ΜΠΑΣΚΕΤ

Γιώργος Συρίγος για το Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός: "Άμυνα Σφαιρόπουλου, φιλοσοφία Μπλατ"

EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στον Sport24 Radio 103,3 τη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στην Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα, μιλώντας το αμυντικό DNA που άφησε παρακαταθήκη ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και την φιλοσοφία του Ντέιβιντ Μπλατ.

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη μέσα στην Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα ( 69-60 ) για την 13η αγωνιστική της EuroLeague , κάνοντας βήμα-τετράδας. Ο Γιώργος Συρίγος σχολίασε στο Sport24 Radio 103.3 όσα έγιναν στο παιχνίδι, μιλώντας για την άμυνα του Ολυμπιακού που θύμισε εποχές Γιάννη Σφαιροπουλου και την επίθεση που παρουσιάστηκε όπως την θέλει ο Ντέιβιντ Μπλατ.

" Η νίκη ήρθε με έναν τρόπο που έμοιαζε με εικόνα από το μέλλον. Συνδυάζει την βάση του Ολυμπιακού των προηγούμενων χρόνων με την σκληρή άμυνα και το μπάσκετ των σωματικών επαφών, με το αλέγκρο μπάσκετ, με το μπρίο και την χάρη που θέλει να επιβάλει ο Ντέιβιντ Μπλάτ" τόνισε στο αρχικό του σχόλιο ο Γιώργος Συρίγος.

Ακολούθως ο Γιώργος Συρίγος αποθέωσε αρχικά τον Μιλουτίνοβ, χαρακτηρίζοντάς τον " κορυφαίο γνήσιο παλαιάς κοπής σέντερ στην Ευρώπη", αλλά και την ωριμότητα του Γουίλιαμς-Γκος, πριν δώσει το επιμύθιο για την προσαρμοστικότητα του Ντέιβιντ Μπλατ: " Η μεγάλη επιτυχία του Μπλατ είναι ότι αρχικά πήγε να προσαρμοστεί ο ίδιος στον Ολυμπιακό και αφού έδωσε το παράδειγμα, ο Ολυμπιακός προσαρμόζεται σε αυτόν. Είναι μαγκιά αυτό. Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έπαιξε 40 λεπτά στην λογική του ξύλου στην Βαρκελώνη είναι μπάσκετ Σφαιρόπουλου. Το αμυντικό του φίλτρο ανήκει κατά 99.9% στον προηγούμενο προπονητή του. Σε όλα τα υπόλοιπα όμως οι παίκτες παίζουν με την λογική του Μπλατ".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Γιώργου Συρίγου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ