ΜΠΑΣΚΕΤ

Διαμαντόπουλος για ξένο Ολυμπιακού: "Τα two way contracts και τα θέλω του Μπλατ"

EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ÏÓÖÐ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε στον Sport24 Radio 103.3 στην προσπάθεια του Ντέιβιντ Μπλατ να φέρει έναν παίκτη που ταιριάζει στα "θέλω" του στον Ολυμπιακό, τονίζοντας τον κομβικό ρόλο που αποτελούν τα two-way συμβόλαια στο ΝΒΑ.

Ο Ολυμπιακός σημείωσε ένα σπουδαίο "διπλό" στην Βαρκελώνη κόντρα στη Μπαρτσελόνα για την 13η αγωνιστική της EuroLeague , ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει να ψάχνει για έναν ξένο γκαρντ που θα ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Ο Παντελής Διαμαντόπουλος σχολίασε το συγκεκριμένο ζήτημα στον Sport24 Radio 103.3 , τονίζοντας ότι τα "θέλω" του Ντέιβιντ Μπλατ είναι γνωστά και συγκεκριμένα, αναφέροντας όμως μία σημαντική λεπτομέρεια: Τα two-way συμβόλαια του ΝΒΑ αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό σε αυτή του την αναζήτηση.

" Ο Μπλατ δεν θέλει να πάρει έναν παίκτη από το πουθενά. Αν ήθελε κάτι τέτοιο θα το είχε κάνει. Θέλει να πάρει έναν παίκτη που θα του δίνει πράγματα και πάνω από όλα θα είναι δημιουργικός" σχολίασε αρχικα ο Διευθυντής του Sport24 Radio 103.3, για να συμπληρώσει: " Δείτε πόσο εύκολα ή δύσκολα μπορεί να προσαρμοστεί ένας αντίπαλος πάνω στον Βασίλη Σπανούλη και προσθέστε την απειρία του Γκος και το γεγονός ότι ο Μάντζαρης είναι εκτός πλάνου. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν αθλητικό ξένο παίκτη που θα μπορέσει να τελειώσει μία φάση. Που θα μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του και να δώσει το απροσδόκητο στην αντίπαλη άμυνα, αλλά και να είναι πιεστικός στην άμυνα".

Ακολούθως, ο Παντελής Διαμαντόπουλος τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ολυμπιακό αυτή τη στιγμή είναι τα two-way συμβόλαια που έχουν προσφέρει οι ομάδες του ΝΒΑ στους παίκτες και τους κρατάνε δέσμιους στις ΗΠΑ: " Τα two-way συμβόλαια που υπάρχουν στο ΝΒΑ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Μπλατ. Οι παίκτες ανήκουν στις ομάδες. Οι περισσότεροι έχουν υπογράψει και έχουν πάρει παραπάνω χρήματα, έχοντας συμφωνήσει σε συμβόλαια που τους "κλειδώνουν". Ο Γουαναμέικερ ήταν ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού και οι Σέλτικς τον έκαναν μπαλάκι, στέλνοντάς τον εναλλάξ στην θυγατρική τους ομάδας στην G-League.

Όσοι σκέφτονται ότι ένας παίκτης παίζει 4 λεπτά στο ΝΒΑ θα πρέπει να σκεφτεί ότι παίζει στην πατρίδα του, στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και προσδοκεί αυτά τα 4 λεπτά να γίνουν κάποια στιγμή 9 και μετά 17. Για να φύγει ένας παίκτης από εκεί πρέπει είτε να τον αφήσει η ομάδα, είτε να τσακωθεί αυτός ή ο μάνατζέρ του με την ομάδα. Κανείς όμως δεν θέλει να τσακωθεί με ομάδα του ΝΒΑ".

Ακούστε ολόκληρο το σχόλιο του Παντελή Διαμαντόπουλου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ