ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ελληνιάδης: "Δύσκολο να χάσει ο Ολυμπιακός με τον κόσμο στο πλευρό του"

Ελληνιάδης: "Δύσκολο να χάσει ο Ολυμπιακός με τον κόσμο στο πλευρό του"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο μάνατζερ του Πανιωνίου, Σταύρος Ελληνιάδης και ο αρχηγός των "κυανέρυθρων", Νίκος Μίχαλος, μίλησαν στον Sport24 Radio 103.3 στην εκπομπή "Πάμε αποδυτήρια" για την προσπάθεια του Ολυμπιακού να προκριθεί στο Final Four της EuroLeague, αλλά και για την πορεία του Πανιωνίου στην Α2.

Οι Σταύρος Ελληνιάδης και Νίκος Μίχαλος μίλησαν στον Sport24 Radio 103.3 για την προσπάθεια που κάνει ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στο Final Four, αλλά και την συλλογική δουλειά που γίνεται στον Πανιώνιο με στόχο την επιστροφή στη Stoiximan.gr Basket League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σταύρος Ελληνιάδης:

Για τη νίκη του Ολυμπιακού στο τέταρτο παιχνίδι με την Εφές: "Ο Ολυμπιακός έπαιξε με πολύ ψυχή και ήταν τρομερός στην άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο κλείδωσαν την πρόκριση με την άμυνα. Αυτό ήταν το κλειδί".

Για το αν μπορεί να αλλάξει κάτι στον πέμπτο αγώνα: «Δεν νομίζω ότι μπορεί να πάει κάτι στραβά. Με τον κόσμο στο πλευρό του είναι δύσκολο να χάσει στο ΣΕΦ. Αφού κατάφερε και πήρε πάλι το πλεονέκτημα δύσκολο τώρα να το χάσει. Η ώθηση από τον κόσμο σου δίνει φτερά. Ειδικά με τον τρόπο που ξέρουν να στηρίζουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Παράλληλα φέρνει τους φιλοξενούμενους σε πολύ δύσκολη θέση".

Για το αν η παρουσία του κόσμου μπορεί να μεταφέρει πίεση στους παίκτες: "Αυτά τα παιδιά έχουν γαλουχηθεί σε τέτοια παιχνίδια και έχουν την εμπειρία να το διαχειριστούν. Ξέρουν να κρατάνε τα συναισθήματά τους έξω από το παρκέ και να παίζουν συγκεντρωμένα για τον στόχο".

Για το πως θα παρουσιαστεί η Εφές: "Ίσως και αυτοί να το έχουν προδικάσει το τέλος. Ξέρουν ότι είναι δύσκολο να κερδίσουν στο ΣΕΦ σε πέμπτο ματς. Τα πόδια τους θα είναι πολύ βαριά".

Για τα πλεονεκτήματα του Ολυμπιακού: "Η ψυχολογία είναι πλέον με το μέρος του που είναι σημαντικός παράγοντας σε μια σειρά αγώνων. Θεωρώ ότι ξέρουν πως να αντιμετωπίσουν τα ατού της Εφές. Ο κόουτς Σφαιρόπουλος έχει ετοιμάσει πολλά τρικ εγκλωβίζοντας τα ατού της Εφές και φάνηκε στα προηγούμενα παιχνίδια".

Για την παρουσία του Σπανούλη: "Είναι ένας παίκτης που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τα παιχνίδια. Μπορεί να μην έχει βάλει τα σουτ και ξαφνικά να κάνει 3/3 και να γυρίσει το παιχνίδι μόνος του. Πρόκειται για μεγάλη προσωπικότητα, που δεν τα παρατάει ποτέ. Είναι ένας μεγάλος ηγέτης".

Αναφερόμενος στην προσπάθεια του Πανιωνίου να επιστρέψει στην Α1: "Έχουμε ένα παιχνίδι με τον Δούκα που με νίκη εξασφαλίζουμε την άνοδο. Εμείς είχαμε την ατυχία να χάσουμε τον Καρύδα έκανε εγχείριση σήμερα. Να του ευχηθούμε να πάνε όλα καλά. Ο Πανιώνιος συγκαταλέγεται στις μεγάλες ομάδες. Όσοι είμαστε μέλη του το νιώθουμε πολύ καλά".

Μίχαλος: "Στο χέρι μας η νίκη - άνοδος"

Από την πλευρά του ο αρχηγός του Πανιωνίου, Νίκος Μίχαλος, τόνισε: "Είμαστε σε πολύ καλό σημείο για την άνοδο. Το Σάββατο θα είναι γεμάτο και από νωρίς το γήπεδο. Είναι καθαρά στο χέρι μας να κερδίσουμε. Την πίεση την έχει ο γηπεδούχους, αλλά στα πρώτα λεπτά. Μετά ο γηπεδούχος έχει το αβαντάζ", ενώ αναφερόμενος στον Ολυμπιακό υπογράμμισε: "Πρέπει να είναι σοβαρός στις επιθέσεις του. Επίσης να προσέξει πολύ τα αμυντικά ριμπάουντ που είχε πρόβλημα στο τρίτο παιχνίδι. Και επίσης να βέβαια να πάρει λίγη βοήθεια από τους ψηλούς όπως έγινε με τον Γιανγκ στον αγώνα της Παρασκευής".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ