ΚΑΒΑΛΑ

Με Ταπούτο κόντρα στην Κηφισιά

Με Ταπούτο κόντρα στην Κηφισιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Χρήστος Ταπούτος ξεπέρασε τη θλάση στο γαστροκνήμιο και έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Γιάννη Τζήμα για την αναμέτρηση της Καβάλας με την Κηφισιά (14/11, 17:00), στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η Καβάλα μετρά τέσσερις σερί ήττες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ, με αποτέλεσμα να έχει χάσει σημαντικό έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα μετά την 5η αγωνιστική. Η ομάδα του Γιάννη Τζήμα κλήθηκε να διαχειριστεί τις αλλαγές στο ρόστερ και τους τραυματισμούς τις τελευταίες εβδομάδες, χάνοντας κομβικής σημασίας εντός έδρας παιχνίδια, απέναντι σε Κόροιβο και Απόλλωνα Πατρών.

Το δεύτερο "πλήγωσε" ακόμη περισσότερο όμως τους νεοφώτιστους, αφού η ήττα συνδυάστηκε με τον τραυματισμό του Χρήστου Ταπούτου. Ο αρχηγός των "Αργοναυτών" υπέστη θλάση στο γαστροκνήμιο με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ από το τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Εσχάτως όμως, οι ενοχλήσεις υποχώρησαν, ο 33χρονος φόργουορντ αισθάνεται καλά και θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιάννη Τζήμα για την εντός έδρας αναμέτρηση με την Κηφισιά (14/11, 17:00) καθώς επέστρεψε στις προπονήσεις.

Ένα παιχνίδι στο οποίο η Καβάλα θα κυνηγήσει την επιστροφή της στις νίκες προκειμένου να "ξεκολλήσει" από τις τελευταίες θέσεις και να φτιάξει την ψυχολογία της εν όψει της δύσκολης συνέχειας στην μάχη της παραμονής της. Οι νεοφώτιστοι εξάλλου δεν έχουν άλλωστε περιθώρια να χάσουν κι άλλο παιχνίδι στην Καλαμίτσα, ειδικά απέναντι σε ομάδες που βρίσκονται -πάνω κάτω- στο ίδιο επίπεδο. Για αυτό και το ραντεβού του Σαββάτου έχει αποκτήσει χαρακτήρα "τελικού".

Κατά τα άλλα εκτός του Ταπούτου ο Τζήμας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει για το παιχνίδι με την Κηφισιά και στον Γιάννη Δεμερτζή. Ο πλέι μέικερ της Καβάλας ξεπέρασε το βαρύ διάστρεμμά που τον είχε κρατήσει εκτός για τρεις εβδομάδες και έχει επιστρέψει στις προπονήσεις σε κανονικούς ρυθμούς. Ακόμη στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του είναι ο Πέτρος Βελισσαρίου και δεν αποκλείεται να είναι στην αποστολή ενώ σίγουρος απών θα είναι ο Γιάννης Σίνης. Τέλος στις τάξεις της ομάδας φέρεται να έχουνε αποφασίσει να μην προχωρήσουν σε άλλες αλλαγές στο ρόστερ τους μέχρι την ολοκλήρωση του Α΄ γύρου. Κάτι που σημαίνει ότι ο Ολλανδός σέντερ Τόμας Βαν Ντερ Μαρς τυγχάνει της απόλυτης στήριξης παρά την φημολογία των τελευταίων ημερών.

TAGS ΚΑΒΑΛΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ