ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η ανταλλαγή των Spurs "δείχνει" παραμονή Μιλουτίνοβ στον Πειραιά

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS.(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÆÁËÃÊÉÑÉÓ ÊÁÏÕÍÁÓ - ÏÓÖÐ / EUROLEAGUE / ZALGIRIS KAUNAS - OLYMPIAKOS.(ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι San Antonio Spurs απέκτησαν center που θα παίξει δίπλα στον Πάου Γκασόλ κι ο Νίκολα Μιλουτίνοβ μένει -εκτός συγκλονιστικού πλέον απροόπτου- για έναν ακόμη χρόνο στον Ολυμπιακό.

Πέρασε ένας χρόνος από το καλοκαίρι του 2017, από τη μέρα που ο Ολυμπιακός έχασε κυριολεκτικά στις... καθυστερήσεις τον Κεμ Μπιρτς. Την τελευταία στιγμή της deadline που είχε στο συμβόλαιό του, ο Καναδός center έκανε χρήση του δικαιώματός του και υπέγραψε στους Orlando Magic, με αποτέλεσμα οι Πειραιώτες που δεν περίμεναν ότι θα χρειαστεί να αναζητήσουν ψηλό να προχωρήσουν στην απόκτηση του Τζαμέλ ΜακΛίν που εν τέλει άλλαξε εντελώς τη φιλοσοφία τους στο inside game.

Τώρα, ένα χρόνο μετά, οι άνθρωποι της ομάδας έβλεπαν τα σημάδια και ήξεραν πως λογικά ο Νίκολα Μιλουτίνοβ δεν θα χρειαζόταν να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για λογαριασμό των San Antonio Spurs. Το μεσημέρι της Τετάρτης 18 Ιουλίου η ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς αντάλλαξε τον Καγουάι Λέοναρντ και τον Ντάνι Γκριν , πήρε πίσω τον ΝτεΜάρ ΝτεΡόζαν και τον Τζέικομπ Πόλτλ και κάπως έτσι όχι μόνο έκλεισε σε πολύ μεγάλο ποσοστό το roster της για την περίοδο 2018/19, αλλά άφησε οριστικά τον Σέρβο ψηλό στον Πειραιά.

ΤΟ DEPTH CHART ΤΩΝ SPURS:

PG: Dejounte Murray, Patrick Mills, Derrick White

SG: DeMar DeRozan, Manu Ginobili, Bryn Forbes, Brandon Paul

SF: Lonnie Walker, Marco Belinelli

PF: LaMarcus Aldridge, Rudy Gay, Davis Bertans, Dante Cunningham

C: Pau Gasol, Jakob Poeltl

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει trade ενός εκ των Πάτρικ Μιλς - Πάου Γκασόλ που θα ανοίξει χώρο στο μισθολόγιο της ομάδας, οι Spurs δεν θα προχωρήσουν σε άλλη κίνηση εν όψει της σεζόν 2018/19. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να αποδεσμεύσουν τον Μπράντον Πολ, όμως δύσκολα θα το κάνουν από τη στιγμή που έχουν στα χέρια τους έναν έμπειρο συμπληρωματικό περιφερειακό με εξαιρετικά χαμηλό συμβόλαιο (1.378.242 δολάρια για την ερχόμενη περίοδο).

Εκτός αυτού, η Mid-Level Exception δόθηκε στους Μπελινέλι - Κάνινγχαμ και η Bi-Annual Exception (3.382.000) μοιάζει μικρή για έναν παίκτη σαν τον Μιλουτίνοβ που αυτή τη στιγμή θα έμοιαζε με πολυτέλεια για τους Spurs που παίζουν με χαμηλότερα σχήματα και έχουν ήδη δύο center στο δυναμικό τους.

Αν δεν προκύψει, λοιπόν, κάποια έκπληξη μέχρι τις 20 Ιουλίου, τότε ο Σέρβος ψηλός θα μείνει στον Πειραιά για ακόμα μία σεζόν και θα περιμένει το καλοκαίρι του 2019 για να εξετάσει εκ νέου τα δεδομένα και την πιθανή μετακόμισή του από τον Ολυμπιακό στους Spurs, ενώ εκεί μπορούν να βοηθήσουν και οι Aldridge - Cunningham.

* Ο Bryn Forbes έχει συμφωνήσει, αλλά δεν έχει ακόμη υπογράψει το συμβόλαιό του.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ