ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Κολοσσός: Βρήκε ξανά τον δρόμο του

Κολοσσός: Βρήκε ξανά τον δρόμο του
EUROKINISSI

Η συνένωση με τον Χολαργό για να μείνει η ομάδα στην EKO Basket League, η επιστροφή του Λυκογιάννη, οι σωστές επιλογές στους ξένους και η ανάδειξη του Μωραΐτη. Ο Κολοσσός έδειξε ότι πήρε το μάθημά του.

Ο Κολοσσός είδε ό,τι έχτιζε για χρόνια να γκρεμίζεται προς στιγμή πέρυσι, όταν μέσα στο γήπεδο τερμάτισε στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος. Μέσα σε μία σεζόν έκανε όσα λάθη δεν έκανε τόσα χρόνια. Μερικούς μήνες αργότερα, τίποτα δεν θυμίζει εκείνη την περίοδο.

Χρειάστηκε μία συνένωση με τον Χολαργό για να μείνει στην ΕΚΟ Basket League ο Κολοσσός – το αν αυτό άρεσε σε πολύ κόσμο ή όχι είναι μία άλλη ιστορία – ωστόσο οι Ροδίτες έχουν δείξει μέχρι στιγμής ότι πήραν το μάθημά τους και δεν θέλουν να ζήσουν ξανά αντίστοιχες περιπέτειες.

Στον χθεσινό (21/12) αγώνα με το Περιστέρι για την 12η αγωνιστική της ΕKO Basket League ο Κολοσσός ήταν απολαυστικός. Παίζοντας με την γνωστή ενέργεια που παίζει από το ξεκίνημα της σεζόν διέλυσε τους κουρασμένους αντιπάλους του και έφτασε σε έναν θρίαμβο, επικρατώντας με 101-84. Ανέβηκε έτσι στην 8η θέση με ρεκόρ 5-7, δείχνοντας να έχει βρει μέρος της χαμένης περσινής λάμψης του, κάτι που οφείλει στον τρόπο που κινήθηκε το καλοκαίρι.

Ο ΛΥΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΔΕΙΞΕ, ΠΑΛΙ, ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Ο Άρης Λυκογιάννης ήταν ο αρχιτέκτονας του Κολοσσού από το 2014 έως το 2018. Η αποχώρησή του για τον Χολαργό την περσινή σεζόν αποδείχθηκε καθοριστική. Το DNA της ομάδας αλλοιώθηκε, ο Κολοσσός έχασε τον δρόμο του. Η συνένωση με τον Χολαργό όμως τον έφερε πίσω στο νησί και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.

Ο 50χρονος τεχνικός φρόντισε να βάλει από το ξεκίνημα τις βάσεις για τα καλά. Γνωστό για την ικανότητά του να βρίσκει εξαιρετικούς ξένους με λίγα χρήματα, έφερε τον Λάσαν Κρόμα (28 χρονών, 1.98 μέτρα) από την Α2 Γαλλίας και τον Ντόνοβαν Τζάκσον (23 χρονών, 1.88 μέτρα) από την Τσεχία, με τους δυο τους να οδηγούν την ομάδα στο σκοράρισμα, έχοντας 15 και 13.3 πόντους μέσο όρο αντίστοιχα.

Για τις υπόλοιπες θέσεις των ξένων πήγε στα... σίγουρα. Αρχικά πήρε μαζί του τον Ντάνι Αγκμπελέσε που είχε πέρυσι τον Χολαργό, ενώ ζήτησε την απόκτηση των Τράβις Ντάνιελς (πέρυσι στο Ρέθυμνο) και Τάιρον Μπρέιζελτον (πέρυσι στον Ήφαιστο) και στην συνέχεια έπεισε πριν μερικές εβδομάδες τον Μάλκολμ Γκρίφιν να επιστρέφει στον Κολοσσό έπειτα από δύο χρόνια, φέρνοντάς τον αντί του Μάικ Μπρούσεβιτς.

Ομάδες στο επίπεδο του Κολοσσού δεν έχουν την πολυτέλεια να χαλάνε πολλά χρήματα σε αλλαγές παικτών, οπότε πρέπει να διαλέγουν σοφά. Μέχρι στιγμής οι Ροδίτες φαίνεται ότι έχουν κινηθεί σωστά, αφού έχουν πάρει κάτι από όλους τους ξένους παίκτες τους.

Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Ο περσινός Κολοσσός είχε δομηθεί με λάθος τρόπο. Ξέχωρα από το γεγονός ότι έκανε λάθος σε αρκετές επιλογές ξένων παικτών, την ίδια στιγμή από τους Έλληνες παίκτες έπαιρναν πράγματα κυρίως από τον Δημήτρη Μαυροειδή και κάποιες φορές από τον Γιάννη Δημακο. Κανένας άλλος Έλληνας παίκτης της ομάδας δεν σημείωνε περισσότερους από 2 πόντους σε έναν αγώνα. Αυτό όμως άλλαξε πλέον.

Κολοσσός: Βρήκε ξανά τον δρόμο του
EUROKINISSI

Ο φετινός Κολοσσός κινήθηκε εξ αρχής στην λογική του παρελθόντος. Έψαξε στην ελληνική αγορά για παίκτες σε καλή ηλικία, αλλά και για νεαρούς. Έκανε καιρό ψηστήρι στον Δημήτρη Μωραΐτη και την ΑΕΚ, καταφέρνοντας να τον αποκτήσει ως δανεικό, έπεισε τον έμπειρο Σταύρο Τουντζιαράκη να κατηφορίσει στο νησί, έδωσε ευκαιρίες στους Στέλιο Πουλιανίτη και Νικ Παύλο, απέσπασε την υπογραφή του Δημήτρη Τσαλμπούρη όταν αυτός αποχώρησε από την “Ένωση”. Τα αποτελέσματα είναι ήδη εμφανή.

Ο Μωραΐτης (5.8 πόντοι, 1.4 ριμπάουντ, 2.6 ασίστ σε 14 λεπτά) έχει έναν σταθερό ρόλο ως back up πόιντ γκαρντ και είναι κάθε μέρα και καλύτερος, αποκτά αυτοπεποίθηση, πάει να εξελιχθεί στο μεγάλο κέρδος του Κολοσσού, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ. Ο Τουντζιαράκης (8 πόντοι, 3.8 ριμπάουντ μέσο όρο σε 16 λεπτά συμμετοχής) δίνει πόντους στο “ζωγραφιστό” και λύσεις με την εμπειρία του, ο Τσαλμπούρης (7.5 πόντοι, 1.8 ριμπάουντ, 1.1 ασίστ μέσο όρο με 53% στα τρίποντα σε 16 λεπτά συμμετοχής) είναι βελτιωμένος, έχει αυτοπεποίθηση, ανοίγει το παρκέ. Ο Νικ Παύλος (3.7 πόντοι και 2.3 ριμπάουντ μέσο όρο με 37% στα τρίποντα σε 15 λεπτά συμμετοχής) βοηθάει με όποιο τρόπο μπορεί.

ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ

Ο Κολοσσός έκανε πολλά λάθη πέρυσι. Μπήκε σε δύσκολα μονοπάτια, έβαλε εμπόδια στον εαυτό του χωρίς λόγο και παραλίγο να το πληρώσει. Φέτος ωστόσο έχει δείξει μέχρι στιγμής ότι έπαθε και έμαθε. Θυμήθηκε τι τον έκανε να ξεχωρίζει, έφερε τον κατάλληλο άνθρωπο για να τον βάλει στον σωστό δρόμο (Λυκογιάννης) και απολαμβάνει τους καρπούς των προσπαθειών του.

Ο φετινός Κολοσσός βγάζει ξανά υγεία. Η ομάδα παίζει όμορφο μπάσκετ, οι ξένοι παίκτες δίνουν ποιότητα, οι Έλληνες έχουν χώρο και χρόνο να αναδειχθούν. Οι Ροδίτες μπήκαν ξανά στην σωστή κατεύθυνση.

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ