Ειλικρινά δεν ξέρω το γιατί… Δεν σου δίνουν κάποια αιτιολογία, απλά σου το ανακοινώνουν. Μου είπαν: ‘πήραμε μια απόφαση, η κατάσταση δεν εξελίσσεται με τον τρόπο που θα θέλαμε’. Είχα συμβόλαιο το οποίο τίμησαν απόλυτα και προχώρησαν. Δεν θα μπορούσε να είναι επαγγελματικός ο λόγος γιατί ήμασταν στην πρώτη θέση της Ανατολής με ρεκόρ 30-11. Δεν είμαι σίγουρος ακόμη και σήμερα. Κάνω κάποιες σκέψεις, αλλά πραγματικά δεν ξέρω".

Για το αν κατηγορεί τον ΛεΜπρόν για την απόλυσή του: "Όλοι θέλουν να ρίξουν το ‘βάρος’ στον ΛεΜπρόν, αλλά αυτό δεν είναι δίκαιο. Δεν ξέρω τι να πω. Αλλά προφανώς κάποιοι άνθρωποι δεν πίστεψαν σε εμένα. Προφανώς ήταν περισσότεροι από έναν...

Στο τέλος της ημέρας σεβάστηκαν το τι πρόσφερα στο πρόγραμμα της ομάδας για ενάμιση χρόνο και μου έδωσαν το δακτυλίδι. Μου είπαν: ‘Το κέρδισες, δεν σου χαρίστηκε’. Ήταν πολύ όμορφο αυτό. Ήταν το μήνυμα σε ένα γράμμα από τους παίκτες και την διοίκηση. Για αυτό μπορώ να πω πως τελικά κάτι πολύ όμορφο βγήκε. Πόσοι προπονητές στον κόσμο μπορούν να πουν πως έχουν ένα δακτυλίδι πρωταθλητή στο ΝΒΑ, ένα πρωτάθλημα Ευρωλίγκας, ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με Εθνική ομάδα, ένα Eurocup".

Για τις πέντε λέξεις που τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο και προπονητή: " Αφοσιωμένος, αποφασιστικός, πιστός, εργατικός και ανταγωνιστικός".

Για τα τέσσερα πράγματα που πρέπει να έχει ένας προπονητής για να είναι πετυχημένος: " Θα πρέπει να ξέρεις το υλικό σου, θα πρέπει να αναπτύξεις μια φιλοσοφία που να ταιριάζει στην ομάδα σου, θα πρέπει να είσαι καλός δάσκαλος και τέταρτο, αλλά σημαντικότερο, θα πρέπει να είσαι άνθρωπος"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ