ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημαίνει "κουράγιο"

BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÊÕÌÇ
BASKET LEAGUE / ÊÏËÏÓÓÏÓ - ÊÕÌÇ EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος είδε το σώμα του να μην τον αφήνει να γίνει ο καλύτερος παίκτης που μπορούσε. Άλλοι στην θέση του θα τα παρατούσαν. Αυτός όμως όχι. Γιατί; Επειδή, πολύ απλά, είναι γεννημένος μαχητής.

Υπήρχε μία περίοδος που ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν το απόλυτο αμυντικό όπλο. Τρομερά γυμνασμένος, μπορούσε να μαρκάρει από πόιντ γκαρντ μέχρι σέντερ και να φέρνει την αποστολή του εις πέρας.

Δεν έκανε διαφορά για αυτόν ποιος ήταν απέναντί του. Στον έναν αγώνα μάρκαρε τον Κάρλος Αρόγιο, στον επόμενο κυνηγούσε τον Ιγκόρ Ρακόσεβιτς γύρω από τα σκριν και δύο μέρες μετά μπορεί να μάρκαρε τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ήταν ένας ιδανικός combo φόργουορντ. Ένας παίκτης που έβγαζε τόση ενέργεια στο παρκέ που – όπως σωστά είχε επισημάνει κάποτε ο κόουτς Μάνος Μανουσέλης – έδινε την εντύπωση ότι η ομάδα του έπαιζε με έξι παίκτες στο παρκέ.

Ο άλλοτε διεθνής φόργουορντ είχε σταθερά ανοδική πορεία. Όντας μέλος μίας εκ των πιο ταλαντούχων φουρνιών στην ιστορία του Ελληνικού μπάσκετ (αυτής των γεννημένων στην διετία 1984-85 που περιλαμβάνει ακόμα τους Περπέρογλου, Βασιλειάδη, Μαυροκεφαλίδη, Σχορτσιανίτη, Βουγιούκα και Ξανθόπουλο) ο Πυργιώτης φόργουορντ τα κατέκτησε όλα στις μικρές ηλικίες με τις Εθνικές ομάδες και κατόπιν πήρε μεταγραφή από τον ΠΑΟΚ στον Ολυμπιακό. Κι εκεί έδειξε ότι δεν τον φοβίζουν τα... ύψη.

Στους “ερυθρόλευκους” ο Βασιλόπουλος ταίριαξε αμέσως, αφού η ψυχοσύνθεσή του έμοιαζε να είναι φτιαγμένη και ραμμένη για την ομάδα του Πειραια. Έπαιξε καλό μπάσκετ, αγαπήθηκε και έγινε διεθνής με την Εθνική ομάδα των ανδρών.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος δεν ήταν ένας συνηθισμένος παίκτης. Προικισμένος με ένα πολύ γυμνασμένο σώμα και εξαιρετικά αθλητικά προσόντα, έμοιαζε να είναι χτισμένος σαν “ταύρος”. Ήταν ο ιδανικός παίκτης του προπονητή, αλλά ταυτόχρονα ένας τύπος που δεν φοβόταν στο τέλος ενός αγώνα να βγει μπροστά με την ομάδα του. Σαφώς και δεν ήταν τέλειος, αφού είχε αρκετά ψεγάδια στο παιχνίδι του. Όλα όμως μπορούσαν να δουλευτούν και να βελτιωθούν συν το χρόνω. Μόνο που, δυστυχώς για αυτόν αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ, δεν έμελε ποτέ να έχει την ευκαιρία να δουλέψει όσο θα ήθελε για να γίνει ο καλύτερος παίκτης που μπορούσε. Δεν τον άφησε το σώμα του.

Από χειρουργείο σε χειρουργείο

Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημαίνει "κουράγιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την σεζόν 2008/09 ο Βασιλόπουλος θα έβλεπε για πρώτη φορά να τον προδίδει στο σώμα του. Λίγο πριν το Final Four του Βερολίνου είδε τη μέση του να τον προδίδει, με αποτέλεσμα να χάσει το υπόλοιπο της σεζόν. Το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει και την επόμενη σεζόν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για πρώτη φορά. Και τότε ξεκίνησαν τα πραγματικά προβλήματα.

Τον Φεβρουάριο του 2011 ο Βασιλόπουλος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο (ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού). Το σοκ ήταν μεγάλο. Και έγινε ακόμα μεγαλύτερο όταν τελικά χρειάστηκε να περάσει πάνω από ένας χρόνος μέχρι να ξαναπατήσει παρκέ σε έναν αγώνα με τον Ηλυσιακό στις 11 Απριλίου 2012 στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου, παίζοντας 7 λεπτά και σημειώνοντας 5 πόντους. Θα έπαιρνε μέρος σε ακόμα τέσσερις αγώνες στα πλέι-οφ και μετά θα ερχόταν το επόμενο χτύπημα.

Το καλοκαίρι του 2012 ο δυναμικός φόργουορντ υπέστη εκ νέου ρήξη χιαστού και μπήκε στο χειρουργείο για 4η φορά σε διάστημα δύο χρόνων. Θα έμενε άλλον ένα χρόνο εκτός δράσης και θα υπέγραφε συμβόλαιο με την Ισπανική Βαγιαδολίδ λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2013/14, όπου θα τραυματιζόταν εκ νέου στο γόνατο (πάλι ρήξη χιαστού) έπειτα από μόλις μερικά παιχνίδια! Οι στιγμές ήταν δύσκολες,. Η πίστη του δοκιμάστηκε, αλλά αυτό δεν τον σταμάτησε.

Λίγο πριν το τέλος της σεζόν 2013/14 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον Ερμή Πειραιά, που αγωνιζόταν στην Α' ΕΣΚΑΝΑ. Η επόμενη σεζόν (2014/15) τον βρήκε στην Α.Ε.Ν Κηφισιά σε συμπληρωματικό ρόλο, ενώ πέρυσι επέστρεψε στα λημέρια του στην Πελοπόννησο και αγωνίστηκε με την φανέλα του Κόροιβου Αμαλιάδας, έχοντας 6.04 πόντους, 4.2 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ μέσο όρο σε 23 λεπτά συμμετοχής. Το Comeback είχε ολοκληρωθεί.

Η εξιλέωση

Παναγιώτης Βασιλόπουλος σημαίνει "κουράγιο"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Η φετινή σεζόν βρίσκει τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο στην Ρόδο και τον Κολοσσό DHI. Ο άλλοτε παίκτης του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού σαφώς και δεν είναι ο παίκτης που ήταν. Αυτό ωστόσο δεν τον έχει εμποδίσει να αριθμεί μέχρι στιγμής 8.1 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1.9 ασίστ ανά αγώνα σε 25 λεπτά συμμετοχής και να είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του. Όπως δηλαδή και χθες (26/11), όπου είχε 12 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ στη νίκη του Κολοσσού με 64-54 επί της Κύμης . Μία εμφάνιση που θύμισε ξανά σε όλους ότι ο 32χρονος φόργουορντ μπορεί ακόμα να κάνει την διαφορά. Αλλά αυτό είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία πια.

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ταλαιπωρήθηκε όσο λίγοι αθλητές στο παρελθόν. Είναι σίγουρα ο πιο άτυχος αθλητής τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας στο Ελληνικό μπάσκετ. Είναι όμως και κάτι ακόμα: Ένα πραγματικό παλικάρι, εντός και εκτός παρκέ.

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ