ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Διάλεξε Έρτσεγκ ο Ντούντα

Διάλεξε Έρτσεγκ ο Ντούντα
INTIME SPORTS

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς στις δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί ότι ο Έρτσεγκ θα είναι ο παίκτης που θα παίζει σε Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ο Χαλπερίν θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα. "Ίσως να' ναι η τελευταία μου χρονιά", δήλωσε ο Παπαλουκάς.

Ο Σέρβος τεχνικός δήλωσε χαρούμένος, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο οραματίζεται τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν, ενώ ξεκαθάρισε πως οι στόχοι δεν αλλάζουν.

"Θέλω ο Ολυμπιακός να παίζει σύγχρονο και γρήγορο μπάσκετ. Σημαντική η παρουσία των Αγγελόπουλων γιατί είναι χορηγοί στο άθλημα και ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικά οργανωμένος. Οι στόχοι δεν αλλάζουν", τόνισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ο οποίος έδωσε το στίγμα του και συνέχισε:

"Οι μεταγραφές τελείωσαν. Ο Ολυμπιακός ακόμη δεν έχει φτάσει στο σημείο που θέλουμε, βρίσκομαι μόλις για 4η εβδομάδα στην ομάδα και έχουμε ακόμη πολύ δουλειά μπροστά μας. Πρέπει να βάλουμε σε ένα σύστημα τους παίκτες και χρειάζεται χρόνο ώστε να προσαρμοστούν.

Μοιραία η κουβέντα έφτασε και στο ποιος παίκτης είναι αυτός που θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα. Και παρά τις προβλέψεις των τελευταίων ημερών μετά και τα φιλικά παιχνίδια, ο Ίβκοβιτς φρόντισε και πάλι να εκπλήξει τους εκπροσώπους του Τύπου.

"Αυτή την στιγμή έχουμε 9 παίκτες στην περιφέρεια και 6 ψηλούς. Είναι προτιμότερο, λοιπόν, να έχουμε στο ρόστερ 6 ψηλούς. Μίλησα στον Γιοτάμ και του ξεκαθάρισα τις προθέσεις μου. Στο μέλλον έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε και αλλαγές. Ο Χαλπερίν είναι ένας πάρα πολύ καλός επιθετικός παίκτης",
υποστήριξε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Εμμέσως πλην σαφώς, ο Ντούντα ζήτησε... υπομονή από όλους, ξεκαθαρίζοντας πως τα αποτελέσματα δεν θα φανούν άμεσα: "Δεν μπορούμε να χτίσουμε μια ομάδα μόνο με λόγια, ούτε μπορούμε να δούμε αποτελέσματα μέσα σε έναν, δύο ή τρεις μήνες. Τα αποτελέσματα θα φανούν στο τέλος.

Στη συνέχεια, ο Σέρβος τεχνικός αναφέρθηκε στο πως θέλει να βλέπει την ομάδα του: "Τα στοιχεία της ομάδας μας θα είναι τα εξής: Η βάση μας θα είναι μία δυνατή και σκληρή άμυνα, χωρίς δεύτερη συζήτηση. Οι παίκτες θα πρέπει να έχουν την διάθεση να παίξουν καλή άμυνα και αυτό το περιμένω από όλους.

Γενικά, πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι να παίξουμε ένα σύγχρονο μπάσκετ, γρήγορο με πάρα πολλούς αιφνιδιασμούς. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε παιχνίδι, κρατάμε στοιχεία και κοιτάμε την στατιστική. Έχουμε στο μυαλό μας συγκεκριμένο αριθμό τον οποίο θέλουμε να φτάσουμε.

Θέλουμε να παίξουμε επίσης ένα δημιουργικό μπάσκετ, άλλωστε διαθέτουμε αρκετούς καλούς δημιουργούς και πιστεύω πως όσο περνάει ο χρόνος θα πετύχουμε. Στον Ολυμπιακό έχω να κάνω μια πολύ σοβαρή δουλειά, σε μια δύσκολη κατάσταση που επικρατεί. Δεν επέστρεψα για τα λεφτά".


"Μπορεί να είναι η τελευταία μου χρονιά"

Η είδηση της ημέρας βγήκε από το στόμα του Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν αποκλείεται η φετινή να είναι η τελευταία του χρονιά στην ομάδα: " Ο Ίβκοβιτς ήρθε στον Ολυμπιακό γιατί γουστάρει να είναι εδώ και όχι για τα λεφτά. Ο Ίβκοβιτς με εμπιστεύτηκε σε μια δύσκολη στιγμή της καριέρας μου και είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστούμε ξανά. Ίσως είναι η τελευταία σεζόν που βρίσκομαι εδώ. Η αιτία είναι η κατάσταση που επικρατεί".

Στη συνέχεια ο αρχηγός του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς, καθώς η παρουσία του του ξυπνά χαρούμενες μνήμες από το παρελθόν και τη συνεργασία τους στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας: "Είμαι χαρούμενος με τον ερχομό του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό, διότι πολύ απλά μου δίνει κίνητρο η παρουσία του.

Φέτος έχω πολύ έντονο ενδιαφέρον για το νέο ελληνικό πρωτάθλημα. Με τον κόουτς συνεργάστηκα για τρία χρόνια στο παρελθόν και είναι ο άνθρωπος όπου μου έδωσε ευκαιρία να παίξω μπάσκετ σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για εμένα.

Και δεν το λέω αυτό επειδή τον έχω δίπλα μου, στην ηλικία που είμαι, άλλωστε, δεν έχω ανάγκη να πως καλά πράγματα. Το ότι βρίσκομαι εδώ κάτι σημαίνει, νιώθω ανανεωμένος. Θέλω να χαρώ και πάλι το μπάσκετ και φέτος έχω την δυνατότητα αυτή".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ