ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιώργος Συρίγος για το Ολυμπιακός - Μπασκόνια: "Ξεκίνησε με υπεροψία, γύρισε τον διακόπτη επειδή έχει ρόλους και προσωπικότητα"

EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 τη νίκη-θρίλερ του Ολυμπιακού επί της Μπασκόνια, τονίζοντας ότι οι ερυθρόλευκοι έφεραν τούμπα το ματς επειδή έχουν προσωπικότητα και αρχές, ενώ αποθέωσε τον Κώστα Παπανικολάου.

O Ολυμπιακός πήρε μία τεράστια νίκη - λόγω συνθηκών - κόντρα στη Μπασκόνια (91-87 στην παράταση) , κάνοντας βήμα-τετράδας στην EuroLeague . Ήταν μία νίκη-καρδιάς για τους "ερυθρόλευκους", που ήξεραν ότι αν έχαναν αυτό το παιχνίδι δύσκολα θα μπορούσαν να καλύψουν αυτή την ήττα.

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103.3 τη νίκη του Ολυμπιακού, αποδίδοντάς την αρχικά στο γεγονός ότι η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ κατάφερε να φέρει τούμπα ένα χαμένο παιχνίδι επειδή έχει προσωπικότητα και βασεις ως ομάδα, ενώ αποθέωσε και τον Κώστα Παπανικολάου.

" Τεράστια ψυχικά αποθέματα του Παπανικολάου, που είναι ένας παίκτης ψυχολογίας. Αυτό το διάστημα όταν τα πράγματα μπήκαν σε μία σειρά με το ροτέισον, ο Παπανικολάου είναι μάλλον ο καλύτερος Παπανικολάου που έχουμε δει από την ώρα της επιστροφής του στον Πειραιά. Μιλάμε για έναν παίκτη που απόψε τα έχει κάνει όλα. Και δε μιλάμε μόνο για τα μεγάλα σουτ, που θέλουν ψυχή, άγνοια κινδύνου. Όταν ο Παπανικολάου είναι καλά, τα έχει όλα αυτά στη νιοστή. Αλλά αυτό είναι και λίγο ρουλέτα. Όπως μπήκαν τα μεγάλα σουτ του Βιλντόζα, έτσι μπήκε και το τρίποντο του Παπανικολάου και αυτό θα μπορούσε να κάτσει είτε από εδώ, είτε από εκεί η μπίλια" σχολίασε αρχικά ο Γιώργος Συρίγος, πριν αναλύσει τη νίκη των "ερυθρόλευκων" .

"Αυτό που έχει αξία είναι ότι στον περίφημο κανόνα που υπάρχει στα ομαδικά σπορ και κυρίως στο μπάσκετ είναι ότι δύσκολο να παίζεις με τον διακόπτη. Τι σημαίνει αυτό. Ότι δε μπορείς να μπεις χαλαρά, να σε πάρει το ρεύμα προς τα πίσω και εσύ να μπορέσεις πάνω σε αυτό το αρνητικό μομέντουμ να πας κόντρα και να πας φουλ γκάζια. Για να συμβεί αυτό, συμβαίνει μία στις τόσες και η ομάδα που θα το κάνει θα πρέπει να έχει πολύ γερές βάσεις, προσωπικότητα, χαρακτήρα και ξεκάθαρους ρόλους. Αυτό λοιπόν έχει κάνει ο Ολυμπιακός και είναι το μεγάλο του επίτευγμα.

Στο πρώτο ημίχρονο, στην άμυνα, δεν παίρνει μηδέν, παίρνει μείον δέκα. Κάνει πρώτο φάουλ στο δεύτερο δεκάλεπτο 8 1/2 λεπτά αφότου έχει ξεκινήσει. Ο γερό-Χουέρτας κάνει κάτι μεταξύ βαρκάδας και σκι επί 8 1/2 λεπτά χωρίς να τον ακουμπήσει κανείς. Όταν αποφάσισε ο Ολυμπιακός να κάνει φάουλ, έδωσε δύο βολές. Χαμένοι στο διάστημα, μυαλό έξω από το γήπεδο, χαλαρότητα, μηδενική σκληράδα. Έχει δεχθεί 90% στα λέι-απ, χάνει το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο, δεν σταματάει την αντίπαλη επίθεση με ένα φάουλ στο κέντρο. Μιλάμε για οικτρή εικόνα και λες 'είναι προφανές, χαλαρώσανε, δεν ήταν δυνατόν να τους συσπειρώσει η απουσία του Μιλουτίνοβ έπειτα από μία πολλή μεγάλη εμφάνιση απέναντι στον Παναθηναϊκό και ξαναμπήκαν στο πρόβλημα λόγω υπεροψίας.

Την στιγμή που βλέπεις ότι το πρόβλημα πάει να κλιμακωθεί, όλα αυτά που έκανε ο Ολυμπιακός στο -10 στο πρώτο ημίχρονο, το γυρνάει ανάποδα και αρχίζει πίεση στην μπάλα, τα ριμπάουντ και τάπες και αλλοιώσεις και ό,τι θες. Έλεγχο του ρυθμού, νεύρο, συγκέντρωση, συνεργασίες. Ο Ολυμπιακός δεν σταμάτησε απλώς την κατρακύλα, αλλά την έφερε ανάποδα με τα επιθετικά ριμπάουντ του ΛεΝτέι. Το μειονέκτημα το έκανε όπλο και την ίδια στιγμή χτύπησε τη Μπασκόνια με το δικό της όπλο στην άλλη πλευρά του παρκέ. Είχαμε δηλαδή μία πλήρη μεταστροφή της εικόνας. Για να συμβεί αυτό σε μία βραδιά που το μυαλό έχει φύγει στην αρχή λόγω υπεροψίας, στο τέλος ήταν με το μαχαίρι στα δόντια και γυρνάει το παιχνίδι με έναν απόλυτο τροπο. Θα μπορούσε να μην το πάρει επειδή ο Βιλντόζα έχει βάλει όλα τα μεγάλα σουτ και έχει αντίστοιχη ψυχολογία με τον Παπανικολάου λίγο μετά".

Κλείνοντας, ο Γιώργος Συρίγος τόνισε: " Δε μπορούμε να διαγράψουμε τον τρόπο που το παιχνίδι ήρθε τούμπα τακτικά, όσον αφορά τον ρυθμό του. Και αφού ο Βιλντόζα έκανε τα δικά του μαγικά, βγήκε μπροστά ο Παπανικολάου. Δεν ήταν μόνο το μεγάλα σουτ. Ο Παπανικολάου έχει κάνει απόλυτη εμφάνιση. Εμφάνιση για Όσκαρ με μηδέν λάθη, 6/7 τρίποντα, 6 ριμπάουντ. Τα έχει κάνει όλα. ΛεΝτέι στην πρώτη γραμμή, Πρίντεζης συνδετικός κρίκος που σήκωσε μεγάλο βάρος στο πρώτο ημίχρονο όπως και ο Γκος στην διαχείριση της πάσας.

Τι σημαίνει αυτό. Υπάρχουν απουσίες, τεράστια απώλεια του Μιλουτίνοβ, έφυγε και λίγο το μυαλό και με αυτές τις συνθήκες ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που κοστίζει επί 10 σε σχέση με οτιδήποτε άλλο μπορούσε να πάρει την δεδομένη στιγμή. Πού επιστρέφουμε. Στο ότι είναι ομάδα με ρόλους και αρχές".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ