ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ερμής Λαγκαδά - Ολυμπιακός Β' 58-64: Πρόκριση στο φινάλε για τους ερυθρόλευκους

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ολυμπιακός Β' πάτησε το γκάζι στην τελευταία περίοδο και πήρε τη νίκη απέναντι στον Ερμή Λαγκαδά (64-58), με τον Βαγγέλη Τζόλο να πετυχαίνει δύο κρίσιμα καλάθια στο φινάλε. Το ματς μεταδόθηκε αποκλειστικά σε live streaming από το Sport24.gr.

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκε ο Ολυμπιακός Β' μετά τη νίκη επί του Ερμή Λαγκαδά (64-58). Οι ερυθρόλευκοι δυσκολεύτηκαν πολύ καθ' όλη τη διάρκεια του σαρανταλέπτου, υποχρεώθηκαν να ακολουθούν για τρεισήμισι περιόδους, πριν αναλάβουν δράση ο Πέτρος Νοέας με τον Βασίλη Χρηστίδη.

Οι δύο ψηλοί του Ολυμπιακού Β' αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος για την ανατροπή της κατάστασης από το 30' έως το 37' για να ακολουθήσουν τα πεπραγμένα του Βαγγέλη Τζόλου. Ο 27χρονος πόιντ γκαρντ ήταν αυτός που με δύο διαδοχικά δικά του καλάθια έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του, η οποία εξασφάλισε τη συνέχειά της στη διοργάνωση.

Επόμενος αντίπαλος (στις 25/9) είτε το Ανατόλια είτε η Πεντέλη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ: ΧΑΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥ

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, πέτυχαν δύο γρήγορα τρίποντα, για να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού Β' από την άλλη έμοιαζαν αρκετά αγχωμένοι και αυτό αποτυπώθηκε στον τρόπο και τον χρόνο με τον οποίο εκτελούσαν.

Ο Ερμής Λαγκαδά έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο, όντας μπροστά με δύο πόντους (17-15), διαφορά που φρόντισε να προστατεύσει για τα επόμενα είκοσι αγωνιστικά λεπτά. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πολύ άστοχοι πίσω από τα 6μ75, τα επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων τούς έδιναν εύκολους πόντους, κι έτσι ο Ερμής Λαγκαδά δεν έχασε το προβάδισμα.

Το +8 (27-19 στο 17') αμφισβητήθηκε μόνο προς στιγμήν από τους παίκτες του Ολυμπιακού Β', οι οποίοι είχαν πολλά προβλήματα στο "διάβασμα" και τη λήψη των σωστών αποφάσεων. Παρόλ' αυτά, οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να διατηρήσουν την επαφή τους με το σκορ στο φινάλε της τρίτης περιόδου.

Κι εν συνεχεία έκαναν την τελική αντεπίθεσή τους, με άρμα μάχης τη front line. Ο Πέτρος Νοέας και ο Βασίλης Χρηστίδης αποτέλεσαν την αιχμή του δόρατος, για να προκύψει το +6 (46-52) για τον Ολυμπιακό Β' με πέντε λεπτά να απομένουν για το φινάλε του αγώνα. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με δύο διαδοχικά τρίποντα μέσα σε διάστημα μερικών δευτερολέπτων, το παιχνίδι πήγε στο... σουτ, αλλά εκεί ο Βαγγέλης Τζόλος έκανε ένα βήμα μπροστά.

Ο 27χρονος γκαρντ πέτυχε δύο σερί καλάθια, κι ακολούθως έβαλε δύο βολές για να "καθαρίσει" το παιχνίδι για τον Ολυμπιακό Β'. Οι ερυθρόλευκοι πήραν τη νίκη (64-58) και μαζί την πρόκριση στη β' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν είτε το Ανατόλια είτε την Πεντέλη.

Τα δεκάλεπτα: 17-15, 33-28, 43-41, 58-64.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Κυρούδης): Μήνου 15(3), Ελευθεριάδης 2, Αποστολίδης 3, Πλιούκας 4, Καραμανώλης, Παρίτσης 6, Κωσταντινίδης, Μπακάλης, Σιώπης 16(4), Ιατρίδης, Θεοδωρίδης 4, Χριστοδούλου 8.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τσαλδάρης): Τζόλος 9, Αρσενόπουλος 8, Νοέας 9, Χρηστίδης 17, Κολοβέρος 4, Νικολαΐδης 2, Πετρόπουλος 7(1), Ζευγάρας, Μωραΐτης, Τσάμης 3, Καμπούρης 5, Οικονόμου.

* Το Sport24.gr ευχαριστεί θερμά τον πρόεδρο του Ερμή Λαγκαδά, Δημήτρη Χρηστίδη, για τη βοήθειά του στη μετάδοση μέσω live stream της αναμέτρησης.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ