ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αγγελόπουλος: "Νίκη που χτίζει χαρακτήρα"

Αγγελόπουλος: "Νίκη που χτίζει χαρακτήρα"

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε πως νίκες σαν και αυτή επί της Εφές χτίζει τον χαρακτήρα αυτού του ανανεωμένου Ολυμπιακού. "Η ομάδα έχει δυνατότητες, τις οποίες ακόμη δεν έχει δείξει", τόνισε.

Λίγο μετά το τέλος της μεγάλης νίκης του Ολυμπιακού επί της Αναντολού Εφές στην παράταση (87-91) μέσα στην Κωνσταντινούπολη, ο Πρόεδρος των Πρωταθλητών Ελλάδας, Παναγιώτης Αγγελόπουλος μίλησε στην κάμερα της πειραϊκής ΚΑΕ για το "διπλό" των ερυθρολεύκων. Στάθηκε στον τρόπο που κέρδισαν οι παίκτες του, παίρνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα που χτίζει χαρακτήρα.

-Πρόεδρε, είναι πιο σημαντική η νίκη ή ο τρόπος με τον οποίο ήρθε;

"Μάλλον ο τρόπος που ήρθε. Η ομάδα με τέτοιες νίκες, παρά το γεγονός πως έχει τόσους καινούργιους παίκτες, μη έχοντας παίξει κομπλέ σχεδόν σε κανένα παιχνίδι, μόνο στο Μιλάνο νομίζω έπαιξαν οι ψηλοί μας οι βασικοί μαζί, χτίζει χαρακτήρα με τέτοιες νίκες. Αυτό το πράγμα να το ζεις μέσα ήταν απολαυστικό με 12.000 κόσμο. Με τον τρόπο που έγινε. Με τον Γιανγκ να έχει τραυματιστεί από την αρχή. Και με παίκτες που κανείς δεν τον περίμενε, όπως ο Αθηναίου στο τέλος, να κάνεις αυτή τη μεγάλη νίκη".

-Παίκτες όπως ο Παπαπέτρου, ο Χάκετ, ο Στρόμπερι, ο Αθηναίου, έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο ώστε να φτάσετε στη νίκη. Νιώθετε ίσως και δικαιωμένος για τις αποφάσεις του καλοκαιριού;

"Όχι, και είναι πρόωρα να τα λέμε όλα αυτά. Δεν γίνεται να λέμε από τώρα για το αν αισθάνομαι δικαιωμένος για τις αποφάσεις του καλοκαιριού. Βλέπουμε όμως πως η ομάδα έχει πολλές δυνατότητες, τις οποίες ακόμη δεν τις έχει δείξει. Και αντιμετωπίσαμε εδώ μέσα μία ομάδα που έχει ένα από τα μεγαλύτερα μπάτζετ της Ευρώπης και εμείς τους κερδίσαμε με τον Αθηναίου στην παράταση. Κάτι σωστό κάνουμε και εμείς".

-Ο κόουτς μίλησε για τον χαρακτήρα αυτής της ομάδας ύστερα από αυτή τη νίκη. Πιστεύετε πως αυτή η νίκη θα δώσει επιπλέον πράγματα στον χαρακτήρα αυτής της ομάδας; Από πλευράς πως έχει πολλά νέα πρόσωπα.

"Ναι, σε αυτό που είπε ο προπονητής συμφωνώ και εγώ. Όταν κάνεις τέτοια ανατροπή στα τελευταία λεπτά, πας το ματς στη παράταση και κερδίζεις ενώ είσαι δύο φορές στο -3 και σε ισοφαρίζει ο Λοτζέσκι με τρίποντα. Ίσως τελικά το να έβαζε την πρώτη βολή ο Στρόμπερι και να κερδίζαμε στην κανονική διάρκεια, να μην είχε τόσα οφέλη όσο η νίκη στην παράταση. Είναι λίγο οξύμωρο αυτό που λέω, αλλά το πιστεύω".

-Είναι μία νίκη που δίνει κέρδη περισσότερο αγωνιστικά και λιγότερο βαθμολογικά;

"Δεν συμφωνώ πως δεν δίνει κέρδη βαθμολογικά. Γιατί με αυτή τη νίκη μέσα στην Κωνσταντινούπολη επί της Εφές, ο Ολυμπιακός μπορεί και να κέρδισε την πρώτη θέση σήμερα. Αν κερδίσουμε την Εφές και στο ΣΕΦ πάμε για την πρώτη θέση. Βέβαια, είτε βγεις πρώτος, είτε δεύτερος, δεν έχει μεγάλη διαφορά για την σύνθεση των ομίλων στο TOP-16. Αυτό το ξέρουμε. Αγωνιστικά όμως, και ψυχολογικά, είναι ένα αποτέλεσμα που δίνει περιθώριο στην ομάδα στο να δουλέψει, αλλά και να πιστεύουν οι παίκτες στους εαυτούς τους. Σημαντικό το να ακούν οι παίκτες τον προπονητή σε αυτά που τους λέει, ώστε να τα κάνουν στο γήπεδο. Αν γίνουν όλα αυτά πράξη τα οφέλη θα είναι τεράστια".

-Είναι περίοδο μονταρίσματος για τον Ολυμπιακό;

"Το μοντάρισμα το καλό γίνεται το καλοκαίρι. Τώρα αρχίζουν και γίνονται οι αυτοματισμοί. Το μοντάρισμα έγινε το καλοκαίρι".

Σε βίντεο οι δηλώσεις του Παναγιώτη Αγγελόπουλου:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ