ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αυτά ψάχνει ο Ολυμπιακός

Αυτά ψάχνει ο Ολυμπιακός
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο (21:00) μπαίνει στη "μάχη" του β' γύρου της κανονικής διάρκειας της EuroLeague και το Sport24.gr εξηγεί τι αναζητούν οι Πειραιωτές.

Το πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας της EuroLeague ολοκληρώθηκε και βρήκε τον Ολυμπιακό στην δεύτερη θέση της κατάταξης με ρεκόρ 11-4 πίσω μόνο από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία πλέον βρίσκεται στο 12-4. Η δουλειά της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως, δεν έχει τελειώσει και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν καλά στον Πειραιά. Το Sport24.gr μπαίνει στο μυαλό των "ερυθρολεύκων", ώστε να εξηγήσει τι ψάχνουν στις επόμενες αγωνιστικές της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός από την αρχή της σεζόν της χτυπήθηκε ανελέητα από τραυματισμούς και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως ακόμα δεν έχει καταφέρει να προπονηθεί πλήρης, ενώ υπήρχαν μέρες που ο αριθμός των τραυματισμένων παικτών "άγγιζε" εκείνον των διαθέσιμων. Στα "πιτς" των Πειραιωτών την παρούσα στιγμή βρίσκονται ο Κιμ Τιλί, ο Δημήτρης Αγραβάνης, ο Μπράιαν Ρόμπερτς και ο Νίκος Αρσενόπουλος, ενώ οι Τζαμέλ ΜακΛίν, Κώστας Παπανικολάου, Γιάνις Στρέλνιεκς και Χόλις Τόμπσον είναι οι μοναδικοί παίκτες του Ολυμπιακού που μέχρι στιγμής έχουν αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της EuroLeague. Ο Χόλις Τόμπσον ταλαιπωρείται από μία ίωση, φλέρταρε με την απουσία στο ματς με την Αρμάνι, αλλά τελικά θα δώσει το "παρών" σε αυτό .

Φυσικά, οι "ερυθρόλευκοι" στον β' γύρο της διοργάνωσης θέλουν να αφήσουν πίσω τα προβλήματα τραυματισμών που μεταξύ άλλων επιβαρύνουν και την κατάσταση των διαθέσιμων παικτών τους, οι οποίοι έχουν αποδείξει επανειλημμένα πως μπροστά στις δυσκολίες συσπειρώνονται.

Ο Ολυμπιακός παρά τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπισε, κατάφερε να παρουσιάσει ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόσωπο, καθώς ολοκλήρωσε τον α' γύρο στη 2η θέση της κατάταξης και κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο έχουν την ευκαιρία να "πιάσουν" και πάλι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αφού η Μπαρτσελόνα... σόκαρε την "ομάδα του στρατού" .

Οι "ερυθρόλευκοι" διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση, γεγονός που πρέπει να κάνει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση, καθώς είναι γνωστή η φιλοσοφία του. Αυτό μάλιστα είναι ένα από τα στοιχεία που οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν και πρέπει να κρατήσουν και στον β' γύρο της διοργάνωσης.

Αυτά ψάχνει ο Ολυμπιακός

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου στις πρώτες 15 "στροφές" της EuroLeague επέδειξε σταθερότητα τόσο εντός έδρας (6-1), όσο και μακριά από το ΣΕΦ (5-3). Η μοναδική ομάδα που πέρασε από το ΣΕΦ ήταν ο Παναθηναϊκός Superfoods, ενώ 5 νίκες μακριά από το "σπίτι" τους έχουν επίσης η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Ζάλγκιρις και η Φενέρμπαχτσε.

Ο Ολυμπιακός πέρσι πήρε το πλεονέκτημα έδρας, αλλά κάποιες ήττες... εκτός προγράμματος δεν του επέτρεψαν να κάνει το βήμα προς τις πρώτες δύο θέσεις της κατάταξης. Η Γαλατάσαραϊ π.χ. την περσινή σεζόν είχε "διπλώσει" τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε ηττηθεί εντός έδρας από την αλλοπρόσαλλη Μακάμπι Τελ Αβίβ και στο Μιλάνο από την Αρμάνι. Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όμως, αν εξαιρέσουμε την ήττα από την Μπάμπεργκ στη Γερμανία, φέτος έχει αποφύγει τα στραβοπατήματα κι εν αντιθέσει με την περσινή σεζόν έχει επικρατήσει της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ.

Ο Παναθηναϊκός Superfoods έφυγε με το διπλό από το Φάληρο, αλλά η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου γύρισε γρήγορα τον διακόπτη παίρνοντας την εκτός έδρας νίκη επί της Φενέρμπαχτσε. Οσο η κανονική διάρκεια της EuroLeague εξελίσσεται, οι ισοβαθμίες θα παίζουν όλο και μεγαλύτερο ρόλο και για αυτό ο Ολυμπιακός πρέπει να φροντίσει να είναι σε πλεονεκτική θέση έχοντας όσες περισσότερες νίκες μπορεί. Οπως είχε πράξει και πέρσι δηλαδή, όταν είχε φροντίσει να έχει το πλεονέκτημα απέναντι στις ομάδες που τον ακολουθούσαν στην κατάταξη και μάχονταν για τα πλέι οφ.

Αυτά ψάχνει ο Ολυμπιακός
EUROKINISSI

Η διαχείριση της νίκης και της ήττας είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για τον μαραθώνιο της EuroLeague και αυτό αποτελεί ένα κομμάτι που οι Πειραιώτες εδώ και χρόνια δίνουν ιδιαίτερη έμφαση. Οταν οι Πειραιώτες θα αναφέρουν την φράση "κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά", δεν θα το κάνουν απλά για να την πουν ή για να... ξεπεράσουν κάποια ερώτηση. Το "κάθε παιχνίδι ξεχωριστά" είναι μέρος της φιλοσοφίας τους, καθώς εδώ και χρόνια αφήνουν πίσω τους γρήγορα τα αποτελέσματα και στρέφονται άμεσα στην επόμενη υποχρέωσή τους. Με την αλλαγή του format της EuroLeague η σημασία κάθε αγώνα είναι μεγάλη, ο χρόνος για σκεφτείς τι έχει προηγηθεί είναι λίγος και για αυτό η διαχείριση τόσο της νίκης, όσο και της ήττας είναι πολύ σημαντική.

Ο απολογισμός για τους Πειραιώτες, όπως έχει τονίσει επανειλημμένα και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, δεν είναι δυνατό να γίνει αυτή την περίοδο, καθώς η προσπάθειά του συνεχίζεται. Ο Ολυμπιακός παρά τις αντιξοότητες που του παρουσιάστηκαν, κατάφερε να μείνει όρθιος στον α' γύρο της διοργάνωσης και απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο θα συνεχίσει την προσπάθειά του για να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί στον βαθμολογικό πίνακα της EuroLeague και να κάνει συγχρόνως ακόμα ένα βήμα που οδηγεί προς τος πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού:

16η αγωνιστική:

Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο (21:00)

17η αγωνιστική:

Μπασκόνια - Ολυμπιακός 12/1

18η αγωνιστική:

Ολυμπιακός - Μακάμπι Τελ Αβίβ 16/1

19η αγωνιστική:

Χίμκι - Ολυμπιακός 18/1

20η αγωνιστική

Ερυθρός Αστέρας - Ολυμπιακός 26/1

21η αγωνιστική

Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 1/2

22η αγωνιστική

Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός 9/2

23η αγωνιστική

Ολυμπιακός - Βαλένθια 22/2

24η αγωνιστική

Παναθηναϊκός Superfoods - Ολυμπιακός 2/3

25η αγωνιστική

Ολυμπιακός - Μπάμπεργκ 9/3

26η αγωνιστική

Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα 15/3

27η αγωνιστική

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός 21/3

28η αγωνιστική

Ολυμπιακός - Αναντολού Εφές 23/3

29η αγωνιστική

Ουνικάχα Μάλαγα - Ολυμπιακός 30/3

30η αγωνιστική

Ολυμπιακός - Ζάλγκιρις 6/4

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ