ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γιανγκ στο Sport24.gr: "Ήρθα για νίκες, όχι για τα λεφτά"

Γιανγκ στο Sport24.gr: "Ήρθα για νίκες, όχι για τα λεφτά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πάτρικ Γιανγκ παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr, τονίζοντας πως ήρθε στον Ολυμπιακό για νίκες και τίτλους και όχι για τα χρήματα και αποκαλύπτει τι του είπαν οι συμπαίκτες του ενόψει Παναθηναϊκού.

Κατά την διάρκεια της Media Day της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ο Πάτρικ Γιανγκ παραχώρησε συνέντευξη στο Sport24.gr.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έδωσε μάχη ώστε να φέρει στο λιμάνι τον θηριώδη Αμερικανό σέντερ, Πάτρικ Γιανγκ . Ο παίκτης είχε στο μυαλό του να βρει ομάδα στο ΝΒΑ, ενώ παράλληλα είχε και κάποιους ενδοιασμούς στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα η οποία το καλοκαίρι αντιμετώπιζε (και αντιμετωπίζει) μία έντονη οικονομική κρίση.

Τελικά, τόσο ο ατζέντης του, όσο και η διοίκηση της πειραϊκής ΚΑΕ, τον ηρέμησαν, τον καθησύχασαν, ένιωσε ασφάλεια και υπέγραψε με μεγάλη χαρά το συμβόλαιο του με τους Πρωταθλητές Ελλάδας. Όπως μας είπε, έκανε την καλύτερη επιλογή για εκείνον με το να έρθει στον Ολυμπιακό, σε μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και ξεκαθάρισε πως ήρθε στο μεγάλο λιμάνι για νίκες και τίτλους και όχι, απλά, για να βγάλει χρήματα.

Γιανγκ στο Sport24.gr: "Ήρθα για νίκες, όχι για τα λεφτά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η συνέντευξη με τον Πάτρικ Γιανγκ στο Sport24.gr:

-Tι ήξερες για τον Ολυμπιακό πριν έρθεις στην ομάδα και πως ένιωσες όταν έμαθες ότι σε θέλουν;

"Ήξερα πως ο Ολυμπιακός πρόκειται για μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και είμαι χαρούμενους που ήθελαν να έρθω στην ομάδα τους. Όταν έμαθα για την πρόταση τους χάρηκα πάρα πολύ. Ήξερα πως έχω την προοπτική να εξελιχθώ σε κάτι σπουδαίο, αποτελώντας μέλος αυτής της μεγάλης ομάδας.

Σαν μπασκετμπολίστας, σαν παίκτης, έκανα σίγουρα την καλύτερη επιλογή για εμένα και για το μέλλον μου. Ήξερα πως με το να γίνω μέλος του Ολυμπιακού θα έχω την δυνατότητα να υπάρξω συμπαίκτης με έναν από τους κορυφαίους πλέι-μέικερ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τον Βασίλη Σπανούλη. Ήξερα πως με το να έρθω στον Ολυμπιακό έχω την ευκαιρία να γίνω νικητής. Είμαι ευγνώμων που ήρθα στον Ολυμπιακό".

- Ο Ολυμπιακός έχει πάντα υψηλούς στόχους. Είναι ένα όνειρο για σένα να φτάσεις ψηλά με την ομάδα, κατακτώντας τίτλους και λαμβάνοντας μέρος στο επόμενο Final-Four;

"Φυσικά και θέλω να φτάσω ψηλά με τον Ολυμπιακό, κατακτώντας τίτλους, φτάνοντας και σε ένα Final-Four. Ξέρεις, λένε πως ο κόσμος θυμάται κυρίως τους νικητές. Και αυτό είναι αλήθεια. Έχω έρθει ώστε να κερδίσω, να σημειώσω νίκες με την ομάδα. Και αυτή η ομάδα διαθέτει νοοτροπία και χαρακτήρα νικητή.

Δεν ήρθα εδώ απλά για τα χρήματα, μόνο για να εισπράξω επιταγές. Δεν ήρθα εδώ για να γευτώ τον όμορφο καιρό που έχει η Ελλάδα και η Αθήνα, δεν ήρθα για διακοπές. Ήρθα για να πετύχω! Ήρθα για να γίνω καλύτερος σαν παίκτης, να βελτιωθώ. Ήρθα ώστε να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του. Το όνειρο μου είναι να φτάσουμε όσο ψηλότερα μπορούμε. Ήρθα στον Ολυμπιακό για να τα κερδίσουμε όλα! Θα πρέπει όμως να δουλέψουμε σκληρά σαν ομάδα για να τα καταφέρουμε".

Γιανγκ στο Sport24.gr: "Ήρθα για νίκες, όχι για τα λεφτά"
INTIME SPORTS

-Είσαι λίγο καιρό στην ομάδα, αλλά ο κόσμος του Ολυμπιακού είναι ενθουσιασμένος μαζί σου. Έχεις αντιληφθεί την αγάπη του φίλαθλου κόσμου για εσένα;

"Το έχω καταλάβει, αλλά ξέρεις εγώ έχω έρθει εδώ για να κάνω σωστά την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Ξέρεις, οι φίλαθλοι κάθε ομάδας, μπορούν να σε αγαπήσουν, αλλά και να σε αντιπαθήσουν, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, από λεπτομέρειες. Εγώ αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στο γήπεδο ώστε να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να κερδίζει".

-Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από την φετινή ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού; Ξεκινήσατε με απουσίες, αλλά έχεις μία πρώτη εικόνα για την ομάδα και τους συμπαίκτες σου.

"Όσοι παίκτες ήμασταν από την αρχή της προετοιμασίας, είχαμε την ευκαιρία να δουλέψουμε σε κάποια πράγματα με βάσει την φιλοσοφία της ομάδας, τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Όσο περνάει ο καιρός, σιγά-σιγά, μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον και όσο παίζουμε περισσότερο, είναι δεδομένο πως θα βελτιωνόμαστε.

Τώρα που ήρθαν και οι υπόλοιποι συμπαίκτες μας, παίζοντας μαζί τους, θα έχουμε την ευκαιρία να δέσουμε σαν σύνολο. Οι παλαιότεροι παίκτες με έχουν βοηθήσει αρκετά, γιατί είμαι καινούριος στην ομάδα και συνεχώς μαθαίνω, τόσο στις προπονήσεις, όσο και στους αγώνες. Τώρα που ήρθαν και οι παίκτες που μας έλλειπαν, παίζοντας μαζί τους σίγουρα θα βελτιωθώ, αλλά και θα μπορέσω να "δέσω" καλύτερα μαζί τους. Προσαρμόζομαι γρήγορα και δεν νιώθω πως έχω χάσει έδαφος. Δεν αισθάνομαι ότι όλοι οι άλλοι ξέρουν τι γίνεται και τι πρέπει να κάνουν και εγώ έχω μείνει πίσω. Νομίζω πως τα πάμε καλά φέτος".

Γιανγκ στο Sport24.gr: "Ήρθα για νίκες, όχι για τα λεφτά"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Τι ζητάει ο κόουτς κυρίως από εσένα μέσα στο γήπεδο να κάνεις, αλλά και από την ομάδα;

"Είναι εύκολο! Ο κόουτς ζητάει από εμάς να βγάλουμε στο γήπεδο ό,τι ακριβώς κάνουμε στη προπόνηση. Θέλει να είμαστε συνεπείς στο πλάνο του, στις εντολές του, να είμαστε καλοί στις λεπτομέρειες. Από μένα θέλει να κάνω σωστά σκριν, να λειτουργώ σωστά στα πικ-εν-ρολ, να βγαίνω για χετζ-άουτ, να έχω γρήγορες επιστροφές στην άμυνα να κάνω αυτά που πρέπει σε άμυνα και επίθεση.

Είναι ένας κόουτς που δεν θα δώσει τεράστια βαρύτητα ή που θα τον ανησυχήσει σε μεγάλο βαθμό το αν χάνουμε κάποια σουτ, για παράδειγμα. Αυτό που θέλει κυρίως είναι να είμαστε σωστοί σε κάποια βασικά πράγματα που θέλει. Μας τονίζει, για παράδειγμα, πως δεν γίνεται να ελέγχουμε τα πάντα κατά την διάρκεια μιας αναμέτρησης. Δεν γίνεται να ελέγξουμε τα ποσοστά ευστοχία μας, τα σουτ μας στην επίθεση. Είναι και θέμα μέρας.

Όμως, μας έχει επισημάνει πως υπάρχουν δύο-τρία πράγματα που μπορούμε να τα κοντρολάρουμε, ο κάθε παίκτης από το πόστο του. Από μένα, θέλει να είμαι συνεπής στον ρόλο μου, να παίρνω σωστή θέση στην άμυνα, να βγαίνω για χετζ-άουτ, να λειτουργώ όπως πρέπει στα πικ-εν-ρολ, να παίρνω σωστή θέση για ριμπάουντ και να παίζω καλή άμυνα. Αυτά, για παράδειγμα, είναι πράγματα που μπορώ σαν παίκτης να ελέγξω και πρέπει να τα ελέγξω κάνοντας τα σωστά".

Γιανγκ στο Sport24.gr: "Ήρθα για νίκες, όχι για τα λεφτά"

-Θα παίξετε σύντομα δύο παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τι γνωρίζεις για την αντιπαλότητα ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

"Η ιστορία έχει δείξει, όσο γνωρίζω, πως τους τίτλους τα τελευταία χρόνια τους κατακτά συνήθως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Όσον αφορά για το Κύπελλο, που είναι το πρώτο ματς, κάθε χρονιά αυτές οι δύο ομάδες το διεκδικούν κυρίως. Αυτό δείχνει το πόσο σημαντικό είναι το συγκεκριμένο νοκ-άουτ παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες στο Κύπελλο. Δεν λέω ότι όποιος το κερδίσει θα κατακτήσει και το τρόπαιο, αυτό δεν μπορεί να στο εγγυηθεί κανείς, αλλά σίγουρα αν πάρουμε εμείς την πρόκριση θα έχουμε καλές πιθανότητες ώστε να πάρουμε τον τίτλο. Θα προετοιμαστούμε για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Πρώτα για το Κύπελλο και μετά για το Πρωτάθλημα".

-Σου έχουν μιλήσει οι συμπαίκτες για αυτά τα παιχνίδια; Τι συμβουλή σου έχουν δώσει;

"Κάποιοι μου είπαν πως όταν έρθει η ώρα να παίξουμε στο γήπεδο τους, προετοιμάσου πως ενδέχεται να σου πετάξουν διάφορα πράγματα από τις κερκίδες (γέλια). Επίσης, μου τόνισαν να μην προκαλέσω το κοινό με την συμπεριφορά μου (γέλια). Και εγώ λοιπόν θα κρατήσω όλα αυτά που μου είπαν, όλες αυτές τις συμβουλές που μου έδωσαν, λειτουργώντας με σύνεση".

Σε βίντεο η συνέντευξη με τον Πάτρικ Γιανγκ:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ