ΗΡΑΚΛΗΣ

Ηρακλής: Οι αντίπαλοί του στο FIBA Europe Cup του 2021

Ηρακλής: Οι αντίπαλοί του στο FIBA Europe Cup του 2021

Τις δύο από τις τρεις αντιπάλους του στο FIBA Europe Cup γνωρίζει ο Ηρακλής, με τη διοργάνωση να αναμένεται να ξεκινήσει -καλώς εχόντων των πραγμάτων- τον Ιανουάριο του 2021.

Ήταν το φαβορί, δεν δικαίωσε όμως τις προσδοκίες. Ο Ηρακλής ηττήθηκε από τον Κεραυνό στην παράταση ενός "τρελού" αγώνα στην Κύπρο (94-96), με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία να διεκδικήσει απέναντι στην Χρόνινχεν το εισιτήριο για τους ομίλους του Basketball Champions League.

Ακόμη κι έτσι, πάντως, η ευρωπαϊκή πορεία του Γηραιού θα συνεχιστεί, καθώς θα συμμετάσχει στο FIBA Europe Cup.

Οι Θεσσαλονικείς γνωρίζουν, μάλιστα, τους προσεχείς αντιπάλους τους καθώς η κλήρωση είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο. Θα μπουν στο GROUP A και θα αντιμετωπίσουν την Κόρμεντ από την Ουγγαρία, τη Ρέτζιο Εμίλια από την Ιταλία και μία εκ των Μονς Ενό (Βέλγιο) - Ανβίλ (Πολωνία).

Η σημαντική ιδιαιτερότητα του FIBA Europe Cup είναι πως θα ξεκινήσει στις 6 Ιανουαρίου του 2021, με τις δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου να προκρίνονται στη φάση των 16 μαζί με τις δύο καλύτερες τρίτες. Εκεί, φυσικά, θα υπάρχουν διπλοί αγώνες.

Δεν αποκλείεται, τέλος, να δούμε τη διοργάνωση των αγώνων σε συγκεκριμένες τοποθεσίες όπως έγινε και με την προκριματική φάση του Basketball Champions League η οποία μοιράστηκε σε τέσσερα Final Four στην Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Με απλά λόγια, ίσως ολόκληρη η διοργάνωση να βρίσκεται στον αέρα. Αν η πανδημία έχει υποχωρήσει, τότε ο Ηρακλής θα γυρίσει στην Ευρώπη με το νέο έτος. Διαφορετικά, ουδείς μπορεί να πει με ασφάλεια αν το FIBA Europe Cup θα διεξαχθεί κανονικά.

TAGS ΗΡΑΚΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ