ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αθηναίου: "Να μείνω για χρόνια στον Ολυμπιακό"

Αθηναίου: "Να μείνω για χρόνια στον Ολυμπιακό"

Ο Γιάννης Αθηναίου υπενθύμισε ότι ο Ολυμπιακός θέλει να επαναλάβει ό,τι κατάφερε πέρσι συν το κάτι παραπάνω ενώ τόνισε ότι στόχος των Πειραιωτών είναι να παρουσιάζονται με την ίδια νοοτροπία σε όλα τα παιχνίδια (VIDEO).

Ο Γιάννης Αθηναίου μίλησε για τους στόχους του Ολυμπιακού και εύχεται να μείνει στους Πειραιώτες για όσα περισσότερα χρόνια είναι δυνατόν.

Η συνέντευξη του 27χρονου γκαρντ στο EΣΑΚΕ TV

Ήλθες σε μια ομάδα που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια την περσινή σεζόν στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ. Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου;

"Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καριέρα μου... Έχω συνειδητοποιήσει και συνειδητοποιώ σε καθημερινή βάση που έχω έλθω και ποιο είναι το μέγεθος της ομάδας που βρίσκομαι. Ο προπονητής και οι πρόεδροι του Ολυμπιακού μου έδειξαν την εμπιστοσύνη τους και μου έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστώ σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο και στο κορυφαίο επίπεδο, όπως είναι η Euroleague. Αυτό που θέλω με τη σειρά μου είναι να δουλεύω καθημερινά, όσο καλύτερα γίνεται για να βοηθήσω σε οποιαδήποτε θέση μου ζητηθεί προκειμένου η ομάδα να πετυχαίνει τους στόχους τους καθημερινά. Σε κάθε προπόνηση, σε κάθε αγώνα...".

Ποιες είναι οι διαφορές σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που έχεις παίξει, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό;

"Ο Ολυμπιακός βρίσκεται πάντα στην κορυφή, είτε αυτό είναι στην Ευρώπη, είτε στην Ελλάδα. Είναι αυτό, ακριβώς, που θέλουν όλοι οι επαγγελματίες αθλητές, να φτάσουν δηλαδή στο τοπ επίπεδο. Έτσι βλέπω κι εγώ αυτή την προοπτική του Ολυμπιακού. Αυτό που θέλω πάνω από όλα είναι να δουλεύω σε καθημερινή βάση και να είμαι όσο πιο χρήσιμος γίνεται για την ομάδα ώστε να μπορέσω σε αυτό το επίπεδο και να μείνω όσο πιο πολλά χρόνια γίνεται".

Για μια ομάδα που είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας και φιναλίστ της Euroleague, ποιοι είναι οι στόχοι της για τη νέα σεζόν;

"Ο στόχος, όπως έχει πει ο κόουτς και οι πρόεδροι, είναι να επαναλάβουμε ό,τι κατάφερε να πετύχει πέρσι ο Ολυμπιακός συν το κάτι παραπάνω. Ξεκινώντας τις επίσημες διοργανώσεις, ξέρουμε ότι η ομάδα θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή. Αυτό που θέλουμε με τη σειρά μας πάνω από όλα είναι να έχουμε υγεία. Να είμαστε καλά ώστε να μπορέσουμε στο τέλος της χρονιάς να βγάλουμε εις πέρας όλους τους στόχους που έχουμε θέσει".

Έχεις εικόνα από την περσινή ομάδα του Ολυμπιακού, έχεις εικόνα από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο στον Πανιώνιο. Τι περιμένουμε να δούμε από τον Ολυμπιακό ως αγωνιστικό στιλ; Θα υπάρξουν διαφορές;

"Ο κόουτς έχει πολύ συγκεκριμένο τρόπο που αντιμετωπίζει το παιχνίδι. Τα πάντα ξεκινούν από την άμυνα. Η πολύ πιεστική άμυνα σε όλο το γήπεδο θα είναι το σήμα κατατεθέν της φετινής ομάδας. Πάντα οι βάσεις μπαίνουν εκεί. Περνώντας στην επίθεση, θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε αιφνιδιασμούς και να πετύχουμε κάποια εύκολα καλάθια μέσα από την καλή μας άμυνα. Από 'κει και πέρα, δόξα τω Θεώ, υπάρει πολύ ταλέντο στην ομάδα. Υπάρχουν πολλοί έμπειροι παίκτες και θεωρώ πως όντας καλοί και σταθεροί στο κομμάτι της άμυνας, πάντα θα βρίσκεται η λύση στην επίθεση".

Ποια είναι η απόψή σου για το επίπεδο της Basket League ΣΚΡΑΤΣ;

"Είναι πάρα πολύ θετικό το ότι πλέον υπάρχουν πέντε αξιόλογες ομάδες, με πολύ μεγάλα ονόματα. Αυτό συνοδεύεται κιόλας με πολύ καλές μεταγραφές. Από 'κει και πέρα, δεν θέλω να πω ότι θα υπάρξει πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων. Εντάξει, υπάρχουν κάποιες ομάδες που υπολείπονται των άλλων αλλά είναι καλό ότι υπάρχουν πολλές ομάδες από την επαρχία. Θεωρώ, λοιπόν, ότι το πρωτάθλημα θα είναι πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές"

Αυτό είναι καλό για έναν παίκτη σε μια ομάδα που συμμετέχει σε δυο ανταγωνιστικές διοργανώσεις;

"Σίγουρα! Θα υπάρχουν δυο παιχνίδια από τα οποία θα μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα από τους προπονητές μας. Ξέρεις, όταν ο παίκτης έχει ένα πολύ εύκολο παιχνίδι στο πρωτάθλημα, αυτό δεν είναι πάντα ιδιαίτερα καλό για τον αγώνα που ακολουθεί στην Euroleague. Το ότι υπάρχει πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα κάνει όλους τους παίκτες να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να δίνουν το 100% κάθε φορά μέσα στο γήπεδο".

Για την Euroleague, τι περιμένεις;

"Αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός και λέει η φιλοσοφία του προπονητή μας είναι να μην βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να παρουσιαζόμαστε με το ίδιο μυαλό και την ίδια νοοτροπία σε όλα τα παιχνίδια. Ο κόουτς το έχει αυτό ως άνθρωπος και το μεταφέρει στους παίκτες του ώστε να μην υπάρχει καμία στιγμή χαλάρωσης. Θεωρώ ότι έτσι θα κινηθούμε και την εφετινή σεζόν".

Ο Γιάννης Αθηναίου στο EΣΑΚΕ TV

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ