ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Κίνηση-έκπληξη με ΝτιΆντρε Λίγκινς

Κίνηση-έκπληξη με ΝτιΆντρε Λίγκινς
AP PHOTO/AARON GASH

Με έναν πρώην συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς, τον ΝτιΆντρε Λίγκινς, συμφώνησε ο Κολοσσός H Hotels (VIDEO).

Έπειτα από πέντε χρόνια στο ΝΒΑ ο ΝτιΆντρε Λίγκινς ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Ρόδο! Ο 31χρονος σούτινγκ γκαρντ συμφώνησε με τον Κολοσσό και θα ενισχύσει την προσπάθεια των Ρόδιων να σωθούν στις επτά αγωνιστικές που απομένουν για το τέλος της κανονικής περιόδου της Basket League.

Ο Λίγκινς δεν έκανε ποτέ την καριέρα που προσδοκούσε το Ορλάντο, όταν τον επέλεγε στο Νο. 53 του Draft το 2011, ωστόσο αποτελεί μία από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις που έχει κάνει ο Κολοσσός από την αμερικανική αγορά. Ο Λίγκινς είναι ένας πολύ αθλητικός γκαρντ με έφεση στην άμυνα, ο οποίος θα τον βοηθήσει αρκετά και στον τομέα του ριμπάουντ.

Σε αυτά τα πέντε χρόνια που έπαιξε στο ΝΒΑ (μεταξύ πολλών μετακινήσεων μεταξύ ΝΒΑ και G-League), ο Λίγκινς φόρεσε συνολικά την φανέλα επτά ομάδων (Μάτζικ, Θάντερ, Χιτ, Καβαλίερς, Μάβερικς, Μπακς και Πέλικανς) σε 177 αγώνες, έχοντας 2,0 πόντους και 1,4 ριμπάουντ σε 10,8 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο.

Ο Λίγκινς έχει στείλει ήδη υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του στον Κολοσσό και αναμένεται στην Ρόδο την προσεχή Δευτέρα (25/3) για να πάρει την θέση του Κουίνσι Ντιγκς. Ο πρώην ΝΒΑερ δεν πρόκειται να παίξει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό (25/3, 16:00), ωστόσο θα κάνει το ντεμπούτο του την επόμενη εβδομάδα, στην πολύ πιο κρίσιμη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για την 21η αγωνιστική (30/3, 15:15).

Η ανακοίνωση του Κολοσσός H Hotels:

" Η ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον σούτινγκ γκαρντ ΝτεΆντρε Λίγκινς.

Ο Λίγκινς είναι γεννημένος στις 31 Μαρτίου του 1988 και φοίτησε στο κολέγιο του Κεντάκι. Το 2011 έγινε επιλογή στο ντραφτ από τους Ορλάντο Μάτζικ, στους οποίους έμεινε μέχρι το 2012. Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του μέχρι και σήμερα, εκτός από μία σύντομη διακοπή το 2014-15, όπου αγωνίστηκε στην Κράσνι Οκτιάμπρ στη Ρωσία και την Μπρεμερχάβεν στη Γερμανία.

Στην πλούσια καριέρα του στα παρκέ του ΝΒΑ, ο Λίγκινς εκτός από τους Μάτζικ, έχει φορέσει ακόμη τη φανέλα των Θάντερ, Χιτ, Καβαλίερς, Μάβερικς, Μπακς και Πέλικανς.

Φέτος, ήταν στην αναπτυξιακή λίγκα και τους Sioux Falls Skyforce, όπου σε 25 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 10,8 πόντους, 4,7 ριμπάουντ, 5,1 ασίστ και 1,1 κλεψίματα".

Photo credits: AP Photo/Aaron Gash

TAGS ΚΟΛΟΣΣΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ