ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αναμνήσεις από τον Τεόντοσιτς

Αναμνήσεις από τον Τεόντοσιτς
INTIME SPORTS

Ένα κεφάλαιο τεσσάρων ετών έκλεισε για τον Μίλος Τεόντοσιτς που αποχαιρετά τον Ολυμπιακό για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Το Sport24.gr αποχαιρετά τον Σέρβο γκαρντ μέσα από 24 φωτογραφίες και βίντεο.

Ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας ότι οι Πειραιώτες δεν πρόκειται να "ματσάρουν" την προσφορά των Ρώσων κι έτσι ο παίκτης θα καταλήξει στην... κόκκινη πλατεία.

Ο Τεόντοσιτς ήρθε στον Ολυμπιακό τον Σεπτέμβριο του 2007 από τη Ζελέζνικ. Με τους "ερυθρολεύκους" κατέκτησε δύο κύπελλα (2010, 2011), πήρε μέρος σε δύο φάιναλ-φορ (2009, 2010) και έπαιξε σε ισάριθμους τελικούς στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τους οπαδούς των Πειραιωτών, λόγω του παρορμητικού τρόπου παιχνιδιού του: τα μακρινά τρίποντα, οι εντυπωσιακές πάσες και φάσεις βγαλμένες από μια άλλη εποχή.

Τα δύο πρώτα του χρόνια στον Ολυμπιακό δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Μετά το 2009, όμως, απέκτησε όχι απλά μια θέση στην πρώτη πεντάδα, αλλά και την "μπακέτα" της ομάδας. Έκανε μια εκπληκτική χρονιά (κέρδισε και τον τίτλο του "κορυφαίου ευρωπαίου παίκτη", αλλά πέρσι δεν συνέχισε με τον ίδιο εντυπωσιακό τρόπο.

"Πέρασα υπέροχα στην Ελλάδα" είπε ο Μίλος, που πολιορκήθηκε από τους Σέρβους ρεπόρτερ στην προπόνηση της Εθνικής Σερβίας στο Βελιγράδι: "Και στενοχωριέμαι για ό,τι περνάνε τώρα οι Έλληνες". Όσο για τη μεταγραφή του; " Δεν είναι ώρα να μιλήσω τώρα. Ρωτήστε με αύριο" είπε στους συμπατριώτες του καθώς περιμένει κι αυτός την επίσημη ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που αναμένεται την Τρίτη.

"Δεν λέω ότι είναι αλήθεια, αλλά και ψέματα" πρόσθεσε με νόημα...

Μες στη σεζόν αντιμετώπισε προβλήματα με τη μέση του και παρουσιάστηκε ανέτοιμος στους κρίσιμους προημιτελικούς με τη Σιένα. Παρά την παρουσία του Ίβκοβιτς με τον οποίο έπαιξε σπουδαίο μπάσκετ στην εθνική Σερβίας, δεν κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Αντίθετα, φάνηκε ότι δεν μπορούσε να συνυπάρξει αποτελεσματικά με τον Βασίλη Σπανούλη στο ίδιο σχήμα.

Το περίφημο τρίποντο που πέτυχε το 2010 απέναντι στην Ισπανία

Έκανε, βέβαια, ένα σπουδαίο παιχνίδι στον τελικό κυπέλλου (όπου αναδείχτηκε και MVP), αλλά "χάθηκε" στα πλέι-οφ, όπου ήταν βιαστικός, άστοχος και αδύναμος αμυντικά.

Ενδιάμεσα πρωταγωνίστησε σε διάφορα "επεισόδια" που δεν βοήθησαν την εικόνα του προς τα έξω: όπως οι αντιδικίες με τον Διαμαντίδη, το μπουκάλι που πέταξε από τον πάγκο του Ολυμπιακού πριν μερικές βδομάδες στο ΟΑΚΑ, αλλά κι η συμμετοχή του (ουσιαστικά από μια δική του "κοκορομαχία" ξεκίνησαν όλα) στην κλωτσοπατινάδα του "Ακρόπολις".

Φέτος θα ήταν η 5η και τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ του Γιόνας Καζλάουσκας (αλλά και του Γιάννη Σφαιρόπουλου που τον είχε υπό τις οδηγίες του για μισό χρόνο) κατέθεσε επίσημη πρόταση για τον αποκτήσει. Η αλήθεια είναι ότι με τις περσινές συνθήκες οι "ερυθρόλευκοι" ίσως να μην του επέτρεπαν να αποχωρήσει, αλλά τώρα λόγω των οικονομικών συγκυριών αποφάσισαν ότι είναι καλό να βάλουν κάποια χρήματα στο ταμείο τους.

Κάπως έτσι έκλεισε το κεφάλαιο Μίλος Τεόντοσιτς, ενός παίκτη που οι φίλοι του Ολυμπιακού λατρεύουν κι οι αντίπαλοι λατρεύουν να μισούν.

Δείτε ορισμένες χαρακτηριστικές φωτογραφίες του Τεόντοσιτς , αλλά και τρία αντίστοιχα εντυπωσιακά βίντεο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ