ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΕΣΑΚΕ: Ο Ολυμπιακός πρότεινε διακοπή της Basket League και κεντρική διαχείριση

Έγκαινια έκθεσης Ποσιδονια 2018, Δευτέρα 2018. (Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)
Έγκαινια έκθεσης Ποσιδονια 2018, Δευτέρα 2018. (Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ) EUROKINISSI

Διατεθειμένος να σπάσει το συμβόλαιό του με την Cosmote TV για να ηγηθεί στην αναζήτηση κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League είναι ο Ολυμπιακός, αρκεί να διακοπεί άμεσα το φετινό πρωτάθλημα.

Οι εξελίξεις στο μπάσκετ είναι ραγδαίες και διαδέχονται η μία την άλλη με ρυθμό πολυβόλου. Το έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (9/5) στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ ξεκίνησε με την ατάκα του Χρήστου Σταυρόπουλου " είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να σώσουμε το μπάσκετ ", συνεχίστηκε με την ενόχληση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για την απουσία του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου και ακολούθησε η πρόταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός για την αναδιάρθρωση της Basket League.

Το πλάνο των ερυθρόλευκων αφορά, φυσικά, την περίοδο 2019/20 και την αύξηση των ομάδων από 14 σε 16, ίσως και για να μείνει στην κατηγορία το Λαύριο που μετά από την απόφαση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να μην κατέβει στην αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής με την Κύμη κράτησε τους Ευβοιώτες στη μεγάλη κατηγορία. Αυτό άλλωστε πρότεινε και το Λαύριο.

Οι παράγοντες του Ολυμπιακού θέλουν λοιπόν να γίνουν 16 οι ομάδες του επόμενου πρωταθλήματος και είναι μάλιστα αποφασισμένοι να σπάσουν και το συμβόλαιό τους με την Cosmote TV ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν από το μηδέν μαζί με όλες τις ΚΑΕ με στόχο να βρεθεί μια κοινή "στέγη" που θα βοηθήσει την Basket League να κάνει βήματα προς τα εμπρός. Επιθυμία τους είναι η διακοπή του πρωταθλήματος και η μη διεξαγωγή των playoffs. Και αυτή είναι η μοναδική απαίτησή τους.

Στόχος των ανθρώπων του Ολυμπιακού είναι να διεκδικήσουν ένα ποσό που θα ξεπερνά φυσικά το 1,6-1,8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για όλες τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, ουσιαστικά θα διεκδικήσουν και με την βοήθεια του υφυπουργού αθλητισμού χρήματα που θα βοηθήσουν όλες τις ομάδες να δυναμώσουν για να υπάρξει ανταγωνισμός και μια νέα εποχή στο άθλημα. Ταυτόχρονα, επιθυμία τους είναι να υπάρξει επαγγελματική διαιτησία και βελτίωση των γηπέδων, μια συνολικότερη βελτίωση δηλαδή του προϊόντος που έχει πληγεί το τελευταίο διάστημα.

Λέγεται, μάλιστα, πως το ίδιο πλάνο, αυτό της αύξησης των ομάδων σε 16, προτείνει και το Λαύριο που έχει πληγεί περισσότερο απ' όλους τις τελευταίες μέρες. Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη επικράτησε άνετα του Ηφαίστου Λήμνου, ωστόσο η άνευ αγώνα νίκη της Κύμης στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού τη στέλνει στην Α2.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ