ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Δέδας: "Ο Ουόρικ είναι 4αρο5άρι με έφεση στην επίθεση"

Δέδας: "Ο Ουόρικ είναι 4αρο5άρι με έφεση στην επίθεση"

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανακοινώσει την απόκτηση του Αμερικανού σέντερ, Χακίμ Ουόρικ, και ο Στέφανος Δέδας που τον γνωρίζει σκιαγράφησε το προφίλ του στο Sport24.gr.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ανακοινώσει την απόκτηση του 33χρονου (8/7/1982) φόργουορντ-σέντερ, Χακίμ Ουόρικ (2.06 ύψος) , ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος από τις 20 Φεβρουαρίου από την Μέλμπουρν Γιουνάιτεντ (Αυστραλία). Ο παίκτης έχει εμπειρία από την Ευρώπη, καθώς στο πρώτο μισό του 2015 αγωνίστηκε για περίπου έξι μήνες στο τουρκικό πρωτάθλημα, φορώντας την φανέλα της Κόνιαρσπορ.

Ο 36χρονος Έλληνας προπονητής της Γκαζιαντέμπ, Στέφανος Δέδας, γνωρίζει τον Χακίμ Ουόρικ (από το πέρασμα του στην Τουρκία) και μας μίλησε στο Sport24.gr για τον παίκτη, σκιαγραφώντας το αγωνιστικό προφίλ του: "Ο Ουόρικ είναι ένας παίκτης που διαθέτει αθλητικά προσόντα. Έχει μεγάλη ικανότητα στο παιχνίδι πάνω από την στεφάνη, έχει έφεση στα ριμπάουντ, έχει εντυπωσιακό άλμα και είναι σχετικά γρήγορος. Θέλω να τονίσω όμως πως είναι ένας παίκτης που έχει μεγαλύτερη έφεση στην επίθεση και λιγότερο στην άμυνα. Έχει το ένστικτο του σκόρερ. Παρά τα αθλητικά του προσόντα, η άμυνα δεν είναι το δυνατό του σημείο.

Είναι ένας παίκτης που δεν έχει ξεκάθαρη θέση. Είναι "4αρο5άρι", δεν είναι καθαρόαιμος σέντερ. Είναι ένας mid-range ψηλός, ο οποίος έχει καλό σουτάκι από μέση απόσταση και θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό σε αυτό το κομμάτι. Στο ΝΒΑ έπαιζε περισσότερο σαν πάουερ-φόργουορντ, αλλά μπορεί να παίξει και στις δύο θέσεις. Αν τους δώσεις χώρο θα τελειώσει τις φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα".

Ο Έλληνας κόουτς, Στέφανος Δέδας, ο οποίος είναι προπονητής στην Γκαζιαντέμπ

Δέδας: "Ο Ουόρικ είναι 4αρο5άρι με έφεση στην επίθεση"

Ο Στέφανος Δέδας στην συνέχεια μας τόνισε πως: "Στην άμυνα ίσως να έχει πρόβλημα απέναντι σε ψηλότερα και πιο δυνατά "5άρια", γιατί είναι "στεγνός", δεν έχει όγκο, αλλά θα είναι χρήσιμος στις αλλαγές στην άμυνα γιατί είναι καλός σε αυτό το κομμάτι. Είναι λειτουργικός στα πικ-εν-ρολ, ξέρει να κόβει σωστά μέσα στο καλάθι για να τελειώσει τις φάσεις και πιστεύω θα έχει καλή συνεργασία σε αυτές τις καταστάσεις με τον Βασίλη Σπανούλη. Είναι καλός και στο πικ-εν-ποπ γιατί όπως είπα έχει καλό σουτ από μέση απόσταση και του αρέσει να παίρνει πάνω του τέτοιες φάσεις, ενώ στην άμυνα μπορεί να βοηθήσει με hedge-out, κάτι που ο Γιάννης Σφαιρόπουλος το ζητάει από τους "ψηλούς" του στον Ολυμπιακό.

Δεν είναι άπειρος, έχει εμπειρία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τον θυμάμαι όταν αγωνίστηκε πριν λίγους μήνες στην Κόνιαρσπορ και είχε δείξει αρκετά καλά στοιχεία στο τουρκικό πρωτάθλημα. Δεν είναι ο λεγόμενος σκληροτράχηλος "ψηλός" στην άμυνα, αλλά πιστεύω πως θα βοηθήσει τον Ολυμπιακό, ειδικά στην επίθεση, όχι μόνο μέσα στην ρακέτα, αλλά και από μέση απόσταση γιατί το σουτ από εκείνο το σημείο είναι προσόν του. Στην άμυνα πιστεύω πως ίσως αντιμετωπίσει πρόβλημα στο "5" και στην επίθεση στο "4".

Ο Χακίμ Ουόρικ εν δράσει

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ