ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γκραν Κανάρια – Ολυμπιακός: Με θολωμένο μυαλό και ανήμπορο σώμα

Γκραν Κανάρια – Ολυμπιακός: Με θολωμένο μυαλό και ανήμπορο σώμα

Ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε μπερδεμένος και χωρίς ενέργεια κόντρα στην Γκραν Κανάρια και το πλήρωσε, με τους Ισπανούς να κάνουν πάρτι, απλώς επειδή έκαναν τα βασικά.

Ο Ολυμπιακός ήταν απογοητευτικός κόντρα στην Γκραν Κανάρια. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν μπήκαν ουσιαστικά ποτέ στο παιχνίδι και το πλήρωσαν με μία βαριά ήττα με 67-90, στη - με διαφορά - χειρότερη φετινή τους εμφάνιση. Δεδομένου ότι φέτος οι άσχημες εμφανίσεις στην EuroLeague έχουν εξελιχθεί σε κανόνα, αυτό λέει πολλά.

Η Γκραν Κανάρια βρήκε απέναντί της μία μπερδεμένη ομάδα και δεν έχασε την ευκαιρία. Οι Ισπανοί μπορεί να μην είναι μεγαθήριο. Είναι από τις χειρότερες ομάδες της διοργάνωσης και έχουν αποδείξει με την φετινή πορεία τους ότι δεν αντέχουν τις διπλές υποχρεώσεις, κάτι που φαίνεται και από την 14η θέση που βρίσκονται στην ACB. Εξακολουθούν όμως να είναι μία ομάδα του κορυφαίου πρωταθλήματος της Ευρώπης, που αν βρει χώρο μπορεί να σε διαλύσει. Ο Ολυμπιακός το κατάλαβε αυτό με τον άσχημο τρόπο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ... ΑΠΛΑ ΣΕ ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ

Η Γκραν Κανάρια είχε ξεκάθαρο πλάνο. Όπως σχεδόν όλοι οι φετινοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού, ειδικά τον τελευταίο καιρό, χτύπησε τους “ερυθρόλευκους” εκεί που πονάνε. Και, όπως επίσης πολλοί αντίπαλοι τον τελευταίο καιρό, έπιασε... αιχμάλωτο τον Ολυμπιακό.

Την ίδια στιγμή που στην επίθεση οι Ισπανοί έκαναν πάρτι, στην άλλη πλευρά του παρκέ το πλάνο ήταν ακόμα πιο απλό: Δεν ήθελαν να αφήσουν τους ψηλούς του Ολυμπιακού να βρουν ρυθμό, προκαλώντας τους “ερυθρόλευκους” να σκοράρουν από έξω προς τα μέσα. Πώς το έκαναν αυτό; Δίνοντας βοήθειες - ακόμα και από την δυνατή πλευρά - όποτε πόσταρε ένας εκ των Μιλουτίνοβ/Πρίντεζη/ΛεΝτέι. Κόντρα στη Μπάγερν, η τριάδα των Μιλουτίνοβ-Πρίντεζη-Λεντέι είχε μαζί 54 πόντους. Κόντρα στην Γκραν Κανάρια είχαν 25 πόντους, αφού προσπάθησαν, κυρίως οι δύο πρώτοι που μπορούν να το κάνουν αυτό, να έχουν δημιουργικό ρόλο εξαιτίας των double και triple team που ερχόντουσαν προς το μέρος τους. Με τους περιφερειακούς του Ολυμπιακού ωστόσο να μην μπορούν να σκοράρουν με συνέπεια, ο Ολυμπιακός δεν βρήκε ποτέ ρυθμό, με τα 4/16 τρίποντα να είναι η κορυφή του παγόβουνου.

ΚΑΤΗΦΟΡΑ, ΕΡΙΚΣΟΝ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Αν το πρώτο ημίχρονο ήταν αυτό που έβαλε τις βάσεις για την εύκολη νίκη των Ισπανών, στο δεύτερο ημίχρονο επιβεβαιώθηκαν δύο πράγματα: Η κυριαρχία της Γκραν Κανάρια και το... μπερδεμένο μυαλό των “ερυθρόλευκων”, που αδυνατούσαν να κάνουν ακόμα και τα βασικά στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο τρόπος που πληγώθηκε η ομάδα του Πειραιά στην άμυνα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου από τον Μάρκους Έρικσον το δείχνει αυτό με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο.

Γκραν Κανάρια – Ολυμπιακός: Με θολωμένο μυαλό και ανήμπορο σώμα
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός βγήκε από πολύ νωρίς εκτός αγώνα, αν μπήκε ποτέ. Οι Ισπανοί ήταν πιο γρήγοροι στην περιφέρεια, είχαν περισσότερη ενέργεια, “χτύπησαν” τους ΛεΝτέι και Μιλουτίνοβ στην άμυνα του Πικ εν Ρολ, δεν είχαν πρόβλημα να βγάλουν εκτός ρυθμού τον Γουίλιαμς-Γκος. Το γεγονός ότι οι μόνοι που ανταποκρίθηκαν στον ρυθμό του αγώνα ήταν οι δύο πιο αθλητικοί παίκτες της ομάδας (Γουέμπερ και Τουπάν) σαφώς και δεν είναι σύμπτωση. Είναι πιθανό αν στο παρκέ βρισκόντουσαν οι Σπανούλης και Στρέλνιεκς η κατάσταση να ήταν διαφορετική . Οι δύο έμπειροι γκαρντ όμως δεν είναι Μεσσίες. Με τον Ολυμπιακό να έχει αυτή την εικόνα δεν θα μπορούσαν να κάνουν πολλά.

ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ

Η σεζόν μπαίνει στην τελική ευθεία. Τέλη Μαρτίου, με δύο αγωνιστικές να μένουν για το φινάλε της κανονικής περιόδου της EuroLeague, ο Ολυμπιακός δείχνει – όπως και μετά τον αγώνα με την Αρμάνι Μιλάνο – ότι δεν έχει αγωνιστική ταυτότητα. Δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο, ειδικά όταν απουσιάζει ο Βασίλης Σπανούλης, από τον οποίο έγινε μεγάλη προσπάθεια να απεξαρτηθεί.

Γκραν Κανάρια – Ολυμπιακός: Με θολωμένο μυαλό και ανήμπορο σώμα

Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ακόμα το τρένο των playoffs, αν και υπάρχει σενάριο που τον αφήνει εκτός . Προλαβαίνει να σώσει την κατάσταση. Το θέμα ωστόσο είναι αν μπορεί – έστω και τώρα – να αποκτήσει μία ξεκάθαρη ταυτότητα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ