ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν συμπεριλήφθηκε στην προκήρυξη της Α2

EUROLEAGUE / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η προκήρυξη της Α2 δεν περιελάμβανε τον Ολυμπιακό, το Λαύριο και τον Κολοσσό, γεγονός που έχει να κάνει με μια τυπική εκκρεμότητα από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ. Τι συμβαίνει με την αναδιάρθρωση.

Η απουσία του Ολυμπιακού (όπως και του Λαυρίου με τον Κολοσσό) από την προκήρυξη της Α2 , όπως αυτή ανακοινώθηκε από την ΕΟΚ, προέκυψε λόγω μιας τυπικής λεπτομέρειας, που πρέπει να διευθετηθεί από την πλευρά του ΕΣΑΚΕ.

Συγκεκριμένα, εκκρεμεί η επικύρωση της τελικής βαθμολογίας του πρωταθλήματος (όπως αυτή προέκυψε από την ολοκλήρωση των playoffs), κάτι που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα -δίχως να έχει οριστικοποιηθεί προς ώρας η ημερομηνία. Εφόσον γίνει αυτό ( είναι καθαρά τυπικό), τότε θα προκύψει η νέα λίστα με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στην Α2, δεδομένου άλλωστε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής από τα σωματεία έχουν ως καταληκτική ημερομηνία τη 15η Ιουλίου.

Παρεμπιπτόντως, στον "αέρα" παραμένει το κομμάτι της αναδιάρθρωσης, που έχει ψηφιστεί από τον ΕΣΑΚΕ εδώ και περίπου ένα μήνα. Οι ομάδες της Λίγκας είχαν αποφασίσει το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με δύο περισσότερες ομάδες ( 16 αντί για 14 ), πλην όμως το θέμα έχει "παγώσει" εδώ και αρκετό καιρό.

Κι όπως φαίνεται δύσκολα θα υλοποιηθεί, τουλάχιστον αν δεν προκύψουν άμεσα εξελίξεις από την πλευρά της Πολιτείας. Για να προχωρήσει οποιοδήποτε πλάνο αλλαγής στην Basket League (σε ό,τι αφορά στον αριθμό των ομάδων), θα πρέπει να προκύψει νέα νομοθετική διάταξη, η οποία εν συνεχεία θα ψηφιστεί στη Βουλή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, για να προχωρήσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να προκύψει η νέα σύνθεσή της, μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ