ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Επιστροφές, ΣΕΦ και Ζαντάρ

Επιστροφές, ΣΕΦ και Ζαντάρ

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από την Ιταλία, ακολουθούν προπονήσεις στο ΣΕΦ και στη συνέχεια ταξίδι στη Κροατία για να δώσουν φιλικά ματς. Ξεκουράζονται οι διεθνείς και θα αναχωρήσουν και εκείνοι για το Ζαντάρ.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην Ελλάδα από την Ιταλία, μετρώντας δύο φιλικές νίκες στη γειτονική χώρα. Οι Πειραιώτες έχασαν από την Σάσαρι , αλλά κέρδισαν τις Γαλατασαράι και Λιμόζ, κατακτώντας και το τρόπαιο στο τουρνουά που διεξήχθη στο Κάλιαρι.

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας αγωνίστηκαν με σύνθεση... ανάγκης, καθώς εξαιτίας των απουσιών με τους έξι διεθνείς (Σπανούλης, Πρίντεζης, Μάντζαρης, Λοτζέσκι, Χάκετ, Μιλουτίνοφ), στο ρόστερ των Πειραιωτών προστέθηκαν οι Νίκος Καλλές (σέντερ), Φίλιππος Καλογιαννίδης (γκαρντ) και Γιάννης Καλαμπόκης (γκαρντ), καθαρά για λόγους βοήθειας στις προπονήσεις και στα φιλικά.

Η ομάδα του Ολυμπιακού, λοιπόν, επέστρεψε στη βάση της και η Κυριακή είναι μέρα ξεκούραση για όλους. Από την Δευτέρα (21/9) οι Πειραιώτες θα επιστρέψουν για προπονήσεις στο ΣΕΦ, το ίδιο θα πράξουν και την Τρίτη (22/9) και την Τετάρτη (23/9) θα αναχωρήσουν για το Ζαντάρ, καθώς εκεί οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν φιλικά παιχνίδια.

Τα φιλικά ματς στη Κροατία

Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Ζαντάρ, ενώ την επόμενη μέρα (25/9) οι Πειραιώτες θα κοντραριστούν απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου. Στις 27 Σεπτεμβρίου (Κυριακή) θα αγωνιστούν με έναν αντίπαλο από τους Φενέρμπαχτσε, Νταρουσάφακα και Ερυθρό Αστέρα.

Οι Έλληνες διεθνείς, Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης και Βαγγέλης Μάντζαρης, έχουν πάρει άδεια ώστε να ξεκουραστούν αυτές τις μέρες από την προσπάθεια τους στο Ευρωμπάσκετ. Το ίδιο ισχύει και για τους Ματ Λοτζέσκι και Ντάνιελ Χάκετ. Όλοι τους όμως θα ακολουθήσουν την αποστολή στη κροατική πόλη.

Οι διεθνείς

Βέβαια, ο κόουτς Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα ζορίσει τους διεθνείς, ειδικά εκείνους που είχαν αυξημένο χρόνο συμμετοχής, παίζοντας και περισσότερα παιχνίδια, όπως οι Σπανούλης, Πρίντεζης και Χάκετ. Άλλωστε, όλοι τους αγωνίστηκαν στα... κόκκινα στο Ευρωμπάσκετ. Αντιθέτως, αναμένεται να μπουν... κατευθείαν μέσα στα φιλικά παιχνίδια της ομάδας οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Ματ Λοτζέσκι.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος τερμάτισε στη τέταρτη θέση με την εθνική Σερβίας στο Ευρωμπάσκετ, θα πάρει και εκείνος κάποιες μέρες ξεκούρασης και θα ταξιδέψει στη Κροατία ώστε να συναντήσει τα μέλη της νέας του ομάδας.

Η ομάδα του Ολυμπιακού θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 28 Σεπτεμβρίου και στις 3 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί φιλική αναμέτρηση απέναντι στον Αρκαδικό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Ακολούθως, στις 7 Οκτωβρίου, οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι για τη νέα σεζόν, αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό στον Πειραιά, σε νοκ-άουτ παιχνίδι της προημιτελικής σειράς για το Κύπελλο Ελλάδας.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ