ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Έτοιμος για τη νίκη-πρόκριση στο ΣΕΦ

Έτοιμος για τη νίκη-πρόκριση στο ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει του αγώνα της Πέμπτης (8/10, 21:00) κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για το Κύπελλο. Ζητούμενο η νίκη-πρόκριση, θέλουν το Νταμπλ φέτος οι Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ενόψει του πρώτου επίσημου παιχνιδιού του για τη νέα σεζόν. Το βράδυ (21:00, NOVA) της Πέμπτης (8/10) οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, σε νοκ-άουτ αναμέτρηση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Σκοπός των ερυθρολεύκων να πάρουν τη νίκη απέναντι στους πράσινους, κάνοντας δικό τους... το εισιτήριο για τα ημιτελικά του θεσμού. Ένας από τους στόχους των Πειραιωτών φέτος είναι να κατακτήσουν φέτος το Νταμπλ στην Ελλάδα. Να παραμείνουν στη κορυφή της Basket League για δεύτερη σερί σεζόν και να κατακτήσουν το Κύπελλο, σημειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το πρώτο Νταμπλ της ιστορίας τους από το μακρινό 1997.

Υπάρχει, λοιπόν, τεράστια κίνητρο στην ομάδα του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πέρα από το γόητρο που μπορεί να δώσει ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι το έκτο σερί απέναντι στο "τριφύλλι", ένα επιβλητικό σερί που κυλάει από την περασμένη σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, όντας προπονητής του Ολυμπιακού, δεν έχει χάσει ματς απέναντι στους πράσινους, μετρώντας μόνο νίκες.

Μοναδική απώλεια για τους Πειραιώτες είναι ο Οθέλο Χάντερ, ο οποίος ταλαιπωρείται με αιμάτωμα στους κοιλιακούς και έχει τεθεί νοκ-άουτ από την αναμέτρηση. Κάνει αποθεραπεία, ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα, αλλά θέλει χρόνο ώστε να αναρρώσει και όλα δείχνουν πως θα απουσιάσει και από το ματς πρωταθλήματος (19/10) μεταξύ των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ. Το κενό του στο ροτέισον θα ο καλύψει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος ναι μεν υστερεί στην άμυνα σε σύγκριση με τον αθλητικό Αμερικανό σέντερ, αλλά μπορεί να προσφέρει αρκετά στην επίθεση, καθώς διαθέτει παιχνίδι με πλάτη.

Είναι δύσκολο αυτή την περίοδο ο Ολυμπιακός να βγάλει αυτοματισμούς στην επίθεση. Δεν είναι ακόμη υψηλός ο βαθμός της ομοιογένειας, κάτι λογικό για αυτή την περίοδο. Η άμυνα όμως, πέρα από δουλειά και προπόνηση, είναι κυρίως θέμα διάθεσης. Και στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο εκεί δίνουν βαρύτητα. Το παιχνίδι τους άλλωστε ξεκινάει από την άμυνα. Και στόχος τους είναι να κρατήσουν σε χαμηλό σκορ στον αντίπαλο, λειτουργώντας όπως θέλουν στα ανασταλτικά τους καθήκοντα, με πίεση πάνω στην μπάλα, βρίσκοντας από εκεί ρυθμό στην επίθεση.

Οι Πειραιώτες έχουν δουλέψει στην τακτική τους, έχουν μελετήσει τον Παναθηναϊκό και έχουν καταστρώσει το αγωνιστικό τους πλάνο. Θα επιχειρήσουν να "χτυπήσουν" στις αδυναμίες του αντιπάλου, αξιοποιώντας τα δικά τους πλεονεκτήματα στο "κεκλεισμένων των θυρών", λόγω τιμωρίας, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το "παρών" στην προπόνηση ο Αγγελόπουλος

Κατά την διάρκεια της τελευταίας προπόνησης των ερυθρολεύκων ενόψει του αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, το "παρών" έδωσαν τόσο ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Αγγελόπουλος, όσο και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Σκινδήλιας. Παρακολούθησαν διακριτικά την προπόνηση και μίλησαν με τους ανθρώπους της ομάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ