ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Για αυτό προηγείται ο Ουότερς για αντι-Χάκετ στον Ολυμπιακό

Για αυτό προηγείται ο Ουότερς για αντι-Χάκετ στον Ολυμπιακό
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ντομινίκ Ουότερς βρίσκεται ψηλά στην λίστα του Ολυμπιακού για αντικαταστάτης του Ντάνιελ Χάκετ και υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για την συγκεκριμένη επιλογή. Ποιος ο ρόλος του Ματ Λοτζέσκι.

Όπως σας αναφέραμε στο Sport24.gr, ο Αμερικανός γκαρντ, Ντομινίκ Ουότερς , είναι μία από τις περιπτώσεις που ξεχωρίζει στην "λίστα" του Ολυμπιακού για τον παίκτη που θα αντικαταστήσει τον (τραυματία) Ντάνιελ Χάκετ για το υπόλοιπο της σεζόν. Η περίπτωση του έχει αρκετά υπέρ, καθώς τόσο το αγωνιστικό του στυλ, όσο και ο χαρακτήρας του, ταιριάζουν αρκετά στα "θέλω" του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά και στην χημεία των "ερυθρολεύκων".

Ο 30χρονος (28/9/1986) Αμερικανός γκαρντ, Ντομινίκ Ουότερς, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς έχει αγωνιστεί δύο σερί χρονιές στην Ελλάδα, φορώντας αρχικά την φανέλα του Κολοσσού Ρόδου (2014-2015) και ακολούθως του Άρη (2015-2016). Με τους "κιτρινόμαυρους" πέρσι πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα (12.3 πόντους (54.1% δίποντα, 40% τρίποντα, 86.8% βολές, 4 ασίστ, 1.5 ριμπάουντ ανά αγώνα), όσο και στο EuroCup (10.9 πόντους (44.1% δίποντα, 48.8% τρίποντα, 83.3% βολές, 4.5 ασίστ, 1.6 ριμπάουντ ανά αγώνα).

Μπορεί ο Ντομινίκ Ουότερς να υστερεί σε ύψος (1.85 ύψος) σε σχέση με τον δίμετρο Ντάνιελ Χάκετ, αλλά είναι ένας πλέι-μέικερ που έχει έφεση στην δημιουργία, ξέρει να διαβάζει το παιχνίδι του αντιπάλου, διαθέτει αξιόπιστο περιφερειακό σουτ (και μετά από ντρίμπλα) και πιέζει στην άμυνα. Παράλληλα, είναι και ένας παίκτης που διαθέτει καλό χαρακτήρα και ο Ματ Λοτζέσκι έχει πει τα καλύτερα λόγια για τον Αμερικανό γκαρντ. Οι δύο τους, άλλωστε, γνωρίζονται εδώ και χρόνια αρκετά καλά, καθώς υπήρξαν συμπαίκτες και φίλοι στο Κολέγιο τους στην Χαβάη (2005-2007), αλλά και αντίπαλοι τόσο στο βελγικό, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο Ντομινίκ Ουότερς, αφού άφησε την Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, ήρθε σε συμφωνία με την Καντού, με την οποία έχει υψηλή απόδοση, μετρώντας 14,6 πόντους και 7,5 ασίστ ανά παιχνίδι σε 33,6 λεπτά συμμετοχής. Ο Ολυμπιακός έχει προσεγγίσει την ιταλική ομάδα, συζητώντας το ενδεχόμενο απόκτησης του Ντομινίκ Ουότερς, ο οποίος δεν έχει κάποια ρήτρα αποδέσμευσης. Η Καντού δεν παρουσιάζεται αρνητική στο να παραχωρήσει τον παίκτη της, αρκεί να καλυφθεί οικονομικά και οι Πειραιώτες βρίσκονται σε συζητήσεις με την Καντού για να βρεθεί η "χρυσή" τομή. Στο ενδεχόμενο που αποκτηθεί, ο αθλητής θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας έως και το τέλος της σεζόν.

Οι άλλοι παίκτες που βρίσκονται στην λίστα

Ποιοι είναι οι άλλοι "4-5 παίκτες που έχουμε ξεχωρίσει", όπως είπε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος; Ας δούμε κάποιους παίκτες που προτάθηκαν, εξετάστηκαν, αλλά προς το παρόν δεν αποτελούν προτεραιότητα για τον Ολυμπιακό. Ο Μαρκ Λάιονς έφυγε πριν από λίγες ημέρες από την Ουσάκ. Το όνομά του τσεκαρίστηκε, αλλά δεν... προκρίθηκε για θέματα που έχουν να κάνουν με τον χαρακτήρα του. Μάλιστα, σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα, ο παίκτης ήρθε σε συμφωνία με την Χάποελ Τελ Αβίβ.

Ο Στέφαν Μάρκοβιτς προτάθηκε, ο Ολυμπιακός ρώτησε, αλλά η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ζήτησε 500.000 ευρώ για να τον παραχωρήσει. Και οι ερυθρόλευκοι δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τόσα χρήματα για να αποκτήσουν την ελευθερία ενός παίκτη. Ο Τζόρνταν Θίοντορ οδηγεί την Μπάνβιτ στο τουρκικό πρωτάθλημα, είναι εξαιρετική περίπτωση, αλλά η ομάδα του δεν συζητά να τον αφήσει ελεύθερο.

Ο Σαν Βαν Ρόσομ της Βαλένθια, ο Βέλγος πλέι μέικερ, δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση τα τελευταία χρόνια, στην ισπανική ομάδα δεν παίζει φέτος πολύ και ο Ολυμπιακός δεν τον προτιμά. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να προκύψει κάτι άλλο, πολύ καλύτερο και ο Ολυμπιακός να μπει στη διαδικασία να κοιτάξει την περίπτωση. Προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί, αλλά μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να πέσουν οι υπογραφές, όλα θα είναι ανοιχτά. Αυτή τη στιγμή, ο Ντομινίκ Ουότερς έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην... κούρσα και αν δεν προκύψει κάτι στην πορεία, όλα δείχνουν πως θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Ντάνιελ Χάκετ.

Ο Ντομινίκ Ουότερς εν δράσει:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ