ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιώργος Μπόγρης: Και οι "glue guys" έχουν ψυχή

Γιώργος Μπόγρης: Και οι "glue guys" έχουν ψυχή

Ο Γιώργος Μπόγρης αποτελεί κλασικό παράδειγμα του παίκτη-ρολίστα που άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Διαβάστε τους αριθμούς του 29χρονου σέντερ (VIDEO).

Στον αγώνα με την Ρεάλ διέλυσε τις καλύτερες ατομικές επιδόσεις του στην EuroLeague σε πόντους, εύστοχα σουτ και ασίστ σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Δύο ημέρες αργότερα, στην Πάτρα, πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση του με τη φανέλα του Ολυμπιακού -έστω κι αν δεν έσπασε αυτή τη φορά κάποιο ρεκόρ. Δεν είναι όμως οι αριθμοί και οι στατιστικές επιδόσεις το μεγαλύτερο παράσημο που θα κρατήσει ο Γιώργος Μπόγρης από την καλύτερη εβδομάδα του από τότε που υπέγραψε συμβόλαιο στους "ερυθρόλευκους".

Το καλύτερο μάλλον θα το πληροφορήθηκε αρκετή ώρα μετά τον αγώνα στην Πάτρα με τον Προμηθέα. Πρόκειται για την δήλωση που έκανε για αυτόν ο προπονητής του, ο Ντέιβιντ Μπλατ. "Ο Μπόγρης με τις εμφανίσεις του, δείχνει χαρακτήρα και επαγγελματισμό. Αρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε. Τέτοιους παίκτες θέλω να έχω. Όπου πάω θα τον παίρνω μαζί μου. Γι΄ αυτό, άλλωστε, τον πήρε και ο Ολυμπιακός, γιατί αυτό θέλει η ομάδα, πρώτα έναν τέτοιο χαρακτήρα και μετά όλα τα άλλα".

Ο 30χρονος σέντερ (τα κλείνει στις 29 Φεβρουαρίου) δεν έχει γεννηθεί για να γίνει σταρ και ίσως να μην τον δούμε ποτέ σε αυτό το ρόλο. Είναι όμως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτού που στις ΗΠΑ αποκαλούν "glue guy". Παίκτης που θα κάνει την δουλειά του κάθε μέρα, θα παίξει προ πάντων για την ομάδα, θα έχει θετική επίδραση στα αποδυτήρια και θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει αγώνες.

Που και που, βέβαια, ακόμα και οι "glue guys" έχουν ευκαιρία να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν το κάτι παραπάνω. Όπως πράττει δηλαδή ο Μπόγρης από την ημέρα που ο Ντέιβιντ Μπλατ τον έχρισε βασικό σέντερ απόντος του (άρρωστου) Νίκολα Μιλουτίνοβ. Οι αριθμοί του αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΣΤΑ "ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ" ΤΟΥ ΜΙΛΟΥΤΙΝΟΒ

Στις πρώτες 16 αγωνιστικές στην EuroLeague ο Μπόγρης έπαιξε σε 11 αγώνες, έχοντας συνολικά 15 πόντους, 7/11 σουτ, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 40'50''. Στους τελευταίους δύο αγώνες με Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης (ως βασικός) είχε 16 πόντους με 8/9 σουτ, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 35'43''.

Όσον αφορά στην Basket League, ο σέντερ του Ολυμπιακού είχε μέχρι χθες 23 πόντους με 11/19 δίποντα, 1/3 βολές, 20 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα σε 11 αγώνες, παίζοντας συνολικά 101'32''. Ο απολογισμός του κόντρα στον Προμηθέα; 14 πόντοι, 7/11 δίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 24'37''.

Ο Μπόγρης δεν είναι Μιλουτίνοβ και δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Μόλις ο Σέρβος σέντερ επιστρέψει στο γήπεδο ο "Μπογρίνιο" θα πάει πάλι στον ρόλο που είχε όλη τη χρονιά. Αυτόν του μπακ-απ σέντερ, που θα μπαίνει για να δίνει μερικές ανάσες στον Μιλουτίνοβ. Και δεν πρόκειται φυσικά να γκρινιάξει. Δεν πρόκειται να διαμαρτυρηθεί. Γιατί έτσι κάνουν οι "glue guys".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ